Πρόβλημα σε Gaggia baby class

Όλα τα θέματα που αφορούν την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση espresso μηχανών
Απάντηση
tsitsi58

Πρόβλημα σε Gaggia baby class

Δημοσίευση από tsitsi58 » Κυρ Ιουν 02, 2024 5:16 pm

Καλησπέρα, θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με την παραπάνω συσκευή. Συγκεκριμένα ξαφνικά σταμάτησε να βγάζει νερό από το γκρούπ, ( αν το λέω σωστά) ενώ βγάζει κανονικά από το ακροφύσιο του ατμού . Ακούγεται ότι ζοριζεται η μηχανή να βγάλει νερό από το γκρούπ αλλά δεν βγάζει. Παρά το γεγονός ότι την άνοιξα και καθάρισα τα πάντα από μποιλερ solenoid κλπ τελικά νερό δεν βγαίνει. Δεν μπορώ να καταλάβω αν υπάρχει κάπου κάποιο βουλωμα η αν πρόκειται για κάποιο πρόβλημα σε part της μηχανής.Αν κάποιος αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα η απλώς γνωρίζει δεκτή κάθε βοήθεια Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
dkstopo
Όνομα: Κώστας
Μηχανή:: Rancilio Silvia V1
2η Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
Μύλος:: Super Jolly
2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: illy - Estrella del Caribe

Re: Πρόβλημα σε Gaggia baby class

Δημοσίευση από dkstopo » Κυρ Ιουν 02, 2024 5:53 pm

μαλλον εχεις κολλημένη τρίοδη. λυστην παλι όσο παει και καθαρισετη με προσοχη παντου
ανεβασε και καμια φωτο
"Δεν υπάρχει στροφή που δεν μπορείς να προσπεράσεις" Ayrton Senna

tsitsi58

Δημοσίευση από tsitsi58 » Κυρ Ιουν 02, 2024 10:18 pm

Την έλυσα δεν ξέρω να ανεβάζω εικόνες έχοντας βγαλμένη την βαλβίδα πατώντας εκχύλιση μου βγάζει νερό από την δεξιά τρύπα του μποιλερ όταν φυσάω όμως την βαλβίδα από την πάνω μεριά μου βγάζει αέρα από την αριστερή τρύπα της βαλβίδας ενώ η άλλη δεν βγάζει αέρα. Δηλαδή όταν το νερό θα βγει από την δεξιά τρύπα όπως έγραψα παραπάνω θα πάει στην δεξιά τρύπα της βαλβίδας που από εκεί δεν βγαίνει αέρας όταν το δοκιμάζω. Αυτό είναι λογικό και θέλει κάποια πίεση για να ανοίξει η είναι κάτι που έχει φρακαρει την βαλβίδα από την δεξιά μεριά;

tsitsi58

Δημοσίευση από tsitsi58 » Κυρ Ιουν 02, 2024 11:13 pm

Επειδή έχω αρχίσει να ψάχνω καινούργια βαλβίδα και δεν βρίσκω καπου , υπάρχει κανείς που γνωρίζει αν πουλιούνται καινούργιες και που;. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Άβαταρ μέλους
dkstopo

Δημοσίευση από dkstopo » Δευ Ιουν 03, 2024 7:19 am

tsitsi58

Δημοσίευση από tsitsi58 » Τρί Ιουν 04, 2024 8:48 am

Ακολούθησα βήμα βήμα το βίντεο αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Φαίνεται ότι η βαλβίδα τα έχει φτύσει. Μονόδρομος η αγορά νέας αν υπάρχει. Αν γνωρίζει κάποιος από που μπορώ να πάρω παρακαλώ να το γράψει. Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
dkstopo

Δημοσίευση από dkstopo » Τρί Ιουν 04, 2024 1:38 pm

τσεκαρε το πηνίο εαν μπορεις. θα το βρεις ευκολα σε μαγαζια σαν ανταλακτικο, το υπολοιπο τμημα ειναι μηχανικο δεν χαλαει με τιποτα.
ελπιζω για καθαριστικά να χρησιμοποιείς τα κονονικά και όχι το ξύδι για το φαγητό
https://youtu.be/P1x71NHsecU?si=oDwlM3nClUkg3V5V

tsitsi58

Δημοσίευση από tsitsi58 » Παρ Ιουν 14, 2024 12:12 am

Τελικά μετά από αρκετές προσπάθειες το γκρούπ άρχισε να τρέχει νερό. Αυτό που έφταιγε ήταν η Βαλβίδα πίεσης ατμού που μάλλον είχε κολλήσει. Δοκίμασα και καινούργιο πηνίο αλλά δεν έτρεχε οπότε επικεντρώθηκα στην βαλβίδα. Προς το παρόν δουλεύει ελπίζω να συνεχίσει. Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Άβαταρ μέλους
dkstopo

Δημοσίευση από dkstopo » Σάβ Ιουν 15, 2024 3:07 pm

Ποια είναι η βαλβίδα πίεσης ατμού? Την βανα εννοείς? Αφού είπες ότι ατμός έβγαινε, και δεν έχει σχέση με το νερό στο γκρουπ.
Αυτό που συνήθως κολλάει είναι άλατα κάτω από το γκρουπ η μέσα στο μπόιλερ, η τα λάδια του καφέ στην τριοδη και δεν αλλάζει θέση. Εάν η ροη της αντλίας σε ελεύθερο γκρουπ ειναι μέσα στις προδιαγραφές όλα καλα. Η αλλαγή της 3οδης που ήθελες να κανεις θα σου κόστιζε περισσότερο από ότι αξίζει η μηχανη. Αφαλατικο για μηχανές χρησιμοποίησε και cafiza για τα λάδια και θα βαρεθείς να την έχεις. :)

Απάντηση