Jazz έγραψε: ↑Τρί Ιουν 05, 2018 2:09 pm
President έγραψε:Καλησπέρα στην παρέα.
Καλησπέρα President και καλώς ήρθες στην παρέα!
Θα είμαι ειλικρινής (as always δηλαδή) : Ξεκινάς λάθος. Εννοώ συλλογιστικά. Όπως λες ψάχνεις την ιδανική λύση για τον κρύο σου καφέ, ο κακός καφές σε 'χαλάει'
(κατανοητό όσο δε φαντάζεσαι), αλλά θες να τον απολαμβάνεις χωρίς να "κοπιάζεις" για αυτόν
(δεκτό και κατανοητό 100%), χωρίς να ασχοληθείς ιδιαίτερα, και προτιμάς και να μην έχεις και την αναμονή πχ του delivery και τα όποια (-) έχει η καθημερινή αγορά καφέ 'απ'έξω'.
Εν ολίγοις,
ζητάς αντικρουόμενα δυστυχώς πράγματα. Και θα σου πω γιατί.
Ο καφές, αν και ο περισσότερος κόσμος δε το αντιλαμβάνεται,
είναι ακριβώς όπως το φαγητό πχ. Είναι ένα (γεωργικό) προϊόν που
έχει απαιτήσεις για τη σωστή παρασκευή του, τόσο χρονικές όσο και απαιτήσεις γνώσεων, πρώτης ύλης κοκ. Όλοι εκτιμάμε και επιζητούμε το καλό φαγητό, αλλά ταυτόχρονα κατανοούμε ότι για να το έχουμε και να είναι αυτό που μας ικανοποιεί, πρέπει να κάνουμε κάποιες "θυσίες". Ή θα το μαγειρέψουμε εμείς αφιερώνοντας χρόνο, προσπάθεια, διάβασμα συνταγών, αγορά κατάλληλων υλικών κλπ ή θα συμβιβαστούμε με το ότι δε θέλουμε/μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία
(για τον α ή β λόγο, δε μας αφορά επί του παρόντος) και άρα θα το έχουμε έτοιμο έναντι κάποιου χρηματικού ποσού ανάλογα και με το πόσο 'καλό/ποιοτικό' απαιτούμε να είναι.
Ε, λοιπόν, το ίδιο συμβαίνει και με τον καφέ! Δε ξέρω γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι το '
υποτιμούν' ως διαδικασία, παρότι μάλιστα το επιζητούν μανιωδώς στη καθημερινότητά τους, αλλά ο καφές, ο καλός καφές ο ποιοτικός και όχι του ποδαριού, έχει κάποιες Απαιτήσεις, κάποια προαπαιτούμενα. Αν δεν είχε, δε θα υπήρχαν ούτε τόσα πολλά καφέ, ούτε αλυσίδες, ούτε ολόκληρη παραγωγή επαγγελματικού εξοπλισμού, ούτε τόσο ανθρώπινο δυναμικό που εστιάζει σε αυτόν και όχι μόνο για λόγους εστίασης όπως νομίζουν πολλοί, αλλά στο επιστημονικό κομμάτι μελέτης του. Αν ήταν τόσο απλό να έχουμε ένα ποιοτικό ρόφημα καφέ, τότε όλοι θα το είχαμε σπίτι μας! Θα αγοράζαμε μια nespresso, μια υπεραυτόματη μηχανή ή μια διαφημιζόμενη espressoμηχανή ή πολυκαφετιέρα, και θα απολαμβάναμε νέκταρ. Αλλά δυστυχώς, δεν... Οπότε όπως συμβαίνει τελικά σε όλους μας,
πρώτα αξιολογούμε τις ανάγκες μας για τον καφέ που επιθυμούμε, και κατόπιν Συμβιβαζόμαστε. (magic word). Μεσοβέζικες και ποιοτικές λύσεις δεν υπάρχουν. Ή θα επενδύσουμε χρόνο, χρήμα, φαιά ουσία για να τον παρασκευάσουμε μόνοι μας, ή θα επιλέξουμε την οδό του έτοιμου προϊόντος από κάποιο κατάστημα που εμπιστευόμαστε και μας ικανοποιεί το παρεχόμενο προϊόν του.
Γιατί και Ποιοτικός espresso και εύκολα/γρήγορα και χωρίς αναμονή ΔΕ γίνεται! Δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα το "μηχάνημα" που θα σου δίνει το ιδανικό ρόφημα χωρίς να ζορίζεσαι εσύ και παράλληλα δε θα στοιχίζει όσο μια ανακάλυψη για nobel...
Οπότε, εν κατακλείδι. Τι κάνεις;;
Αξιολογείς τις ανάγκες σου για το προϊόν που θες (γιατί το καλός καφές που αναφέρεις είναι σχετικό. Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει ότι αναγνωρίζει τον καλό καφέ και τον χαλάει ο κακός καφές, αλλά αμέσως μετά θα ανακαλύψεις ότι οι 7 στους 10 τουλάχιστον που ρώτησες βάζουν και ζάχαρη... Οπότε, τι καλός καφές λέμε? Fuck Logic, έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας),
και κατόπιν ανάλογα με το πόσο "καλό" το θες, επιλέγεις την κατάλληλη οδό κάνοντας τους αναγκαίους συμβιβασμούς. Τουτέστιν, αν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα πχ μιας υπεραυτόματης της σειράς (ήτοι νεροζούμι που ουδεμία σχέση έχει με espresso), τότε την αγοράζεις και έχεις το εύκολο/γρήγορο που θες. Αν όχι, τότε ή θα πας σε αγορά entry εξοπλισμού και θα το παλέψεις μόνος σου επενδύοντας χρόνο, χρήμα και δουλειά δική σου, ή θα τον πάρεις έτοιμο πχ με διανομή.
It's up to you!