CUP10 coffee roaster
- brexei
- Δημοσιεύσεις: 435
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 23, 2018 10:46 am
- Όνομα: Αδάμ
- Μηχανή:: Lelit PL41em
- 2η Μηχανή:: V60 ceramic
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
- Οι καφέδες μου:: Δοκιμάζω...
- Τοποθεσία: Ηράκλειο
Re: CUP10 coffee roaster
Έχω πάρει 2 καφέδες από cup10 με rd 20/12 (και αναμένω κι άλλους...) και θα ήθελα να ρωτήσω το εξης:
Σας βγάζουν ποτέ πικραδα αν τους εκχυλίσετε σε υψηλότερες θερμοκρασιες; πχ 96 ή 97 C; Δοκιμάζω το cup10 blend και πότε δε μου έχει πικρισει ακόμα και σήμερα που το έκανα κάπου στους 97 C επίτηδες!
Τη θερμοκρασία την έχω μετρήσει με θερμοζευγος.
Μήπως οι φρεσκοι καφέδες δεν πικριζουν ποτε; Ένας φτηνος καφές από Μαρτ πάντως πικριζε απ' όσο θυμάμαι...
Σας βγάζουν ποτέ πικραδα αν τους εκχυλίσετε σε υψηλότερες θερμοκρασιες; πχ 96 ή 97 C; Δοκιμάζω το cup10 blend και πότε δε μου έχει πικρισει ακόμα και σήμερα που το έκανα κάπου στους 97 C επίτηδες!
Τη θερμοκρασία την έχω μετρήσει με θερμοζευγος.
Μήπως οι φρεσκοι καφέδες δεν πικριζουν ποτε; Ένας φτηνος καφές από Μαρτ πάντως πικριζε απ' όσο θυμάμαι...
-
- Δημοσιεύσεις: 684
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: CUP10 coffee roaster
Ολοι οι καφέδες όταν τους εκχυλίσεις σε υψηλότερη θερμοκρασία απο την ''ιδανική'' για τον καθένα ,θα βγάλουν πίκρα.Οσο πιο καβουρδισμένος ο καφές ,τόσο χαμηλότερη ειναι η ιδανικη του θερμοκρασία εκχύλισης.Οι ''φρέσκοι'' καφέδες που λές συνήθως θέλουν υψηλότερη θερμοκρασία απο τους ''φθηνούς'' του Μαρτ ή τους commercial γενικότερα.
Δεν ξέρω αν εχει θερμοκρασιακη αστάθεια η μηχανή σου και γι αυτό ξεκινάει απο τους 97 αλλα καταλήγει π.χ. στους 94 ,αλλά γενικά δεν εχεις λόγο να εκχυλίζεις τόσο ψηλά.Δεν ξερω κάποιον καφέ που δεν θα εβγαζε πίκρα στους 97 βαθμούς!
Πάλι όμως δεν καταλαβαίνω αν το πρόβλημά σου ειναι γιατι οι καφέδες σου βγάζουν πίκρα στους 97 ή γιατι το blend δεν σου βγάζει?
Δεν ξέρω αν εχει θερμοκρασιακη αστάθεια η μηχανή σου και γι αυτό ξεκινάει απο τους 97 αλλα καταλήγει π.χ. στους 94 ,αλλά γενικά δεν εχεις λόγο να εκχυλίζεις τόσο ψηλά.Δεν ξερω κάποιον καφέ που δεν θα εβγαζε πίκρα στους 97 βαθμούς!
Πάλι όμως δεν καταλαβαίνω αν το πρόβλημά σου ειναι γιατι οι καφέδες σου βγάζουν πίκρα στους 97 ή γιατι το blend δεν σου βγάζει?
- brexei
- Δημοσιεύσεις: 435
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 23, 2018 10:46 am
- Όνομα: Αδάμ
- Μηχανή:: Lelit PL41em
- 2η Μηχανή:: V60 ceramic
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
- Οι καφέδες μου:: Δοκιμάζω...
- Τοποθεσία: Ηράκλειο
Re: CUP10 coffee roaster
Το προβλημά μου δεν είναι οι καφέδες, αλλά η μηχανή! Έχω ανοίξει εδώ νήμα μπας και μπορέσω να βγάλω άκρη:
viewtopic.php?f=5&t=6117
Η θερμοκρασία μου είναι πολύ υψηλή στο ξεκίνημα (97-98C) και έχω και ατμούς, αλλά δεν παίρνω πικρίλα από το φρέσκο καφέ (cup10 blend). Μόνο από τον πιο καβουρδισμένο του μαρτ. Και επειδή γνωρίζω ότι η θερμοκρασία είναι ψηλά και θα έπρεπε να πικρίζει και ο φρέσκος, γι'αυτό ρωτάω. Μου φαίνεται περίεργο... ϊσως είναι λιγότερο ευαίσθητος είτε η πικρίλα του να είναι ανεπαίσθητη και δεν τη νιώθω εγώ (δεν έχω καλή ευαισθησία στις γεύσεις).
viewtopic.php?f=5&t=6117
Η θερμοκρασία μου είναι πολύ υψηλή στο ξεκίνημα (97-98C) και έχω και ατμούς, αλλά δεν παίρνω πικρίλα από το φρέσκο καφέ (cup10 blend). Μόνο από τον πιο καβουρδισμένο του μαρτ. Και επειδή γνωρίζω ότι η θερμοκρασία είναι ψηλά και θα έπρεπε να πικρίζει και ο φρέσκος, γι'αυτό ρωτάω. Μου φαίνεται περίεργο... ϊσως είναι λιγότερο ευαίσθητος είτε η πικρίλα του να είναι ανεπαίσθητη και δεν τη νιώθω εγώ (δεν έχω καλή ευαισθησία στις γεύσεις).
-
- Δημοσιεύσεις: 162
- Εγγραφή: Σάβ Μαρ 11, 2017 1:57 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
- Μύλος:: Mazzer super jolly
- 2ος Μύλος:: Hario Skerton
- Οι καφέδες μου:: Kudu, Round Cup, Cup 10 κτλ.
- Τοποθεσία: Athens
Re: CUP10 coffee roaster
Καλησπέρα σας. Σήμερα άνοιξα την κοστα ρικα (honey) και αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα. Μπουκώνει ο μύλος.Αν ρίχνω 2-3 γραμμ τα αλέθει αν ρίξω παραπάνω μπουκώνει. Έχει αντιμετωπίσει κανείς τπτ παρόμοιο?
- Βασιλης Α.
- Δημοσιεύσεις: 257
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 28, 2014 7:51 pm
- Μηχανή:: LM GS3 MP 2017
- 2η Μηχανή:: LP Prof. 83
- Μύλος:: Monolith Flat
- 2ος Μύλος:: Comandante C40
- Οι καφέδες μου:: Taf, Gardelli, The Barn,Coff. Collective
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: CUP10 coffee roaster
Μάλλον ειναι πολύ light το ψήσιμο, με αποτέλεσμα ο ascaso να ζορίζεται. Προτίμησε πιο καλά ψημένους καφέδες αλλιώς θα πάρεις το μύλο στο χέρι αν συνεχίσεις να αλεθεις τέτοιους καφέδες.
-
- Δημοσιεύσεις: 162
- Εγγραφή: Σάβ Μαρ 11, 2017 1:57 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
- Μύλος:: Mazzer super jolly
- 2ος Μύλος:: Hario Skerton
- Οι καφέδες μου:: Kudu, Round Cup, Cup 10 κτλ.
- Τοποθεσία: Athens
Re: CUP10 coffee roaster
Μου κάνει εντύπωση γτ έχω πάρει και κολομβια και αιθιοπια και άλλους απο cup 10 και πρωτη φορα μου συμβαίνει αυτό.
- Jazz
- Δημοσιεύσεις: 1084
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 12, 2016 4:12 pm
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: CUP10 coffee roaster
Νίκο, τι rd είναι η Κόστα Ρίκα που άνοιξες; (έχω και εγώ παραγγελία από cup10, με καβούρδισμα 07/01, και θα αρχίσω να ανοίγω τα σακουλάκια μου σε κανένα τετραήμερο) Οπότε, αν έχουμε την ίδια φουρνιά, θα το έχω στο νου μου, να δώσω feedback όταν ανοίξω την ημίξηρη Costa Rica.
-
- Δημοσιεύσεις: 162
- Εγγραφή: Σάβ Μαρ 11, 2017 1:57 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
- Μύλος:: Mazzer super jolly
- 2ος Μύλος:: Hario Skerton
- Οι καφέδες μου:: Kudu, Round Cup, Cup 10 κτλ.
- Τοποθεσία: Athens
Re: CUP10 coffee roaster
Το ίδιο 07/01. Αναμένω για να δω μήπως παίζει τπτ με το καφέ ( σκληρός κόκκος) ή το μύλο.
-
- Δημοσιεύσεις: 15
- Εγγραφή: Κυρ Οκτ 21, 2018 9:41 pm
- Όνομα: Μανώλης
- Μηχανή:: Rocket Giotto Evo v2
- Μύλος:: DIP DKS-65
- 2ος Μύλος:: Kinu M47 Simplicity
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: CUP10 coffee roaster
Καλησπέρα & καλή χρονιά.
Cup10 Speciality Espresso Blend & La Meseta Colombia με RD 7/1 ανοίγω πρώτα το blend. Σωστά;
Γνωρίζουμε Espresso Recipe για τον La Meseta Colombia; Έχω απλό διπλό & τριπλό καλάθι.
Cup10 Speciality Espresso Blend & La Meseta Colombia με RD 7/1 ανοίγω πρώτα το blend. Σωστά;
Γνωρίζουμε Espresso Recipe για τον La Meseta Colombia; Έχω απλό διπλό & τριπλό καλάθι.
- M.speciality
- Δημοσιεύσεις: 132
- Εγγραφή: Τετ Οκτ 19, 2016 1:15 am
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: San Reno racer
- 2η Μηχανή:: Gina goat story
- Μύλος:: Mythos
- 2ος Μύλος:: Bunn G2
- Οι καφέδες μου:: Cup10
- Τοποθεσία: ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
- Επικοινωνία:
Re: CUP10 coffee roaster
Σωστά άνοιξε πρώτα το blend!! Για την Colombia και όχι columpia όπως πολύ σωστά παρατήρησες;», με τα καλαθάκια σου άρχισε με 1/1,8 έως 1/2,5 η ποσότητας μέσα στο καλάθι να είναι αρκετή αλλά να μην βρίσκει επάνω!!!
Ο συγκεκριμένος καφές ειναι πραγματικά SHB και το καβουρδισμα που έχεις στα χέρια σου είναι medium to light
Οι κόκκοι είναι μεγάλοι στο 18SC+ και τα μαχαίρια του μύλου σχετικά μικρά, επίσης αν το μοτέρ και τα μαχαίρια έχει κόψει πολλά κυλά!!! Αν δεν είναι Τπτ από τα παραπάνω στείλε μου ένα mail ώστε να καταφέρουμε να βρούμε λύση!!!