Graef 702

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Απάντηση
nick_reth
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: Δευ Οκτ 22, 2018 12:14 am
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Μηχανή:: GAGGIA CLASSIC
Μύλος:: GRAEF CM 702
Τοποθεσία: ΡΕΘΥΜΝΟ

Re: Graef 702

Δημοσίευση από nick_reth » Πέμ Ιαν 03, 2019 9:51 pm

nikaragian έγραψε:
Πέμ Ιαν 03, 2019 8:37 pm
Διάβασα τα σχόλια των προηγούμενων συμφορουμιτων και σας ευχαριστω πολύ. Ειμαι και εγω στην αναζήτηση ενος μύλου της προκοπης και με βοηθήσατε να καταληξω στον Graef 702 απο baristatools. Μια ερωτηση εχω:
Τα μεταφορικα ειναι δωρεαν απο 89 ευρω και ανω. Τι κανατε; Πηρατε και κατι ακομα για να σας ερθει δωρεαν ή παιζει κατι αλλο;
Τα μεταφορικά είναι αστεία, 2 € αν θυμάμαι καλά. Είναι πάντως πολύ εξυπηρετικοί πραγματικά.
Ο μύλος είναι πρώτος ιδίως για τα λεφτά του. Αν κάνεις αυτο με τις σταγόνες νερού είναι άπαιχτος! Ουτε καθάρισμα δεν θέλει. Οσο καφέ ζυγιάζω τόσο βγάζω με την άλεση. Μονο προσοχή στο καλαθάκι οταν το βάζεις. Πρέπει οταν το τραβάς μετα που θα κουμπώσει το δοχείο να μην φεύγει, αλλιώς δεν αλέθει. Είναι πάντως πανεύκολο να το βάλεις όπως και να το βγάλεις.
Οτι χρειαστείς εδώ είμαι.

nikaragian
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 30, 2018 7:51 pm
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: Rowenta Perfecto
Μύλος:: Graef 702
2ος Μύλος:: Gaggia

Re: Graef 702

Δημοσίευση από nikaragian » Παρ Ιαν 04, 2019 3:19 pm

Σε ευχαριστω πολυ Γιωργο, μια ακομα ερωτηση:
Δεν εχω καταλαβει καλα αλλα εννοεις οτι στο καλαθι του καφε στο πανω μερος του μυλου πρεπει να βαζουμε μονο όσο καφε θα αλλεσουμε ή οχι;
Το ρωταω γιατι λες οτι οσο καφε βαζεις τοσο καφε αλεσμενο περνεις :D :D

nick_reth
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: Δευ Οκτ 22, 2018 12:14 am
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Μηχανή:: GAGGIA CLASSIC
Μύλος:: GRAEF CM 702
Τοποθεσία: ΡΕΘΥΜΝΟ

Re: Graef 702

Δημοσίευση από nick_reth » Παρ Ιαν 04, 2019 7:21 pm

nikaragian έγραψε:
Παρ Ιαν 04, 2019 3:19 pm
Σε ευχαριστω πολυ Γιωργο, μια ακομα ερωτηση:
Δεν εχω καταλαβει καλα αλλα εννοεις οτι στο καλαθι του καφε στο πανω μερος του μυλου πρεπει να βαζουμε μονο όσο καφε θα αλλεσουμε ή οχι;
Το ρωταω γιατι λες οτι οσο καφε βαζεις τοσο καφε αλεσμενο περνεις :D :D
Ακριβώς έτσι. Ο καφές οσο εκτίθεται στον αέρα μπαγιατεύει, χάνει τα συστατικα και τα αρώματα του. Αν γεμίσεις το δοχείο του μύλου θα τον έχεις εκεί κάποιες μέρες. Δεν έχει νόημα να τον έχεις εκεί στο φως και στον αέρα. Βάζεις όσο χρειάζεσαι και αλέθεις. Ετσι ελέγχεις και αν κάνει κατακράτηση αλεσμένου καφέ και πόσο. Αν αφησεις αλεσμένο καφέ στο μύλο και μένει εκεί για μέρες φαντάζεσαι ποσο υποβαθμίζεται το αποτέλεσμα καθε φορα που αλέθεις. Γι΄αυτο παίρνομε μύλους, για να έχομε πάντα φρεσκοαλεσμένο καφέ, αλλιώς θα αγοράζαμε απο καφεκοπτεία έτοιμο, αλεσμένο για μια βδομάδα.Καλη συνέχεια.

Απάντηση