Καλησπέρα σε όλους
Είπα κι εγώ να γραφτώ και να μοιραστώ την εμπειρία μου ως νέος στον κόσμο του καφέ. Όχι ακριβώς του καφέ αλλά της σωστής παρασκευής εσπρέσσο. Μέχρι πρόσφατα σχετικά είχα μόνο μια μηχανή Phillips Poemia Saeco και έπαιρνα έτοιμο καφέ αρχικά από σούπερ μάρκετ και μετά από Coffee Island. Πρόσφατα μου μπήκε το μικρόβιο και θέλησα να αναβαθμιστώ. Αγόρασα έναν μύλο Graef CM 702, tamper και σχετικά. Έχω κάνει διάφορες δομικές όχι πάντα πετυχημένες. Κάποιες φορές έβγαλα κάποιους πολύ καλούς αλλά μάλλον τυχαία αφού δεν μπόρεσα να το επαναλάβω. Ξέρω ότι η μηχανή μου είναι πολύ basic και ακόμη δεν έχω καταλάβει πλήρως τον μύλο. Αν αλλάξω καφέ οι βαθμιδα νομίζω ότι θέλει επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις!
Εχω καταλήξει ότι τα λάθη μου είναι ο καφές που χρησιμοποιώ. ¨Εχω δοκιμάσει πολλούς κυρίως μονοποικιλιακούς και έχω πάρει μέχρι και Blue Mountain μήπως μπορέσω να πετύχω ένα φοβερό αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα. Είχα μεγαλύτερη επιτυχία με French Press να πω την αλήθεια.
Απ' ότι έχω δει οι μονοποικιλιακοί είναι ιδιαίτεροι καφέδες και μάλλον για άλλο level από το δικό μου. Ίσως έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο για όσα διαθέτω.
Ελπίζω να εξελιχθώ σιγά σιγά και να καταφέρω περισσότερα.
Καλώς σας βρήκα λοιπόν
Νέος εσπρεσσοπαρασκευαστής!
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: Νέος εσπρεσσοπαρασκευαστής!
Φαντάζομαι ότι αυτό γίνεται γιατί έχεις καλαθάκι τεχνικής πίεσης (αυτό με την μια τρύπα από την κάτω του μεριά) με αποτέλεσμα ο μύλος όπως και να κόψεις δεν θα αλλάζει τους χρόνους εκχύλισης.
-
- Δημοσιεύσεις: 56
- Εγγραφή: Τρί Ιουν 01, 2021 6:53 pm
- Όνομα: Θωμάς
- Μηχανή:: Lelit Victoria
- Μύλος:: Eureka Mignon Turbo
- 2ος Μύλος:: Sage SmartGrinderPro
- Τοποθεσία: Βάρη
- Επικοινωνία:
Re: Νέος εσπρεσσοπαρασκευαστής!
Νομίζω το καλαθἀκι είναι non-pressurised.
Εχει δύο καλαθάκια χρησιμοποιώ αυτό που έχει τρυπες σε όλο το κάτω μέρος και είναι flat
Εχει δύο καλαθάκια χρησιμοποιώ αυτό που έχει τρυπες σε όλο το κάτω μέρος και είναι flat
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: Νέος εσπρεσσοπαρασκευαστής!
Προσπάθησε να πας την εκχύλιση 1:2 σε χρόνο από 25 -35¨ εκεί λίγο πολύ είναι όλοι οι καφέδες .Στους μονοποικιλιακούς μην πέφτεις κάτω από 18γρ στο καλαθάκι γιατί δεν αποδίδουν σωστά.
-
- Δημοσιεύσεις: 56
- Εγγραφή: Τρί Ιουν 01, 2021 6:53 pm
- Όνομα: Θωμάς
- Μηχανή:: Lelit Victoria
- Μύλος:: Eureka Mignon Turbo
- 2ος Μύλος:: Sage SmartGrinderPro
- Τοποθεσία: Βάρη
- Επικοινωνία:
Re: Νέος εσπρεσσοπαρασκευαστής!
Κάπου εκεί προσπαθώ να είμαι. Μια διευκρίνιση όμως θα ήθελα γιατί έχω δει διαφορετικές απόψεις. Τα 25-35 δευτερόλεπτα τα μετράω από την στιγμή που θα πέσει η πρώτη σταγόνα στο ποτηράκι ή από την στιγμή που ξεκινάει η αντλία να στέλνει νερό;
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: Νέος εσπρεσσοπαρασκευαστής!
Με το πάτημα του κουμπιού.