Καψουλες η αλεσμενο?

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8794
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Καψουλες η αλεσμενο?

Δημοσίευση από Christos » Τετ Ιαν 17, 2018 3:51 pm

Luckees έγραψε:...
Χρήστο έχεις δίκιο με το :offtopic:, μπορούμε να ανοίξουμε το θέμα στο "Προτάσεις για το Forum" και αφού ολοκληρωθεί να το κάνουμε sticky στο "Συμβουλές αγοράς".
Μπορεί να γίνεται και απευθείας στις συμβουλές. Ποιος θα κάνει τον κόπο να το γράψει είναι το θέμα. Πάντως εγώ του Γεράσιμου το έκανα sticky μιας και έγινε αναφορά σε αυτό.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Jazz
Δημοσιεύσεις: 1084
Εγγραφή: Κυρ Ιουν 12, 2016 4:12 pm
Όνομα: Σταυριάνα
Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
Οι καφέδες μου:: Specialty
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Καψουλες η αλεσμενο?

Δημοσίευση από Jazz » Τετ Ιαν 17, 2018 5:07 pm

Εγώ πολύ θα το ήθελα να βοηθήσω (ήδη έχω αρκετά 'ημιτελή άρθρα στο αρχείο μου), αλλά δυστυχώς στη παρούσα φάση είμαι τόσο πιεσμένη, που δεν είμαι σε φάση να τελειώσω κανένα (!)
Έχουν μείνει πολλά κείμενα μου στη μέση... Από παρουσίαση Ε10, έως άρθρο αναλυτικό και εκτενές για Grinders κάθε τύπου (7σέλιδο ήδη... ), άρθρο - οδηγός αγοράς = f(μπάτζετ), άρθρο -μπούσουλας εκχυλίσεων = f(χαρακτηριστικά κόκκων) ... άρθρο για brew... κοκ... ΌΛΑ ημιτελή !
... Έχει πέσει και η Εξεταστική τώρα, ούτε κανονικό απλό post στο forum δε προλαβαίνω να γράψω... :(
Με βλέπω κατά το καλοκαιράκι να τα τελειώνω όλα μαζί, και να πέφτει ... 'καταιγίδα' αρκετών νέων threads, σε μικρό χρονικό διάστημα ! :lol:

geo4st
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 14, 2018 3:36 am
Όνομα: Γιωργος

Re: Καψουλες η αλεσμενο?

Δημοσίευση από geo4st » Τετ Ιαν 17, 2018 8:44 pm

Luckees έγραψε:Το "μπολάκι" που μπαίνει ο καφές πάνω από τον μύλο λέγεται hopper και δεν είναι αεροστεγές. Ο καφές φυλάσσεται σε κόκκους, είτε στο σακουλάκι με τη βαλβίδα από εκεί που θα τον αγοράσεις, είτε σε κάποιο δοχείο το οποίο του επιτρέπει να αποβάλλει το διοξείδιο του άνθρακα κ να μην έρχεται σε μόνιμη επαφή με οξυγόνο κ υγρασία. Κάποιοι μύλοι δεν διαθέτουν hopper αλλά μόνο ένα μικρό χώρο για να βάλεις ίσα ίσα μια δόση. Εδώ θα βρεις τα βασικά μέρη μιας μηχανής κ σχετική ορολογία για να έχουμε ένα κοινό κώδικα επικοινωνίας.
Για μηχανή gaggia θα διαβάσεις εδώ. Lelit οποιαδήποτε αντέχει το πορτοφόλι σου. Αν εντοπίσεις κάποια μεταχειρισμένη είτε εδώ, είτε αλλού την αναφέρεις κ σου λέμε μια γνώμη.

Χρήστο έχεις δίκιο με το :offtopic:, μπορούμε να ανοίξουμε το θέμα στο "Προτάσεις για το Forum" και αφού ολοκληρωθεί να το κάνουμε sticky στο "Συμβουλές αγοράς".
Το ειχα διαβασει αυτο με τα εξαρτηματα, δεν γραφει καπου για hopper, οποτε αφου καλυψα καποιες βασικες αποριες, συνεχιζω διαβασμα και επιστρεφω για τυχον αλλες αποριες, ευχαριστω πολυ

Απάντηση