Πρόβλημα σε Gaggia baby class
Πρόβλημα σε Gaggia baby class
Καλησπέρα, θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με την παραπάνω συσκευή. Συγκεκριμένα ξαφνικά σταμάτησε να βγάζει νερό από το γκρούπ, ( αν το λέω σωστά) ενώ βγάζει κανονικά από το ακροφύσιο του ατμού . Ακούγεται ότι ζοριζεται η μηχανή να βγάλει νερό από το γκρούπ αλλά δεν βγάζει. Παρά το γεγονός ότι την άνοιξα και καθάρισα τα πάντα από μποιλερ solenoid κλπ τελικά νερό δεν βγαίνει. Δεν μπορώ να καταλάβω αν υπάρχει κάπου κάποιο βουλωμα η αν πρόκειται για κάποιο πρόβλημα σε part της μηχανής.Αν κάποιος αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα η απλώς γνωρίζει δεκτή κάθε βοήθεια Ευχαριστώ
- dkstopo
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V1
- 2η Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
- Μύλος:: Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: illy - Estrella del Caribe
Re: Πρόβλημα σε Gaggia baby class
μαλλον εχεις κολλημένη τρίοδη. λυστην παλι όσο παει και καθαρισετη με προσοχη παντου
ανεβασε και καμια φωτο
ανεβασε και καμια φωτο
"Δεν υπάρχει στροφή που δεν μπορείς να προσπεράσεις" Ayrton Senna
Την έλυσα δεν ξέρω να ανεβάζω εικόνες έχοντας βγαλμένη την βαλβίδα πατώντας εκχύλιση μου βγάζει νερό από την δεξιά τρύπα του μποιλερ όταν φυσάω όμως την βαλβίδα από την πάνω μεριά μου βγάζει αέρα από την αριστερή τρύπα της βαλβίδας ενώ η άλλη δεν βγάζει αέρα. Δηλαδή όταν το νερό θα βγει από την δεξιά τρύπα όπως έγραψα παραπάνω θα πάει στην δεξιά τρύπα της βαλβίδας που από εκεί δεν βγαίνει αέρας όταν το δοκιμάζω. Αυτό είναι λογικό και θέλει κάποια πίεση για να ανοίξει η είναι κάτι που έχει φρακαρει την βαλβίδα από την δεξιά μεριά;
Επειδή έχω αρχίσει να ψάχνω καινούργια βαλβίδα και δεν βρίσκω καπου , υπάρχει κανείς που γνωρίζει αν πουλιούνται καινούργιες και που;. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
- dkstopo
Ακολούθησα βήμα βήμα το βίντεο αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Φαίνεται ότι η βαλβίδα τα έχει φτύσει. Μονόδρομος η αγορά νέας αν υπάρχει. Αν γνωρίζει κάποιος από που μπορώ να πάρω παρακαλώ να το γράψει. Ευχαριστώ.
- dkstopo
τσεκαρε το πηνίο εαν μπορεις. θα το βρεις ευκολα σε μαγαζια σαν ανταλακτικο, το υπολοιπο τμημα ειναι μηχανικο δεν χαλαει με τιποτα.
ελπιζω για καθαριστικά να χρησιμοποιείς τα κονονικά και όχι το ξύδι για το φαγητό
https://youtu.be/P1x71NHsecU?si=oDwlM3nClUkg3V5V
ελπιζω για καθαριστικά να χρησιμοποιείς τα κονονικά και όχι το ξύδι για το φαγητό
https://youtu.be/P1x71NHsecU?si=oDwlM3nClUkg3V5V
Τελικά μετά από αρκετές προσπάθειες το γκρούπ άρχισε να τρέχει νερό. Αυτό που έφταιγε ήταν η Βαλβίδα πίεσης ατμού που μάλλον είχε κολλήσει. Δοκίμασα και καινούργιο πηνίο αλλά δεν έτρεχε οπότε επικεντρώθηκα στην βαλβίδα. Προς το παρόν δουλεύει ελπίζω να συνεχίσει. Ευχαριστώ για την βοήθεια.
- dkstopo
Ποια είναι η βαλβίδα πίεσης ατμού? Την βανα εννοείς? Αφού είπες ότι ατμός έβγαινε, και δεν έχει σχέση με το νερό στο γκρουπ.
Αυτό που συνήθως κολλάει είναι άλατα κάτω από το γκρουπ η μέσα στο μπόιλερ, η τα λάδια του καφέ στην τριοδη και δεν αλλάζει θέση. Εάν η ροη της αντλίας σε ελεύθερο γκρουπ ειναι μέσα στις προδιαγραφές όλα καλα. Η αλλαγή της 3οδης που ήθελες να κανεις θα σου κόστιζε περισσότερο από ότι αξίζει η μηχανη. Αφαλατικο για μηχανές χρησιμοποίησε και cafiza για τα λάδια και θα βαρεθείς να την έχεις.
Αυτό που συνήθως κολλάει είναι άλατα κάτω από το γκρουπ η μέσα στο μπόιλερ, η τα λάδια του καφέ στην τριοδη και δεν αλλάζει θέση. Εάν η ροη της αντλίας σε ελεύθερο γκρουπ ειναι μέσα στις προδιαγραφές όλα καλα. Η αλλαγή της 3οδης που ήθελες να κανεις θα σου κόστιζε περισσότερο από ότι αξίζει η μηχανη. Αφαλατικο για μηχανές χρησιμοποίησε και cafiza για τα λάδια και θα βαρεθείς να την έχεις.