Σελίδα 1 από 2

Καλώς σας βρήκα.

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 08, 2019 5:07 pm
από bbtwin
Καλησπέρα σε όλους,

Παρακολουθώ το φόρουμ αρκετό καιρό και σας ευχαριστώ όλους για τις κατατοπιστικές πληροφορίες σας.
Παλιότερα είχα μια μηχανή pressurized AEG και νόμιζα ότι πίνω καλό καφέ, μέχρι που αγόρασα μια μεταχειρισμένη Gaggia Coffee
και ένα μύλο Hey Cafe. Ήταν σαν να πίνω καινούργιο ρόφημα!

Η μηχανή είναι παλιό μοντέλο, πριν το 2000 και αντικαταστάθηκε από την Classic.Είναι σε καλή κατάσταση, εσωτερικά καθαρή
και με λιγοστή χρήση( σύμφωνα με τον πωλητή). Εξωτερικά είναι όμοια με τη Classic,λευκή όμως, μεταλλική και made in italy,
ωστόσο έχει μια σημαντική διαφορά. Δεν έχει τρίοδη βαλβίδα και στο ντεπόζιτο νερού καταλήγει ένα μόνο σωληνάκι.

Κατά τα άλλα, ακολουθώντας σωστά όλα τα βήματα, κόψιμο καφέ - flushing - tamping και εκχύλιση 25''-30'' με 15-16 gr ο καφές
δεν βγαίνει πολύ ζεστός. Δυστυχώς δεν έχω θερμόμετρο για να κάνω μέτρηση ακριβείας, αλλά κρίνοντας από αυτούς που πίνω έξω
η διαφορά είναι περίπου 10 βαθμοί.Μάλλον ζεστό-χλιαρό θα τον έλεγα. Πρέπει να σας πω ότι στο διάστημα του οκταμήνου
χρήσης έχω κάνει 2 αφαλατώσεις.Αν μπορούσατε να μου δώσετε τα φώτα σας...

Όσον αφορά τους καφέδες,μετά από δοκιμές διάφορων commercial κατέληξα στον Kimbo extra cream λόγω του ότι δεν έχει σχεδόν
καθόλου οξύτητα. Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάποιους spesialty με μικρή ή μηδενική οξύτητα?

Σας ευχαριστώ και πάλι καλώς σας βρήκα!

Re: Καλώς σας βρήκα.

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 08, 2019 6:03 pm
από Nimrodel
Καλωσηρθες ;)
Ποσην ώρα προθέρμανση κάνεις στη μηχανή?
Ο καφές σου τι γεύση έχει ? Ειναι ξινός ? (Δεν μιλάω για ευχάριστη οξύτητα , εννοώ ξινιλα).

Re: Καλώς σας βρήκα.

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 08, 2019 6:36 pm
από bbtwin
Προθέρμανση κάνω μέχρι να ανάψει το λαμπάκι και περισσότερο, δλδ 6-7 λεπτά.
Ο καφές δεν είναι ξινός, παίρνω 60 ml σε 25''-30'' με 15-16 γρ καφέ.
Είναι πικρός, Kimbo και αρκετά καβουρδισμένος, με πολύ σώμα.

Re: Καλώς σας βρήκα.

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 08, 2019 6:40 pm
από odys2008
Πρέπει να κάνεις προθέρμανση τουλάχιστον 15 λεπτά. Καλύτερα 20-25

Re: Καλώς σας βρήκα.

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 08, 2019 7:24 pm
από bbtwin
Τελικά έκανα προθέρμανση 20 λεπτά και ο καφές βγήκε θερμότερος, με μπέρδεψε το manual της μηχανής που μιλάει
για 6 λεπτά προθέρμανση.
Ευχαριστώ

Re: Καλώς σας βρήκα.

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 08, 2019 7:42 pm
από Nimrodel
Δεν την ξέρω τη μηχανή σου αλλά, αφού είναι μεταλλική, θέλει αρκετή ώρα να ζεσταθεί..πιστεύω ότι 20-30 λεπτά είναι οκ.
Στον καφέ δεν θέλουμε ούτε πικρία ούτε ξινιλα. Πικρός καφές σημαίνει υψηλή θερμοκρασία, ξινός, χαμηλή (οκ όχι μόνο αυτά αλλά όταν μιλάμε για θερμοκρασία..αυτά )
Από κει κ πέρα δοκίμασε κ έναν φρέσκο καφέ..

Re: Καλώς σας βρήκα.

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 08, 2019 8:02 pm
από bbtwin
Nimrodel έγραψε:
Παρ Μαρ 08, 2019 7:42 pm
Δεν την ξέρω τη μηχανή σου αλλά, αφού είναι μεταλλική, θέλει αρκετή ώρα να ζεσταθεί..πιστεύω ότι 20-30 λεπτά είναι οκ.
Στον καφέ δεν θέλουμε ούτε πικρία ούτε ξινιλα. Πικρός καφές σημαίνει υψηλή θερμοκρασία, ξινός, χαμηλή (οκ όχι μόνο αυτά αλλά όταν μιλάμε για θερμοκρασία..αυτά )
Από κει κ πέρα δοκίμασε κ έναν φρέσκο καφέ..
Αγαπητή φίλη από Τήνο,
ο kimbo που πίνω προς το παρόν, είναι αρκετά πικρός ένεκα καβουρδίσματος. Εκανα καφέ με 20 λεπτά προθέρμανση
και βγήκε θερμότερος.Το manual της μηχανής μιλάει γιά 6 λεπτά προθέρμανση όπως έγραψα παραπάνω.
Τώρα ψάχνω φρέσκους με γλυκύτητα και χαμηλή οξύτητα, έχεις κάτι υπόψιν?
Σ' ευχαριστώ

Re: Καλώς σας βρήκα.

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 08, 2019 8:20 pm
από Nimrodel
Κοίτα...εμενα μου αρέσουν οι οξύτητες και τις αναζητώ. Στο σπίτι όμως έχω πάντα δύο τρία μπλεντ για όσους προτιμούν τα πιο σοκολατένια καφεδάκια. Καφές που αρέσει σε όλους όσους έχω ποτίσει ειναι ο goodcup απο kudu (τον ίδιο παίρνω και για τη δουλειά που πίνουμε όλοι). Ταιριάζει πολύ και με γάλα. Το blend του cup10 επίσης είναι πολύ ωραίο. Σε πιο εμπορικά τώρα .. το blend που δουλεύει το coffee island ταιριάζει στην περιγραφή και από τους μονοποικιλιακους τους ο colombia huila. Α! Και από distretto o huila (αν κ τελευταία φορά που είδα είχε τελειώσει στο σάιτ). Τρέχει και με 30% έκπτωση στο distretto.
Προσωπικά μου άρεσε και ο tigrato από taresso, τον βρήκα εύκολο αλλά στο φόρουμ έχω πετύχει να λένε ότι δεν ειανι κ τόσο εύκολος στην παρασκευή (μπορείς να δοκιμάσεις βέβαια, τον θεωρώ πολύ αξιόλογο μπλεντ) .

Αυταααα.....

Re: Καλώς σας βρήκα.

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 08, 2019 8:28 pm
από bbtwin
Nimrodel έγραψε:
Παρ Μαρ 08, 2019 8:20 pm
Κοίτα...εμενα μου αρέσουν οι οξύτητες και τις αναζητώ. Στο σπίτι όμως έχω πάντα δύο τρία μπλεντ για όσους προτιμούν τα πιο σοκολατένια καφεδάκια. Καφές που αρέσει σε όλους όσους έχω ποτίσει ειναι ο goodcup απο kudu (τον ίδιο παίρνω και για τη δουλειά που πίνουμε όλοι). Ταιριάζει πολύ και με γάλα. Το blend του cup10 επίσης είναι πολύ ωραίο. Σε πιο εμπορικά τώρα .. το blend που δουλεύει το coffee island ταιριάζει στην περιγραφή και από τους μονοποικιλιακους τους ο colombia huila. Α! Και από distretto o huila (αν κ τελευταία φορά που είδα είχε τελειώσει στο σάιτ). Τρέχει και με 30% έκπτωση στο distretto.
Προσωπικά μου άρεσε και ο tigrato από taresso, τον βρήκα εύκολο αλλά στο φόρουμ έχω πετύχει να λένε ότι δεν ειανι κ τόσο εύκολος στην παρασκευή (μπορείς να δοκιμάσεις βέβαια, τον θεωρώ πολύ αξιόλογο μπλεντ) .

Αυταααα.....
Να είσαι καλά Αναστασία, σ'ευχαριστώ.

Re: Καλώς σας βρήκα.

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 09, 2019 9:06 am
από Konstantinos
Καλώς όρισες και καλούς καφέδες :)