Αγορά μύλου (500-600€)
- john21
- Δημοσιεύσεις: 349
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 14, 2014 12:45 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Ns Oscar
- Μύλος:: Sette 270
- 2ος Μύλος:: Pharos 2
- Οι καφέδες μου:: Taf,Taresso,Kudu,Cup10
- Τοποθεσία: Κομοτηνή
Re: Αγορά μύλου (500-600€)
Ναι μια χαρά κάθεται και το naked δεν έχει κανένα απόλυτος πρόβλημα.
-
- Δημοσιεύσεις: 148
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 10:47 am
- Όνομα: Ντίνος
- Μηχανή:: Gaggia Pure
- 2η Μηχανή:: AEG EA150 Crema
- Μύλος:: Eureka Mignon
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Αγορά μύλου (500-600€)
Δε νομίζω ότι συγκρίνεται ποιοτικά ο sette με κανέναν από τους παραπάνω. Αυτά που πληρώνεις στον sette είναι κατά βάση ο καινοτομικός σχεδιασμός για κάθετη άλεση και μικρότερη κατακράτηση και οι ευκολίες που παρέχει, όχι η στιβαρότητα και η ποιότητα κατασκευής. Για ποιότητα άλεσης δεν ξέρω να σου πω παρά μόνο για τον mignion.pagratios έγραψε:Επίσης το sette 270W είναι ποιοτικά ανάμεσα σε k3/mighon και zenith ή πιο κοντά στα πρώτα?
Έχοντας προσωπική εμπειρία από τον Mignion που έχω ο οποίος είναι "σκυλί" και ικανοποιητικός στην άλεσή του, θα πήγαινα άφοβα σε μεγαλύτερο Eureka σε περίπτωση αναβάθμισης. Για τον Sette όσο ελκυστικός και να είναι από χαρακτηριστικά, με το ιστορικό αναξιοπιστίας που έχει η κατασκευάστρια συνολικά, θα το σκεφτόμουν με πολύ φόβο.
- pagratios
- Δημοσιεύσεις: 192
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 12, 2014 11:06 pm
- Όνομα: Άκης
- Μηχανή:: DE1PRO
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Kinu M47,Porlex Tall
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Αγορά μύλου (500-600€)
Όταν έγραψα ποιοτικά το εννοούσα από την πλευρά της άλεσης και όχι για τα πλστικάkspyr έγραψε:Δε νομίζω ότι συγκρίνεται ποιοτικά ο sette με κανέναν από τους παραπάνω. Αυτά που πληρώνεις στον sette είναι κατά βάση ο καινοτομικός σχεδιασμός για κάθετη άλεση και μικρότερη κατακράτηση και οι ευκολίες που παρέχει, όχι η στιβαρότητα και η ποιότητα κατασκευής. Για ποιότητα άλεσης δεν ξέρω να σου πω παρά μόνο για τον mignion.pagratios έγραψε:Επίσης το sette 270W είναι ποιοτικά ανάμεσα σε k3/mighon και zenith ή πιο κοντά στα πρώτα?
Έχοντας προσωπική εμπειρία από τον Mignion που έχω ο οποίος είναι "σκυλί" και ικανοποιητικός στην άλεσή του, θα πήγαινα άφοβα σε μεγαλύτερο Eureka σε περίπτωση αναβάθμισης. Για τον Sette όσο ελκυστικός και να είναι από χαρακτηριστικά, με το ιστορικό αναξιοπιστίας που έχει η κατασκευάστρια συνολικά, θα το σκεφτόμουν με πολύ φόβο.
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Αγορά μύλου (500-600€)
Στα τεστάκια που έκανα με sigle dose στα 18γρ έχουμε τα εξής ευρήματα:
Καθάρισα εξονυχιστικά τα μαχαίρια και προζύγισα 18γρ. Στην πρώτη άλεση μου έβγαλε 16,5gr που σημαίνει μια κατακράτηση 1,5γρ. Προσοχή όμως εδώ, η αρχική κατακράτηση σε όλους του μύλους με καθαρά μαχαίρια είναι πάντα μεγάλη, απλά να αναφέρω οτι ο k3 με καθαρά μαχαίρια κράταγε στην πρώτη δόση περίπου 3+γρ!
Στην επόμενη προζυγισμένη δόση 18γρ μου έδωσε 18,1γρ. Αυτό οδηγεί σε πολλαπλά συμπεράσματα από το ευμενέστερο δλδ ότι μου έδωσε 18γρ από τη νέα άλεση+0,1γρ από τη προηγούμενη άλεση, έως το δυσμενέστερο οτι άλεσε 16,6γρ από τη νέα και μετέφερε 1,5γρ από την παλιά άλεση. Είναι μεγάλη η κουβέντα για την ποσότητα του καφέ που μένει από την προηγούμενη άλεση κ μεταφέρεται στην επόμενη και το εαν η ποσότητα του "μπαγιάτικου" καφέ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη δόση που θα εκχυλίσουμε εκείνη τη στιγμή.
Η δικιά μου εκτίμηση είναι ότι λόγω του μεγάλου πλεονεκτήματος της κάθετης άλεσης η ποσότητα που μεταφέρεται αγγίζει τα όρια της ευμενέστερης περίπτωσης δλδ τα λίγα κενά που θα γεμίσουν με την πρώτη άλεση θα βοηθήσουν τον καφέ κάθε επόμενης να μην κολλήσει σε κάποια εσοχή και να πέσει φρέσκος. Και φυσικά δεν μιλάμε για back to back καφέδες, γιατί η ποσότητα που μεταφέρεται δεν προλαβαίνει να μπαγιατέψει, μιλάμε για τον καφέ που έχει κοπεί την προηγούμενη μέρα κ έχει μείνει στο εσωτερικό του μύλου για αρκετές ώρες.
Ακόμα και στο χειρότερο σενάριο δηλαδή το 1,5γρ να είναι από μεταφορά, δεν ξέρω αν είναι ικανό να αλλάξει τη γεύση του shot και κατά πόσο ένας ουρανίσκος μπορεί να το καταλάβει. Για ψυχολογικούς όμως λόγους μπορεί κάποιος να βάλει μια από τις τρεις προεπιλογές το 1,5γρ και πριν από μια άλεση των 18γρ να αλέθει 1,5γρ, να το πετάει και να κόβει την κανονική τη δόση του.
Αν κάποιος άλλος θέλει να κάνει κάποια αντίστοιχα τεστ θα είχε ενδιαφέρον να μας πει πόση κατακράτηση παρουσιάζει η αρχική single dose άλεση και οι 2-3 επόμενες πχ σε ένα mignon, fiorenzato.
Σχετικά με την ερώτηση για το γεμάτο hopper, προσωπικά το γεμίζω λίγο-λίγο από σακουλάκια ή δοχείο με βαλβίδα, οπότε μέσα στο hopper δεν μένει καφές για πάνω από 12 ώρες.
Για να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια ο μύλος είναι πολύ καλός για οικιακή χρήση κ έχει ένα σωρό πλεονεκτήματα, κοινώς είναι vfm. Θεωρώ ότι είναι αναβάθμιση του k3 (η άλεση του ήταν ήδη αξιοπρεπέστατη), ένα "κλικ" καλύτερος στην άλεση και αρκετά "κλικ" στην ευχρηστία και την ταχύτητα.
Άκη για σένα που τον σκέφτεσαι πρέπει να διαβάσεις όλα τα νήματα με τους μύλους που σε ενδιαφέρουν και να μη σταθείς στην άποψη του ενός κ του άλλου. Ο καθένας από εμάς θεωρεί οτι έχει κάνει την πιο σοφή επιλογή, αλλά μην ξεχνάς οτι μπορεί ο κάθε χρήστης να έχει διαφορετικές προτεραιότητες και ανάγκες!
Καθάρισα εξονυχιστικά τα μαχαίρια και προζύγισα 18γρ. Στην πρώτη άλεση μου έβγαλε 16,5gr που σημαίνει μια κατακράτηση 1,5γρ. Προσοχή όμως εδώ, η αρχική κατακράτηση σε όλους του μύλους με καθαρά μαχαίρια είναι πάντα μεγάλη, απλά να αναφέρω οτι ο k3 με καθαρά μαχαίρια κράταγε στην πρώτη δόση περίπου 3+γρ!
Στην επόμενη προζυγισμένη δόση 18γρ μου έδωσε 18,1γρ. Αυτό οδηγεί σε πολλαπλά συμπεράσματα από το ευμενέστερο δλδ ότι μου έδωσε 18γρ από τη νέα άλεση+0,1γρ από τη προηγούμενη άλεση, έως το δυσμενέστερο οτι άλεσε 16,6γρ από τη νέα και μετέφερε 1,5γρ από την παλιά άλεση. Είναι μεγάλη η κουβέντα για την ποσότητα του καφέ που μένει από την προηγούμενη άλεση κ μεταφέρεται στην επόμενη και το εαν η ποσότητα του "μπαγιάτικου" καφέ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη δόση που θα εκχυλίσουμε εκείνη τη στιγμή.
Η δικιά μου εκτίμηση είναι ότι λόγω του μεγάλου πλεονεκτήματος της κάθετης άλεσης η ποσότητα που μεταφέρεται αγγίζει τα όρια της ευμενέστερης περίπτωσης δλδ τα λίγα κενά που θα γεμίσουν με την πρώτη άλεση θα βοηθήσουν τον καφέ κάθε επόμενης να μην κολλήσει σε κάποια εσοχή και να πέσει φρέσκος. Και φυσικά δεν μιλάμε για back to back καφέδες, γιατί η ποσότητα που μεταφέρεται δεν προλαβαίνει να μπαγιατέψει, μιλάμε για τον καφέ που έχει κοπεί την προηγούμενη μέρα κ έχει μείνει στο εσωτερικό του μύλου για αρκετές ώρες.
Ακόμα και στο χειρότερο σενάριο δηλαδή το 1,5γρ να είναι από μεταφορά, δεν ξέρω αν είναι ικανό να αλλάξει τη γεύση του shot και κατά πόσο ένας ουρανίσκος μπορεί να το καταλάβει. Για ψυχολογικούς όμως λόγους μπορεί κάποιος να βάλει μια από τις τρεις προεπιλογές το 1,5γρ και πριν από μια άλεση των 18γρ να αλέθει 1,5γρ, να το πετάει και να κόβει την κανονική τη δόση του.
Αν κάποιος άλλος θέλει να κάνει κάποια αντίστοιχα τεστ θα είχε ενδιαφέρον να μας πει πόση κατακράτηση παρουσιάζει η αρχική single dose άλεση και οι 2-3 επόμενες πχ σε ένα mignon, fiorenzato.
Σχετικά με την ερώτηση για το γεμάτο hopper, προσωπικά το γεμίζω λίγο-λίγο από σακουλάκια ή δοχείο με βαλβίδα, οπότε μέσα στο hopper δεν μένει καφές για πάνω από 12 ώρες.
Για να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια ο μύλος είναι πολύ καλός για οικιακή χρήση κ έχει ένα σωρό πλεονεκτήματα, κοινώς είναι vfm. Θεωρώ ότι είναι αναβάθμιση του k3 (η άλεση του ήταν ήδη αξιοπρεπέστατη), ένα "κλικ" καλύτερος στην άλεση και αρκετά "κλικ" στην ευχρηστία και την ταχύτητα.
Άκη για σένα που τον σκέφτεσαι πρέπει να διαβάσεις όλα τα νήματα με τους μύλους που σε ενδιαφέρουν και να μη σταθείς στην άποψη του ενός κ του άλλου. Ο καθένας από εμάς θεωρεί οτι έχει κάνει την πιο σοφή επιλογή, αλλά μην ξεχνάς οτι μπορεί ο κάθε χρήστης να έχει διαφορετικές προτεραιότητες και ανάγκες!
- pagratios
- Δημοσιεύσεις: 192
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 12, 2014 11:06 pm
- Όνομα: Άκης
- Μηχανή:: DE1PRO
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Kinu M47,Porlex Tall
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Αγορά μύλου (500-600€)
Αποστόλη σε ευχαριστώ για την διαδικασία που έκανες για να δούμε την κατακράτηση. Ωστόσο το video που είχα ανεβάσει από το Whole Latte Love δείχνει ότι μετά από καθάρισμα κράτησε 0,75γρ όπου ήταν ο μέσος όρος από τις 3 επαναλήψεις.
Σίγουρα είναι δύσκολο κάποιος να πει αν αυτό που κρατάει θα βγει στην επόμενη άλεση. Αλλά επειδή ο sette 270 ρίχνει απευθείας στο pf το πιο πιθανό είναι να πηγαίνει ελάχιστα. Μάλλον το πρόβλημα είναι όταν η κατακράτηση γίνεται στα τούνελ εξόδου.
Από αυτά που έχετε πει και έχω διαβάσει είναι ένας μύλος με πολλές ευκολίες απλώς ήθελα να δω σαν ποιότητα άλεσης αν κάποιος βγάλει εκτός τα διάφορα καλούδια τι αποτέλεσμα έχει στο φλιτζάνι. Και εσύ Αποστόλη που έχεις και τον K3 μπορούσες να εκφέρεις άποψη (όπως και έκανες).
Αυτό ακριβώς γίνεται αυτή την περίοδο κοιτώντας διάφορα νήματα review video με διάφορους μύλους είτε αυτούς τους οποίους σκέφτομαι είτε άλλους που προτείνουν σε αντίστοιχα νήματα. Μέχρι και τους χειροκίνητους τύπου Kinu M47 σκέφτομαι.
Δεν ξέρω αν περιμένοντας λίγο διάστημα αρχίσουν να βγαίνουν περισσότεροι home single dosing μύλοι για να πέσουν οι τιμές. Χωρίς να έχω πλήρη άποψη για τον monolith μου φαίνεται ότι η τιμή του είναι λόγω του μικρού ανταγωνισμού (προσωπική άποψη)
Σίγουρα είναι δύσκολο κάποιος να πει αν αυτό που κρατάει θα βγει στην επόμενη άλεση. Αλλά επειδή ο sette 270 ρίχνει απευθείας στο pf το πιο πιθανό είναι να πηγαίνει ελάχιστα. Μάλλον το πρόβλημα είναι όταν η κατακράτηση γίνεται στα τούνελ εξόδου.
Από αυτά που έχετε πει και έχω διαβάσει είναι ένας μύλος με πολλές ευκολίες απλώς ήθελα να δω σαν ποιότητα άλεσης αν κάποιος βγάλει εκτός τα διάφορα καλούδια τι αποτέλεσμα έχει στο φλιτζάνι. Και εσύ Αποστόλη που έχεις και τον K3 μπορούσες να εκφέρεις άποψη (όπως και έκανες).
Αυτό ακριβώς γίνεται αυτή την περίοδο κοιτώντας διάφορα νήματα review video με διάφορους μύλους είτε αυτούς τους οποίους σκέφτομαι είτε άλλους που προτείνουν σε αντίστοιχα νήματα. Μέχρι και τους χειροκίνητους τύπου Kinu M47 σκέφτομαι.
Δεν ξέρω αν περιμένοντας λίγο διάστημα αρχίσουν να βγαίνουν περισσότεροι home single dosing μύλοι για να πέσουν οι τιμές. Χωρίς να έχω πλήρη άποψη για τον monolith μου φαίνεται ότι η τιμή του είναι λόγω του μικρού ανταγωνισμού (προσωπική άποψη)
-
- Δημοσιεύσεις: 47
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 22, 2017 2:52 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: NS Oscar 2
- Μύλος:: Fiorenzato F4E nano
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Αγορά μύλου (500-600€)
Setup:Luckees έγραψε: Αν κάποιος άλλος θέλει να κάνει κάποια αντίστοιχα τεστ θα είχε ενδιαφέρον να μας πει πόση κατακράτηση παρουσιάζει η αρχική single dose άλεση και οι 2-3 επόμενες πχ σε ένα mignon, fiorenzato.
1) Fiorenzato F4e (τελευταίο καθάρισμα 2 μήνες/2kg πρίν). Original small hopper. 3 ετών σε σπιτικό περιβάλλον. Original μαχαίρια.
2) cup10 αιθιοπία Gr1 washed
3) RDT: 1 ψέκασμα από μπουκάλι μικρού αρώματος.
4) Single dosing, ζύγισμα καφέ πριν (κόκκοι) και μετά (τριμμένος). Ζυγαριά ακριβείας 0.01g.
5) Καμία χρήση του electronic timer
Παρατηρήσεις:
1) Κάθε πρωί κάνω "purging" τον χθεσινό καφέ τρέχοντας τον μύλο άδειο και τον κουνάω/χτυπάω ελαφρά. Παρατήρησα ότι για τον πρώτο καφέ που θέλω να κάνω μετά, πρέπει να βάλω 0.7g παραπάνω από τον στόχο.
2) Σε όλες τις αλέσεις (μαζί και με την πρώτη της ημέρας μετά τα +0.7g) έχω την "εντύπωση" ότι το variation είναι +/- 0.2g
3) Σε "ελάχιστες" περιπτώσεις που πέφτει κάποιο μεγάλο κομμάτι και έχω παρατηρήσει και 1g διαφορά. Είναι λίγο anecdotal αυτή η παρατήρηση όμως μιας και ήταν σε περίοδο που η ζυγαριά μάλλον είχε αρχίσει να λέει λάθος νούμερα λόγω μπαταρίας.
4) Υπάρχει clumping, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι της τάξης που έχω δει (σε video) να βγάζει η mignon. 3-4 μικρά μπαλάκια (0.5cm?) βλέπω σχεδόν πάντα και τα διαλύω με το WDT Προσοχή: εδώ απο ότι έχω διαβάσει παίζει ρόλο ο καφές, δεν ξέρω αν ο συγκεκριμένος είναι λιγότερο ή περισσότερο επιρρεπής. Νομίζω ότι είναι περισσότερο.
Σχόλια:
1) Ποτέ δεν δοκίμασα με γεμάτο hopper ή με κάποιο με σωλήνα/βάρος για να δώ πως αλλάζει η συμπεριφορά του. Υποψιάζομαι ότι με κάτι τέτοιο θα σταματήσω να χρειάζομαι το ζύγισμα πριν, θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω το ηλεκτρονικό timer αλλά ταυτόχρονα θα αυξήσω την χασούρα/variation στο βάρος του τριμμένου.
2) Το +/- 0.2g είναι ωραίο στα νούμερα και όταν πέσεις στο +0,2 απλώ αφαιρείς με κουταλάκι. Στο -0.2 όμως πρέπει να ξαναπροσθέσεις στον μύλο και είναι λίγο εκνευριστικό. Ίσως να ήταν καλή ιδέα να βάζω μονίμως ~0.15g παραπάνω ώστε να καταλήξω σε -0.05 έως +0.35.
Πρέπει να αρχίσω να κάνω/σημειώνω κανονικές μετρήσεις. Υπάρχει πουθενά κάποιος οδηγός για να στήσω κανονικό πείραμα ή να κάνω ότι μου έρθει; Δεν ξέρω ντιπ (για ντιπ) από μαθηματικά για πειράματα
- pagratios
- Δημοσιεύσεις: 192
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 12, 2014 11:06 pm
- Όνομα: Άκης
- Μηχανή:: DE1PRO
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Kinu M47,Porlex Tall
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Αγορά μύλου (500-600€)
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ευτυχία,
Ευχαριστούμε Γιώργο, νομίζω θα άξιζε να κρατήσεις τις μετρήσεις μετά από τον επόμενο σχολαστικό καθαρισμο να δούμε την παρακράτηση
Όσο περισσότερο διαβάζω τόσο δυσκολότερη γίνεται η επιλογή γιατί από ότι φαίνεται single dosing λίγες επιλογές και οι άλλες θέλουν διάφορα mod για να γλιτώσεις παρακράτηση και μάλλον χειρότερα στους on demand με τους clump crasher.
Ευχαριστούμε Γιώργο, νομίζω θα άξιζε να κρατήσεις τις μετρήσεις μετά από τον επόμενο σχολαστικό καθαρισμο να δούμε την παρακράτηση
Όσο περισσότερο διαβάζω τόσο δυσκολότερη γίνεται η επιλογή γιατί από ότι φαίνεται single dosing λίγες επιλογές και οι άλλες θέλουν διάφορα mod για να γλιτώσεις παρακράτηση και μάλλον χειρότερα στους on demand με τους clump crasher.
- pagratios
- Δημοσιεύσεις: 192
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 12, 2014 11:06 pm
- Όνομα: Άκης
- Μηχανή:: DE1PRO
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Kinu M47,Porlex Tall
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Αγορά μύλου (500-600€)
Τελικά μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα στον Kinu m47.
Όπως φαίνεται για οικιακή χρήση με 2-3 καφέδες την ημέρα οι επιλογές δεν είναι και τόσες πολλές σε ηλεκτρικούς μύλους. Με την έννοια να μην βάλουμε ένα μικρό κτηνάκι στον πάγκο της κουζίνας και επίσης όλοι εκείνοι οι μύλου που είναι για επαγγελματική χρήση με πολύ καλό αποτέλεσμα έχουν θέματα με την κατακράτηση.
Το κόστος για monolith είναι υψηλό οπότε μέχρι να αρχίσουν διάφορες εταιρίες να δίνουν επιλογές για single dosing και να πέσουν οι τιμές ελπίζω η επιλογή που έκανα να αξίζει.
Γνωρίζω ωστόσο ότι και αυτή ακριβή είναι γιατί δεν δικαιολογείται 300€ για έναν μύλο χειρός. Αλλά βάση τον συνθηκών δεν μπορείς να κάνεις πολλά εκτός αν φτιάξουμ δικό μας μύλο.
Όπως φαίνεται για οικιακή χρήση με 2-3 καφέδες την ημέρα οι επιλογές δεν είναι και τόσες πολλές σε ηλεκτρικούς μύλους. Με την έννοια να μην βάλουμε ένα μικρό κτηνάκι στον πάγκο της κουζίνας και επίσης όλοι εκείνοι οι μύλου που είναι για επαγγελματική χρήση με πολύ καλό αποτέλεσμα έχουν θέματα με την κατακράτηση.
Το κόστος για monolith είναι υψηλό οπότε μέχρι να αρχίσουν διάφορες εταιρίες να δίνουν επιλογές για single dosing και να πέσουν οι τιμές ελπίζω η επιλογή που έκανα να αξίζει.
Γνωρίζω ωστόσο ότι και αυτή ακριβή είναι γιατί δεν δικαιολογείται 300€ για έναν μύλο χειρός. Αλλά βάση τον συνθηκών δεν μπορείς να κάνεις πολλά εκτός αν φτιάξουμ δικό μας μύλο.
Re: Αγορά μύλου (500-600€)
Καλημέρα στο forum.
Εχω ένα κατάστημα κα οι θα ήθελα μια βοήθεια για αγορά ενός μύλου για espresso κόψιμο. Θα ήθελα αν υπάρχει να είναι ditting. Διαθέτω ένα ποσό κοντά στα 800.
Εχω ένα κατάστημα κα οι θα ήθελα μια βοήθεια για αγορά ενός μύλου για espresso κόψιμο. Θα ήθελα αν υπάρχει να είναι ditting. Διαθέτω ένα ποσό κοντά στα 800.
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Αγορά μύλου (500-600€)
Ditting στα 800€