Καλησπερα στην παρεα!

Νέα μέλη, μια καλημέρα είναι αυτή πες την και ας πέσει χάμω (που σε αυτό το forum σας υποσχόμαστε ότι δε θα συμβεί).
Απάντηση
thanos8080
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 24, 2020 9:16 am
Όνομα: Θανασης
Μηχανή:: Lelit pl92t v3
Μύλος:: Df83
2ος Μύλος:: Roaster Gene Cafe
Οι καφέδες μου:: ethiopia yirgacheffe, Monsoon Malabar AA

Καλησπερα στην παρεα!

Δημοσίευση από thanos8080 » Πέμ Φεβ 25, 2021 4:41 pm

Καλησπερα και απο μενα!
Ξεκινησα κ εγω πριν απο 4 μηνες περιπου με αρχικο εξοπλισμο, graef 702 και lelit anna, γιατι εχω βαλει στοχο να πιω ενα καλο espresso.
Τα γνωστα σε ολους μας χρονους, ζυγαριες, θερμοκρασιες και μια κουζινα μες στον καφε για να βγαλεις 60 ml espresso να πινονται.
Εχω κοψει γυρω στα 6 κιλα κ τωρα τελευταια πιστευω οτι κατι καλο αρχιζει να βγαινει στο φλιτζανι..
Anyway εχουμε δρομο ακομα μπροστα μας..καλησπερα και παλι στην ομαδα.
Θανασης

Alexandros
Δημοσιεύσεις: 178
Εγγραφή: Τρί Μάιος 12, 2020 12:23 am
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: Lelit Glenda
Μύλος:: Niche Zero
2ος Μύλος:: ProBarista G-IOTA

Re: Καλησπερα στην παρεα!

Δημοσίευση από Alexandros » Πέμ Φεβ 25, 2021 5:15 pm

Καλώς ήρθες!

Τι πιστεύεις έχει συμβεί περισσότερο; Βελτιώθηκε το ρόφημα που παρασκευάζεις ή συνήθισε ο ουρανίσκος σου σε αυτό;
:)

thanos8080
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 24, 2020 9:16 am
Όνομα: Θανασης
Μηχανή:: Lelit pl92t v3
Μύλος:: Df83
2ος Μύλος:: Roaster Gene Cafe
Οι καφέδες μου:: ethiopia yirgacheffe, Monsoon Malabar AA

Re: Καλησπερα στην παρεα!

Δημοσίευση από thanos8080 » Παρ Φεβ 26, 2021 4:39 pm

Εχει στρωσει ο ουρανισκος λες στα νεροζουμια που φτιαχνω :D . Παντως στο καπουτσινο που φτιαχνω στην γυναικα μου τον πινει με ευχαριστηση..τωρα το εσπρεσο θελει δουλεια ακομα..
Που θα παει..

Άβαταρ μέλους
Earendil
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 15, 2018 6:01 pm
Όνομα: Dimitris
Μηχανή:: ECM Classika PID II
Μύλος:: Eureka M. Specialita
Οι καφέδες μου:: Kenya AA Ndumberi | Colombia El Cedral

Re: Καλησπερα στην παρεα!

Δημοσίευση από Earendil » Δευ Μαρ 01, 2021 2:32 am

Καλώς ήρθες Θανάση.
Υπομονή και μεράκι και όλα θα έρθουν.
thanos8080 έγραψε:
Πέμ Φεβ 25, 2021 4:41 pm
Τα γνωστα σε ολους μας χρονους, ζυγαριες, θερμοκρασιες και μια κουζινα μες στον καφε για να βγαλεις 60 ml espresso να πινονται.
Αν μου επιτρέπεις να σημειώσω είναι πως είναι προτιμότερο να μετρά το ρόφημα που παίρνεις σε βάρος και όχι σε όγκο (γραμμάρια δηλαδή αντί για ml.

thanos8080
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 24, 2020 9:16 am
Όνομα: Θανασης
Μηχανή:: Lelit pl92t v3
Μύλος:: Df83
2ος Μύλος:: Roaster Gene Cafe
Οι καφέδες μου:: ethiopia yirgacheffe, Monsoon Malabar AA

Re: Καλησπερα στην παρεα!

Δημοσίευση από thanos8080 » Δευ Μαρ 01, 2021 3:25 pm

Καλως σας βρηκα!
Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο με τα γραμμαρια..μπαινει ζυγαρια κατω απο το ποτηρακι στην εκχυλιση εννοειται..
Συνηθως 1 προς 2 εχω σαν μπουσουλα..αλλα εξαρταται και απο την προελευση του καφε που εχω καθε φορα..

paulos132
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: Τρί Δεκ 03, 2019 10:13 am

Re: Καλησπερα στην παρεα!

Δημοσίευση από paulos132 » Σάβ Μαρ 06, 2021 8:39 am

η αναλογια εξαρταται απο το ποσο καβαρδισμενος ειναι ο καφες ?

thanos8080
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 24, 2020 9:16 am
Όνομα: Θανασης
Μηχανή:: Lelit pl92t v3
Μύλος:: Df83
2ος Μύλος:: Roaster Gene Cafe
Οι καφέδες μου:: ethiopia yirgacheffe, Monsoon Malabar AA

Re: Καλησπερα στην παρεα!

Δημοσίευση από thanos8080 » Παρ Μαρ 12, 2021 9:51 pm

Οχι απαραιτητα..Εγω παιζω με κοψιμο, πατημα, γραμμαρια στο portafilter, χρονος εκχυλισης και αναλογια μεχρι να παρω σωστη γευση.
Στους λιγοτερο ψημμενους καφεδες για να μη μου βγουν ξινοι τους κοβω πιο ψιλα και κανω μεγαλυτερης διαρκειας εκχυλισεις.

Απάντηση