Αποτυχημένο αφρόγαλο.
- Giwrgos
- Δημοσιεύσεις: 448
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 04, 2012 9:16 pm
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Ascaso I Mini I-2
Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.
Εγω αφηνω την γαλατιερα στην καταψυξη να ειναι παγωμενη.
Γαλα κρυο απο το ψυγειο και παντα βγενει που καλο αφρογαλα.
Γαλα κρυο απο το ψυγειο και παντα βγενει που καλο αφρογαλα.
Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.
Εγω οσες φορες προσπαθησα να κανω αφρογαλο στη καφετιερα εβρασε και παρεμεινε ζουμι...οποτε τι κανω;;; το χτυπαω ελαφρα στη φραπεδιερα οχι οπως του φρεντο πηχτο...πιο αραιο..και το ζεσταινω στο φουρνο μικροκυματων οπου και φουσκωνει μεχρι να ζεσταθει καλα.μετα το ριχνω στο καφε και ειμαι ας πουμε καλυμμενη. Αυτος ειναι βεβαια ο δικος μου ανορθοδοξος τροπος
-
- Δημοσιεύσεις: 18
- Εγγραφή: Τρί Ιουν 11, 2013 6:12 pm
- Όνομα: Fotis
- Μηχανή:: Decent DE1PRO
- 2η Μηχανή:: NS Oscar
- Μύλος:: Woodsman TalΩs
- 2ος Μύλος:: Vario G2,Comandante
Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.
εγώ είδα μεγάλη διαφορά αφού αγόρασα αυτό:
http://espro.ca/toroid/
΄
είναι ακριβούτσικο αλλά την κάνει την δουλειά....
http://espro.ca/toroid/
΄
είναι ακριβούτσικο αλλά την κάνει την δουλειά....
-
- Δημοσιεύσεις: 132
- Εγγραφή: Τετ Δεκ 05, 2012 2:46 pm
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Rancilio Silvia v3
- 2η Μηχανή:: V60
- Μύλος:: Mazzer Mini E mod A
- 2ος Μύλος:: Porlex Tall
- Τοποθεσία: Θερμη - Θεσσαλονικη
Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.
Πιστεύω με μια καλή κλίση σε ένα οποιοδήποτε μεταλλικό σκεύος γίνεται δουλειά.
Όταν φτιάχνω ένα καφεδάκι για μένα ,χρησιμοποιώ το ποτήρι που μας έδωσαν στην αεροπορία (inox).
Ο ατμός κατά την έξοδο του να χτυπάει στη γωνιά του ποτηριού και στις δύο επιφάνειες ,σαν καραμπόλα σκέψου το.Δίνεις και κλίση το ποτήρι , ώστε να στροβιλίζεται το γάλα. Το βάθος το ελέγχεις για να αυξηθεί ο όγκος του.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ : Όταν αυξηθεί αρκετά ο όγκος ,απλά το βυθίζεις πιο μέσα μόνο να στροβιλίζεται το γάλα.Θα σκάσουν και οι πιο μεγάλες φουσκάλες μέχρι να ζεσταθεί το γάλα.
Πάντως με το θερμόμετρο που αγόρασα τελευταία ,παρατήρησα ότι το έβγαζα νωρίτερα από τον ατμό .
Όλα αυτά βέβαια με την Francis, γιατί με την Krups δεν τα κατάφερα.Το ακροφύσιο της Krups είναι περίεργο .
Όταν φτιάχνω ένα καφεδάκι για μένα ,χρησιμοποιώ το ποτήρι που μας έδωσαν στην αεροπορία (inox).
Ο ατμός κατά την έξοδο του να χτυπάει στη γωνιά του ποτηριού και στις δύο επιφάνειες ,σαν καραμπόλα σκέψου το.Δίνεις και κλίση το ποτήρι , ώστε να στροβιλίζεται το γάλα. Το βάθος το ελέγχεις για να αυξηθεί ο όγκος του.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ : Όταν αυξηθεί αρκετά ο όγκος ,απλά το βυθίζεις πιο μέσα μόνο να στροβιλίζεται το γάλα.Θα σκάσουν και οι πιο μεγάλες φουσκάλες μέχρι να ζεσταθεί το γάλα.
Πάντως με το θερμόμετρο που αγόρασα τελευταία ,παρατήρησα ότι το έβγαζα νωρίτερα από τον ατμό .
Όλα αυτά βέβαια με την Francis, γιατί με την Krups δεν τα κατάφερα.Το ακροφύσιο της Krups είναι περίεργο .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jogantas την Τετ Νοέμ 06, 2013 11:24 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Τι σχέση η Αφρική με το κρύο ? .......Αιθιοπία + Cold brew
Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.
Μέχρι στιγμής έκανα το αφρόγαλα με τη φραπεδιέρα και μετά μικροκυμμάτων,διάβασα λοιπόν από εσάς για μπρίκι πρώτα και μετά φραπεδιέρα.Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό σε σχέση με το δικό μου.Πιο απαλή κρέμα με μικρότερες σαφώς φουσκάλες,που έπεφτε ελαφρύ στο φλυτζάνι,και γυαλιστερή! Ενθουσιάστηκα!Ευχαριστώ για τις νέες χρήσιμες γνώσεις!!!
Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.
καλησπέρα για μονο καπουτσίνο πόσο γάλα να βάλω σε 350 ml μοτα ?
Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.
δοκιμασα το adoro freddo 1,5 % ρε παιδιά πολύ μουφα το γάλα δεν δένει με τίποτα το αφρόγαλο ουτε καν κρύο με επαγγελματική φραπιέρα και μάλιστα με ολοκαίνουργια προπέλα (καλά για ζεστό αφρόγαλο με το συγκεκριμένο δεν υπάρχει περίπτωση!! ) . Δοκίμασα τα πάντα τί παγωμένη μότα - τι παγάκια - τι τα έβαλα στο ψυγείο έριξα και ζάχαρη τι κι αν χάλασα 2 λίτρα γάλα αποτέλεσμα μηδέν.. και τιμή 1.20 το λίτρο.. μόνο με ultrex δεν λούστηκα , αντε να δούμε πως θα δουλέψουμε με αυτό το γάλα αύριο και είναι και αργία..
-
- Δημοσιεύσεις: 7
- Εγγραφή: Πέμ Αύγ 27, 2015 8:29 pm
- Όνομα: Παναγιωτης
- Μηχανή:: Gaggia Baby Class
- Οι καφέδες μου:: taf
- Τοποθεσία: Κρητη
Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.
Πάντως εγω παιδιά ππετυχαίνω καλυτερο ζεστό αφρόγαλο αν χρησιμοποιήσω χαμηλων λιπαρών μακρας διαρκειας παρα φρεσκο με φουλ λιπαρά . Το εχω δοκιμάσει με διάφορες μαρκες γαλατων
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Αποτυχημένο αφρόγαλο.
Αυτό που λες ισχύει Παναγιώτη. Γίνεται πιο εύκολα η διαδικασία της διόγκωσης με το χαμηλό σε λιπαρά γάλα. Ο λόγος που προτιμάται το πλήρες στο ζεστό αφρόγαλο είναι καθαρά για την γεύση του.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.