Πριν από 1 μήνα περίπου κόλλησα το μικρόβιο του wanna be home barista (lockdown + εθισμός στον καφέ = υψηλή επικινδυνότητα για το συγκεκριμένο μικρόβιο), οπότε γράφτηκα σε παρόμοιο Αγγλικό forum και άρχισα να ψάχνω…
Πούλησα στο ebay την Delonghi Dedica και έναν φτηνό Melitta μύλο, όρισα ένα συντηρητικό budget, έψαξα, το διπλασίασα
Είχα την τύχη να μένει ένα μισάωρο μακρυά ένας από τους κορυφαίους Gaggia Classic refurbishers εδώ στο νησί, οπότε αγόρασα τη μηχανή από αυτόν, σε εξαιρετική κατάσταση, με τον δείκτη πίεσης περασμένο και με όλα τα parts καθαρισμένα και αφαλατισμένα, καινούργιες βίδες και gaskets - o rings κτλ, η μηχανή είναι άψογη… Το PID το έβαλα μόνος μου (αγόρασα το κιτ) και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το setup.
Πίνω 1 διπλό εσπρεσσάκι το πρωί να ανοίξει το μάτι (έχω μια "έξυπνη" πρίζα και η μηχανή ζεσταίνεται για 20 λεπτά πριν ξυπνήσω) και 1 ή 2 cappuccino...
Καμιά φορά το σκ μπορεί να χρησιμοποιήσω το V60 ή το Eva Solo, πχ σήμερα είχα όρεξη για φίλτρου.
Παλεύω ακόμα να πετύχω το εσπρεσάκι όπως το θέλω, στην αρχή είχα πάρει medium roast μονοποικιλιακό και μου έβγαινε πάντα πολύ ξινό, ό,τι και να έκανα… Τώρα πήρα ένα dark roast espresso blend και είναι πολύ καλύτερος ο εσπρέσο, πού θα μου πάει, θα τον πετύχω έτσι ακριβώς όπως τον θέλω! Όρεξη να υπάρχει και θέληση για ψάξιμο!
Χαίρομαι που βρήκα και ένα Ελληνικό σχετικό forum, είναι αλλιώς να μιλάς τη γλώσσα σου!
Πάω να φτιάξω εσπρεσάκι τώρα...