.
Συνέχεια δοκιμών σήμερα με θερμοκρασία νερού 12c και χώρου 14c .
Mε την έναρξη λειτουργίας χρειάστηκαν 14 λεπτά και 8-9 back flush για να έρθει σε θερμοκρασία λειτουργίας το group και το porta filter .
Από αυτό το σημείο και μετά όλες οι δοκιμές σε συνεχόμενες εκχυλίσεις ( περίπου 100ml έκαστη ) ήταν σταθερές με μια μεταβολή κατά το άνοιγμα του brew των 0,5 βαθμών με στόχο τους 93.5c σύμφωνα και με την ρύθμιση του θερμοστάτη και με χρόνο recovery σχεδόν άμεσο .
Το ΚΙΤ είναι ένα μικρό boiler με δική του αντίσταση και θερμοστάτη ( είτε σταθερό θερμοστάτη είτε ρυθμιζόμενο θερμοστάτη )
και αποδίδει τα μέγιστα .
Η μια του άκρη συνδέεται απευθείας στην είσοδο νερού του boiler της μηχανής μας και στην άλλη του άκρη συνδέουμε το νερό που πήγαινε πριν στο boiler .
Το πρωτότυπο έχει μήκος 10 εκατοστά και θα υπάρξει κι ένα ακόμη στα 5 εκατοστά για πιο μικρά boiler. (επειδή είναι το πρωτότυπο και είναι ταλαιπωρημένο δεν νομίζω ότι είναι κατάλληλο για φωτο, θα μπει φωτο από το επόμενο )
Πιστεύω ότι το μικρό ΚΙΤ θα μπορεί άνετα να καλύψει boiler από 100ml – 450ml και από εκεί και πάνω το μεγάλο ΚΙΤ για boiler έως και 1L - 1.2L .
Και το μεγάλο ΚΙΤ και το μικρό ΚΙΤ θα διαθέτουν επιλογή σταθερού η ρυθμιζόμενου θερμοστάτη .
Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσω ότι από μόνο του το ΚΙΤ συμβάλει σε μεγαλύτερη σταθερότητα θερμοκρασίας εκχύλισης και σε ελάχιστο χρόνο recovery του boiler .
Από εκεί και πέρα
για να υπάρχει σταθερή κάποια συγκεκριμένη θερμοκρασία επιλογής μας πχ 92c η 91c η 93c η 94c κλπ , θα πρέπει το boiler της μηχανής που θα τοποθετηθεί να διαθέτει και δικό του θερμοστάτη η PID όπως και το δικό μου boiler στα βίντεο που διαθέτει δικό του ρυθμιζόμενο θερμοστάτη .
.
.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση