Καλώς σας βρήκα.

Νέα μέλη, μια καλημέρα είναι αυτή πες την και ας πέσει χάμω (που σε αυτό το forum σας υποσχόμαστε ότι δε θα συμβεί).
bbtwin
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 07, 2019 10:03 pm
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Gaggia Coffee
2η Μηχανή:: -
Μύλος:: Hey Cafe HC-600
2ος Μύλος:: -
Οι καφέδες μου:: Commercial
Τοποθεσία: Νάξος

Καλώς σας βρήκα.

Δημοσίευση από bbtwin » Παρ Μαρ 08, 2019 5:07 pm

Καλησπέρα σε όλους,

Παρακολουθώ το φόρουμ αρκετό καιρό και σας ευχαριστώ όλους για τις κατατοπιστικές πληροφορίες σας.
Παλιότερα είχα μια μηχανή pressurized AEG και νόμιζα ότι πίνω καλό καφέ, μέχρι που αγόρασα μια μεταχειρισμένη Gaggia Coffee
και ένα μύλο Hey Cafe. Ήταν σαν να πίνω καινούργιο ρόφημα!

Η μηχανή είναι παλιό μοντέλο, πριν το 2000 και αντικαταστάθηκε από την Classic.Είναι σε καλή κατάσταση, εσωτερικά καθαρή
και με λιγοστή χρήση( σύμφωνα με τον πωλητή). Εξωτερικά είναι όμοια με τη Classic,λευκή όμως, μεταλλική και made in italy,
ωστόσο έχει μια σημαντική διαφορά. Δεν έχει τρίοδη βαλβίδα και στο ντεπόζιτο νερού καταλήγει ένα μόνο σωληνάκι.

Κατά τα άλλα, ακολουθώντας σωστά όλα τα βήματα, κόψιμο καφέ - flushing - tamping και εκχύλιση 25''-30'' με 15-16 gr ο καφές
δεν βγαίνει πολύ ζεστός. Δυστυχώς δεν έχω θερμόμετρο για να κάνω μέτρηση ακριβείας, αλλά κρίνοντας από αυτούς που πίνω έξω
η διαφορά είναι περίπου 10 βαθμοί.Μάλλον ζεστό-χλιαρό θα τον έλεγα. Πρέπει να σας πω ότι στο διάστημα του οκταμήνου
χρήσης έχω κάνει 2 αφαλατώσεις.Αν μπορούσατε να μου δώσετε τα φώτα σας...

Όσον αφορά τους καφέδες,μετά από δοκιμές διάφορων commercial κατέληξα στον Kimbo extra cream λόγω του ότι δεν έχει σχεδόν
καθόλου οξύτητα. Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάποιους spesialty με μικρή ή μηδενική οξύτητα?

Σας ευχαριστώ και πάλι καλώς σας βρήκα!

Nimrodel
Δημοσιεύσεις: 343
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
Όνομα: Αναστασια
Μηχανή:: Silvia V3 mod
2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
Μύλος:: Compak k10
2ος Μύλος:: LSM SM97
Οι καφέδες μου:: Αιθιοπίες κυρίως :)
Τοποθεσία: Τήνος

Re: Καλώς σας βρήκα.

Δημοσίευση από Nimrodel » Παρ Μαρ 08, 2019 6:03 pm

Καλωσηρθες ;)
Ποσην ώρα προθέρμανση κάνεις στη μηχανή?
Ο καφές σου τι γεύση έχει ? Ειναι ξινός ? (Δεν μιλάω για ευχάριστη οξύτητα , εννοώ ξινιλα).

bbtwin
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 07, 2019 10:03 pm
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Gaggia Coffee
2η Μηχανή:: -
Μύλος:: Hey Cafe HC-600
2ος Μύλος:: -
Οι καφέδες μου:: Commercial
Τοποθεσία: Νάξος

Re: Καλώς σας βρήκα.

Δημοσίευση από bbtwin » Παρ Μαρ 08, 2019 6:36 pm

Προθέρμανση κάνω μέχρι να ανάψει το λαμπάκι και περισσότερο, δλδ 6-7 λεπτά.
Ο καφές δεν είναι ξινός, παίρνω 60 ml σε 25''-30'' με 15-16 γρ καφέ.
Είναι πικρός, Kimbo και αρκετά καβουρδισμένος, με πολύ σώμα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bbtwin την Παρ Μαρ 08, 2019 6:41 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

odys2008
Δημοσιεύσεις: 126
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 20, 2010 2:52 pm
Όνομα: Οδυσσέας
Μηχανή:: Gaggia Classic
2η Μηχανή:: Gaggia Evolution
Μύλος:: Mazzer SJ
2ος Μύλος:: Compak K6
Τοποθεσία: Goteborg Sweden

Re: Καλώς σας βρήκα.

Δημοσίευση από odys2008 » Παρ Μαρ 08, 2019 6:40 pm

Πρέπει να κάνεις προθέρμανση τουλάχιστον 15 λεπτά. Καλύτερα 20-25

bbtwin
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 07, 2019 10:03 pm
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Gaggia Coffee
2η Μηχανή:: -
Μύλος:: Hey Cafe HC-600
2ος Μύλος:: -
Οι καφέδες μου:: Commercial
Τοποθεσία: Νάξος

Re: Καλώς σας βρήκα.

Δημοσίευση από bbtwin » Παρ Μαρ 08, 2019 7:24 pm

Τελικά έκανα προθέρμανση 20 λεπτά και ο καφές βγήκε θερμότερος, με μπέρδεψε το manual της μηχανής που μιλάει
για 6 λεπτά προθέρμανση.
Ευχαριστώ

Nimrodel
Δημοσιεύσεις: 343
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
Όνομα: Αναστασια
Μηχανή:: Silvia V3 mod
2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
Μύλος:: Compak k10
2ος Μύλος:: LSM SM97
Οι καφέδες μου:: Αιθιοπίες κυρίως :)
Τοποθεσία: Τήνος

Re: Καλώς σας βρήκα.

Δημοσίευση από Nimrodel » Παρ Μαρ 08, 2019 7:42 pm

Δεν την ξέρω τη μηχανή σου αλλά, αφού είναι μεταλλική, θέλει αρκετή ώρα να ζεσταθεί..πιστεύω ότι 20-30 λεπτά είναι οκ.
Στον καφέ δεν θέλουμε ούτε πικρία ούτε ξινιλα. Πικρός καφές σημαίνει υψηλή θερμοκρασία, ξινός, χαμηλή (οκ όχι μόνο αυτά αλλά όταν μιλάμε για θερμοκρασία..αυτά )
Από κει κ πέρα δοκίμασε κ έναν φρέσκο καφέ..

bbtwin
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 07, 2019 10:03 pm
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Gaggia Coffee
2η Μηχανή:: -
Μύλος:: Hey Cafe HC-600
2ος Μύλος:: -
Οι καφέδες μου:: Commercial
Τοποθεσία: Νάξος

Re: Καλώς σας βρήκα.

Δημοσίευση από bbtwin » Παρ Μαρ 08, 2019 8:02 pm

Nimrodel έγραψε:
Παρ Μαρ 08, 2019 7:42 pm
Δεν την ξέρω τη μηχανή σου αλλά, αφού είναι μεταλλική, θέλει αρκετή ώρα να ζεσταθεί..πιστεύω ότι 20-30 λεπτά είναι οκ.
Στον καφέ δεν θέλουμε ούτε πικρία ούτε ξινιλα. Πικρός καφές σημαίνει υψηλή θερμοκρασία, ξινός, χαμηλή (οκ όχι μόνο αυτά αλλά όταν μιλάμε για θερμοκρασία..αυτά )
Από κει κ πέρα δοκίμασε κ έναν φρέσκο καφέ..
Αγαπητή φίλη από Τήνο,
ο kimbo που πίνω προς το παρόν, είναι αρκετά πικρός ένεκα καβουρδίσματος. Εκανα καφέ με 20 λεπτά προθέρμανση
και βγήκε θερμότερος.Το manual της μηχανής μιλάει γιά 6 λεπτά προθέρμανση όπως έγραψα παραπάνω.
Τώρα ψάχνω φρέσκους με γλυκύτητα και χαμηλή οξύτητα, έχεις κάτι υπόψιν?
Σ' ευχαριστώ

Nimrodel
Δημοσιεύσεις: 343
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
Όνομα: Αναστασια
Μηχανή:: Silvia V3 mod
2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
Μύλος:: Compak k10
2ος Μύλος:: LSM SM97
Οι καφέδες μου:: Αιθιοπίες κυρίως :)
Τοποθεσία: Τήνος

Re: Καλώς σας βρήκα.

Δημοσίευση από Nimrodel » Παρ Μαρ 08, 2019 8:20 pm

Κοίτα...εμενα μου αρέσουν οι οξύτητες και τις αναζητώ. Στο σπίτι όμως έχω πάντα δύο τρία μπλεντ για όσους προτιμούν τα πιο σοκολατένια καφεδάκια. Καφές που αρέσει σε όλους όσους έχω ποτίσει ειναι ο goodcup απο kudu (τον ίδιο παίρνω και για τη δουλειά που πίνουμε όλοι). Ταιριάζει πολύ και με γάλα. Το blend του cup10 επίσης είναι πολύ ωραίο. Σε πιο εμπορικά τώρα .. το blend που δουλεύει το coffee island ταιριάζει στην περιγραφή και από τους μονοποικιλιακους τους ο colombia huila. Α! Και από distretto o huila (αν κ τελευταία φορά που είδα είχε τελειώσει στο σάιτ). Τρέχει και με 30% έκπτωση στο distretto.
Προσωπικά μου άρεσε και ο tigrato από taresso, τον βρήκα εύκολο αλλά στο φόρουμ έχω πετύχει να λένε ότι δεν ειανι κ τόσο εύκολος στην παρασκευή (μπορείς να δοκιμάσεις βέβαια, τον θεωρώ πολύ αξιόλογο μπλεντ) .

Αυταααα.....

bbtwin
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 07, 2019 10:03 pm
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Gaggia Coffee
2η Μηχανή:: -
Μύλος:: Hey Cafe HC-600
2ος Μύλος:: -
Οι καφέδες μου:: Commercial
Τοποθεσία: Νάξος

Re: Καλώς σας βρήκα.

Δημοσίευση από bbtwin » Παρ Μαρ 08, 2019 8:28 pm

Nimrodel έγραψε:
Παρ Μαρ 08, 2019 8:20 pm
Κοίτα...εμενα μου αρέσουν οι οξύτητες και τις αναζητώ. Στο σπίτι όμως έχω πάντα δύο τρία μπλεντ για όσους προτιμούν τα πιο σοκολατένια καφεδάκια. Καφές που αρέσει σε όλους όσους έχω ποτίσει ειναι ο goodcup απο kudu (τον ίδιο παίρνω και για τη δουλειά που πίνουμε όλοι). Ταιριάζει πολύ και με γάλα. Το blend του cup10 επίσης είναι πολύ ωραίο. Σε πιο εμπορικά τώρα .. το blend που δουλεύει το coffee island ταιριάζει στην περιγραφή και από τους μονοποικιλιακους τους ο colombia huila. Α! Και από distretto o huila (αν κ τελευταία φορά που είδα είχε τελειώσει στο σάιτ). Τρέχει και με 30% έκπτωση στο distretto.
Προσωπικά μου άρεσε και ο tigrato από taresso, τον βρήκα εύκολο αλλά στο φόρουμ έχω πετύχει να λένε ότι δεν ειανι κ τόσο εύκολος στην παρασκευή (μπορείς να δοκιμάσεις βέβαια, τον θεωρώ πολύ αξιόλογο μπλεντ) .

Αυταααα.....
Να είσαι καλά Αναστασία, σ'ευχαριστώ.

Konstantinos
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 20, 2018 8:26 am
Όνομα: Κωνσταντίνος
Μηχανή:: V60
Μύλος:: Graef CM800
Οι καφέδες μου:: Ethiopia Yirgacheffe, Colombia Mayatama
Τοποθεσία: Δραμα

Re: Καλώς σας βρήκα.

Δημοσίευση από Konstantinos » Σάβ Μαρ 09, 2019 9:06 am

Καλώς όρισες και καλούς καφέδες :)

Απάντηση