Ένα δειλό ξεκίνημα...
-
- Δημοσιεύσεις: 30
- Εγγραφή: Πέμ Ιαν 09, 2020 4:08 pm
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- Μύλος:: Delonghi KG87
Re: Ένα δειλό ξεκίνημα...
Μια χαρά είναι ο μύλος.
Αν έφταιγε, δεν θα έβγαινε μόνο αυτός ξινός,θα έβγαιναν και άλλοι.
Ο arabica του everest βγαίνει όσο πικρός τον ξέρω, ο ny τόσο ισσοροπημένος όσο τον έχω πιει σε πιο μεγάλα setup κλπ.
Ο taresso βγάζει μια ξινίλα που θυμίζει κάποιο φρούτο, αλλά δεν μου έρχεται στο μυαλό
Αν έφταιγε, δεν θα έβγαινε μόνο αυτός ξινός,θα έβγαιναν και άλλοι.
Ο arabica του everest βγαίνει όσο πικρός τον ξέρω, ο ny τόσο ισσοροπημένος όσο τον έχω πιει σε πιο μεγάλα setup κλπ.
Ο taresso βγάζει μια ξινίλα που θυμίζει κάποιο φρούτο, αλλά δεν μου έρχεται στο μυαλό
- agpol07
- Δημοσιεύσεις: 256
- Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- 2η Μηχανή:: Bialetti Brikka
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Ένα δειλό ξεκίνημα...
Στο μαγαζί τον δοκίμασες να δεις αν έβγαζε την ίδια ξινίλα; γιατί και εγώ που τον πήρα από το μαγαζί, του είπα να μου φτιάξει έναν να δοκιμάσω, έτσι ώστε να ξέρω τι να περιμένω. Και όντως είχε οξύτητα. Επίσης αυτός εκεί μου είπε βάζουν 20 γρ ανά δόση.
-
- Δημοσιεύσεις: 30
- Εγγραφή: Πέμ Ιαν 09, 2020 4:08 pm
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- Μύλος:: Delonghi KG87
Re: Ένα δειλό ξεκίνημα...
20 γραμμάρια δεν μπορώ να βάλω, κολλάει το puck στη ντουζιέρα.
Ανάλογα το κόψιμο, μπορώ να βάλω από 17 ως 18
Στο μαγαζί δεν τον δοκίμασα αλλά τον δοκίμασα σε φίλο με breville και μύλο fiorenzato.
Πάλι έβγαζε την ίδια οξύτητα.
Ανάλογα το κόψιμο, μπορώ να βάλω από 17 ως 18
Στο μαγαζί δεν τον δοκίμασα αλλά τον δοκίμασα σε φίλο με breville και μύλο fiorenzato.
Πάλι έβγαζε την ίδια οξύτητα.
- brexei
- Δημοσιεύσεις: 435
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 23, 2018 10:46 am
- Όνομα: Αδάμ
- Μηχανή:: Lelit PL41em
- 2η Μηχανή:: V60 ceramic
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
- Οι καφέδες μου:: Δοκιμάζω...
- Τοποθεσία: Ηράκλειο
Re: Ένα δειλό ξεκίνημα...
Επειδη κι εγω δοκιμαζω τον tigrato τωρα νομιζω οτι εχει μεν μια οξυτητα αλλα οχι εντονη ξινιλα. Αν παίρνεις ξινο καφε μπορει να μην εχεις προθερμανει αρκετα τη μηχανη ή να εχεις χαμηλη θερμοκρασια ή γρηγορη εκχυλιση / channeling.
Εμενα καμια φορα πικριζει κιολας, αν κανω υπερεκχυλιση.
Εμενα καμια φορα πικριζει κιολας, αν κανω υπερεκχυλιση.
-
- Δημοσιεύσεις: 30
- Εγγραφή: Πέμ Ιαν 09, 2020 4:08 pm
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- Μύλος:: Delonghi KG87
Re: Ένα δειλό ξεκίνημα...
Ακόμη και με μισάωρο ζέσταμα, έχει οξύτητα.
Στο μεγάλο setup το φρούτο ήταν πιο εμφανές, αλλά και στο δικό μου ακούγεται.
Λιγότερο όξινο βγαίνει με λιγότερη εκχύλιση, αλλά πιστεύω ότι είναι στο προφίλ του καφέ.
Όχι σαν τον lavazza oro βέβαια που δεν πίνεται...
Στο μεγάλο setup το φρούτο ήταν πιο εμφανές, αλλά και στο δικό μου ακούγεται.
Λιγότερο όξινο βγαίνει με λιγότερη εκχύλιση, αλλά πιστεύω ότι είναι στο προφίλ του καφέ.
Όχι σαν τον lavazza oro βέβαια που δεν πίνεται...
- agpol07
- Δημοσιεύσεις: 256
- Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- 2η Μηχανή:: Bialetti Brikka
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Ένα δειλό ξεκίνημα...
Φιλικά πάντα, αλλά δεν έχω καταλάβει που είναι το πρόβλημα; αφού ο συγκεκριμένος καφές έχει οξύτητα, τι θες; να την εξαλείψεις;
-
- Δημοσιεύσεις: 30
- Εγγραφή: Πέμ Ιαν 09, 2020 4:08 pm
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- Μύλος:: Delonghi KG87
Re: Ένα δειλό ξεκίνημα...
Όχι.
Απλά μια παρατήρηση έκανα, ότι ο καφές έχει οξύτητα.
Είναι στο προφίλ του μεν αλλά δεν μου κάνει σαν γεύση δε.
Στην αρχή απλά ψαχνόμουν αν έφταιγα εγώ, μετά τον ήπια και αλλού και κατέληξα ότι τον έφτιαξα μια χαρά.
Απλά μια παρατήρηση έκανα, ότι ο καφές έχει οξύτητα.
Είναι στο προφίλ του μεν αλλά δεν μου κάνει σαν γεύση δε.
Στην αρχή απλά ψαχνόμουν αν έφταιγα εγώ, μετά τον ήπια και αλλού και κατέληξα ότι τον έφτιαξα μια χαρά.