Gaggia classic <2015 μεταχειρισμένη

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Άβαταρ μέλους
Artisti
Δημοσιεύσεις: 3314
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Τοποθεσία: West Side over the river

Re: Gaggia classic <2015 μεταχειρισμένη

Δημοσίευση από Artisti » Τρί Σεπ 12, 2017 2:45 pm

ellenikus έγραψε: η bezzera unica η οποια εαν δεν κανω λαθος εχει μποιλερ απο ανοξειδωτο ατσαλι με εξωτερικη μονωση.
Όχι η Bezzera Unica έχει μπρούτζινο boiler χρωμιωμένο για την διάβρωση του νερού (το γνωστό πράσινο νερό των οξειδίων του χαλκού)

Επίσης ο μπρούντζος έχει και καλύτερη θερμό χωρητικότητα πράγμα σημαντικό για την θερμοκρασιακή σταθερότητα σε σχέση με τα ανοξείδωτα κράματα.
Ανοξείδωτα μεγάλα boiler θα βρεις στις La Marzocco.

Tελος τα μπρούτζινα boiler στις καφετιέρες έχουν φώσφορο γιατί τα άλλα κράματα έχουν μολυβδο και αλουμίνιο και δεν είναι food grade...

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8794
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Gaggia classic <2015 μεταχειρισμένη

Δημοσίευση από Christos » Τρί Σεπ 12, 2017 3:15 pm

ellenikus έγραψε:Ακριβως επειδη δεν γνωριζεις ποσο αλουμινιο θα περιεχει το νερο απο το μποιλερ μιας και αυτο εξαρτάται απο το ποσο προχωρημενη ειναι η διαβρωση και επειδή δεν καθεσαι να ανοιγεις την μηχανη για να ελέγξεις...καλο ειναι αποφεύγεις.
Το πειραματικό πρωτόκολλο είναι διαφορετικό. Απλά τρέχεις νερό από την μηχανή και το αναλύεις σε ένα χημείο. Ακόμα καλύτερα και σωστότερα κάνεις έναν καφέ και μετράς το αλουμίνιο σε αυτόν. Με το μάτι βλέποντας την διάβρωση δεν κάνεις τίποτα.
ellenikus έγραψε:Ο ορειχαλκος μπορει να περιεχει βαρεα μεταλλα αλλα δεν διαβρωνεται ευκολα .Τελοσπαντων δεν εινα τυχαιο οτι δεν παραγεται παγκοσμίως μηχανη στην οποια το καυτο νερο εχεται σε απευθειας επαφη με το αλουμινιο εκτος απο την κλασσικ.Ενω παλια υπηρχε πληθωρα ειδικα με θερμομπλοκ οπως της quickmill.
Επέτρεψε μου να δώσω ένα άλλο σενάριο. Έχεις δεις σκουριασμένα αλουμινένια κουφώματα και κάγκελα; Είναι σταθερότατο το αλουμίνιο λόγω της μικροσκοπικής στοιβάδας από το οξείδιο του που είναι τελείως μα τελείως αδρανές. Η διάβρωση που παρατηρείται στο boiler το αλουμινένιο των Gaggia οφείλεται κυρίως σε ηλεκτρολυτική διαδικασία όπως θα διαβάσεις παρακάτω:
viewtopic.php?f=15&t=149#p1287
Τώρα για το γιατί δεν κυκλοφορεί στην Ευρώπη σου απάντησε ο Artisti. Τα αλουμινένια Bialetti μπρικάκια κυκλοφορούν ακόμα;
http://www.skroutz.gr/s/7145090/Bialett ... -cups.html
υπάρχουν αλουμινένια τηγάνια και μπρίκια και μάλιστα για εστίες αερίου; ναι ή όχι; Εάν έστω και ένα ναι, τότε η θεωρία σου δεν ευσταθεί.
ellenikus έγραψε:Το αλουμινιο ειναι μεταλλο Υπαρχει και ως ιχνοστοιχείο στις τροφες αλλα αυτα δεν εναποτιθονται στο οργανισμο.Το οξειδιο αντιδρα με μια βαση και δημιουργουνται ανοργανα αλατα τα οποια ο οργανισμος αδυνατει να αποβάλλει επαρκως οποτε συσσωρευονται στους ιστους προκαλώντας χρονια φλεγμονή και ξεκινα η βλαβη ,συνηθως με ινωση
Άρα σύμφωνα με τα λεγόμενα σου δεν έχουμε να φοβηθούμε από το στοιχειακό ή το ιόν του Αλουμινίου που θα ήταν το πιθανότερο να βρεθεί στον καφέ. Αλλά και πάλι, αναλυσούλα της πλάκας θα ήταν για το χημείο του κράτους. Γιατί κανείς δεν την έκανε;

Απόλυτα σεβαστό κάποιος να έχει τις αμφιβολίες του και κανείς δεν μπορεί να προσφέρει εγγυήσεις για αυτά τα θέματα. Δυστυχώς τα όποια προβλήματα εμφανίζονται αυτά είναι μακροπρπόθεσμα αν και τα bialetti χρησιμοποιούνται για έναν ΑΙΩΝΑ σχεδόν στην Ιταλία. Δεν μπορεί, κάτι θα έβγαινε μέχρι τώρα. Τεσπά, ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

ellenikus
Δημοσιεύσεις: 247
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 08, 2015 3:22 pm
Όνομα: GEORGIOS
Μηχανή:: Lelit Plus PID/
2η Μηχανή:: elektra microcasa
Μύλος:: eureka mignon
2ος Μύλος:: COMPAK K3
Οι καφέδες μου:: tigrato

Re: Gaggia classic <2015 μεταχειρισμένη

Δημοσίευση από ellenikus » Τρί Σεπ 12, 2017 4:20 pm

Τα αλατα του αλουμινιου για να τα βρισκουν στον εγκεφαλο στα πειραματοζωα σημαίνει οτι έχουν περασει τον αιματοεγκεφαλικο φραγμο που ειναι το πιο
εξελιγμενο φιλτρο του οργανισμου.Οποτε δεν παιζει να τα σταματησει ο καφες στο puck.

Απάντηση