Καλώς σας βρήκα.
Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 08, 2019 5:07 pm
Καλησπέρα σε όλους,
Παρακολουθώ το φόρουμ αρκετό καιρό και σας ευχαριστώ όλους για τις κατατοπιστικές πληροφορίες σας.
Παλιότερα είχα μια μηχανή pressurized AEG και νόμιζα ότι πίνω καλό καφέ, μέχρι που αγόρασα μια μεταχειρισμένη Gaggia Coffee
και ένα μύλο Hey Cafe. Ήταν σαν να πίνω καινούργιο ρόφημα!
Η μηχανή είναι παλιό μοντέλο, πριν το 2000 και αντικαταστάθηκε από την Classic.Είναι σε καλή κατάσταση, εσωτερικά καθαρή
και με λιγοστή χρήση( σύμφωνα με τον πωλητή). Εξωτερικά είναι όμοια με τη Classic,λευκή όμως, μεταλλική και made in italy,
ωστόσο έχει μια σημαντική διαφορά. Δεν έχει τρίοδη βαλβίδα και στο ντεπόζιτο νερού καταλήγει ένα μόνο σωληνάκι.
Κατά τα άλλα, ακολουθώντας σωστά όλα τα βήματα, κόψιμο καφέ - flushing - tamping και εκχύλιση 25''-30'' με 15-16 gr ο καφές
δεν βγαίνει πολύ ζεστός. Δυστυχώς δεν έχω θερμόμετρο για να κάνω μέτρηση ακριβείας, αλλά κρίνοντας από αυτούς που πίνω έξω
η διαφορά είναι περίπου 10 βαθμοί.Μάλλον ζεστό-χλιαρό θα τον έλεγα. Πρέπει να σας πω ότι στο διάστημα του οκταμήνου
χρήσης έχω κάνει 2 αφαλατώσεις.Αν μπορούσατε να μου δώσετε τα φώτα σας...
Όσον αφορά τους καφέδες,μετά από δοκιμές διάφορων commercial κατέληξα στον Kimbo extra cream λόγω του ότι δεν έχει σχεδόν
καθόλου οξύτητα. Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάποιους spesialty με μικρή ή μηδενική οξύτητα?
Σας ευχαριστώ και πάλι καλώς σας βρήκα!
Παρακολουθώ το φόρουμ αρκετό καιρό και σας ευχαριστώ όλους για τις κατατοπιστικές πληροφορίες σας.
Παλιότερα είχα μια μηχανή pressurized AEG και νόμιζα ότι πίνω καλό καφέ, μέχρι που αγόρασα μια μεταχειρισμένη Gaggia Coffee
και ένα μύλο Hey Cafe. Ήταν σαν να πίνω καινούργιο ρόφημα!
Η μηχανή είναι παλιό μοντέλο, πριν το 2000 και αντικαταστάθηκε από την Classic.Είναι σε καλή κατάσταση, εσωτερικά καθαρή
και με λιγοστή χρήση( σύμφωνα με τον πωλητή). Εξωτερικά είναι όμοια με τη Classic,λευκή όμως, μεταλλική και made in italy,
ωστόσο έχει μια σημαντική διαφορά. Δεν έχει τρίοδη βαλβίδα και στο ντεπόζιτο νερού καταλήγει ένα μόνο σωληνάκι.
Κατά τα άλλα, ακολουθώντας σωστά όλα τα βήματα, κόψιμο καφέ - flushing - tamping και εκχύλιση 25''-30'' με 15-16 gr ο καφές
δεν βγαίνει πολύ ζεστός. Δυστυχώς δεν έχω θερμόμετρο για να κάνω μέτρηση ακριβείας, αλλά κρίνοντας από αυτούς που πίνω έξω
η διαφορά είναι περίπου 10 βαθμοί.Μάλλον ζεστό-χλιαρό θα τον έλεγα. Πρέπει να σας πω ότι στο διάστημα του οκταμήνου
χρήσης έχω κάνει 2 αφαλατώσεις.Αν μπορούσατε να μου δώσετε τα φώτα σας...
Όσον αφορά τους καφέδες,μετά από δοκιμές διάφορων commercial κατέληξα στον Kimbo extra cream λόγω του ότι δεν έχει σχεδόν
καθόλου οξύτητα. Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάποιους spesialty με μικρή ή μηδενική οξύτητα?
Σας ευχαριστώ και πάλι καλώς σας βρήκα!