Καλώς σας βρήκα!

Νέα μέλη, μια καλημέρα είναι αυτή πες την και ας πέσει χάμω (που σε αυτό το forum σας υποσχόμαστε ότι δε θα συμβεί).
Κλειδωμένο
panagiotis
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Κυρ Ιουν 16, 2019 11:00 am
Όνομα: Παναγιώτης
Μηχανή:: Lelit pl41 em
Μύλος:: Lelit pl043mmi
Οι καφέδες μου:: New York, buondi, dimello

Καλώς σας βρήκα!

Δημοσίευση από panagiotis » Κυρ Ιουν 16, 2019 11:14 am

Καλημερα σας! Αποφάσισα κι εγώ να ανέβω επίπεδο και να ασχοληθώ πιο σοβαρά με την τεχνική της παραγωγής εσπρέσο! Εδώ και λίγες μέρες είμαι περήφανος κάτοχος της lelit pl41em και του αντίστοιχου μυλου lelit pl043mmi... Μετά από αρκετούς πειραματισμους και πολύ διάβασμα έχω ήδη καταφέρει να πιω μερικούς πολύ καλούς καφέδες... Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν έχει κάποιος τον συγκεκριμένο συνδυασμό και με ποιους καφέδες βγάζει ιδανικό αποτέλεσμα... Πίνω κυρίως εσπρέσο και φρεντο εσπρέσο... Καπουτσίνο είτε ζεστός είτε κρύος δεν μου αρέσει... Αυτό που παρατήρησα είναι ότι από καφέ σε καφέ έχω τεράστια απόκλιση στο άλεσμα προκειμένου να πάρω σωστή εκχύλιση... Από coffe island τον extra που πήρα για πειραματισμό τώρα στην αρχή έπινα ωραίο καφέ στο 2.3 ενώ από ένα New york που τον είχα από παλιότερα αλεθα στο 1.2 και πάλι δεν είχα την εκχύλιση που θα πρεπε... Έχετε να προτείνετε κάποιον καφέ που να δίνει ωραίο αποτέλεσμα με τις 2 Ιταλίδες; ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8794
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Καλώς σας βρήκα!

Δημοσίευση από Christos » Κυρ Ιουν 16, 2019 1:06 pm

Καλωσόρισες Παναγιώτη και καλοδούλευτος ο νέος σου εξοπλισμός.
Η ενότητα εδώ δεν είναι για ερωτήσεις. Κάνε copy paste στις σωστές ενότητες, ευχαριστώ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Κλειδωμένο