Steaming με πλήρη ένταση ατμού από την αρχή;
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Steaming με πλήρη ένταση ατμού από την αρχή;
Με το παλιό δεν είχα κανένα παραπονο. μέσα σε λίγες προσπάθειες, κατάφερα να μην κάνω σαπουνάδα, άλλα ένα σωστό αφρόγαλο.
Αποφάσισα όμως να βάλω της silvia στην classic και το έχω έτσι μια βδομάδα.
Εύκολη τοποθέτηση, απίστευτη δύναμη του ατμού, αλλα αυξάνεται η δυσκολία χρήσης..
2-3 φορές μου πέτυχε ένα πολύ καλό αφρόγαλο, 2-3 έγινε απλά βραστό γάλα.
Το περιστροφικό διακόπτη τον ανοίγω πάντα τέρμα. Μήπως είναι λάθος? Μήπως πρέπει να το έχω πιο λίγο κλειστό ή να αρχίσω να παίζω με διαφορετικές τεχνικές?
Ευχαριστώ
Αποφάσισα όμως να βάλω της silvia στην classic και το έχω έτσι μια βδομάδα.
Εύκολη τοποθέτηση, απίστευτη δύναμη του ατμού, αλλα αυξάνεται η δυσκολία χρήσης..
2-3 φορές μου πέτυχε ένα πολύ καλό αφρόγαλο, 2-3 έγινε απλά βραστό γάλα.
Το περιστροφικό διακόπτη τον ανοίγω πάντα τέρμα. Μήπως είναι λάθος? Μήπως πρέπει να το έχω πιο λίγο κλειστό ή να αρχίσω να παίζω με διαφορετικές τεχνικές?
Ευχαριστώ
When life throws you curves, aim for the apex
- afonic
- Δημοσιεύσεις: 1421
- Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
- Επικοινωνία:
Re: Steaming με πλήρη ένταση ατμού από την αρχή;
Μήπως το pitcher σου είναι πολύ μικρό; Θέλει 500άρι minimum με αυτό το wand.
- gsisr
- Δημοσιεύσεις: 491
- Εγγραφή: Παρ Αύγ 15, 2014 1:13 pm
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Νuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Eureka Atom 75
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Steaming με πλήρη ένταση ατμού από την αρχή;
πέζει ρόλο μόνο το μεγεθος του pitcher η και η ποσότητα του γάλακτος; θέλω να πω πως δεν γίνεται να αυξάνουμε την ποσότητα του γαλακτος ανάλογα με το πόσο δυνατή ειναι η πίεση του ατμού, για να μην το καίμε..
- afonic
- Δημοσιεύσεις: 1421
- Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
- Επικοινωνία:
Re: Steaming με πλήρη ένταση ατμού από την αρχή;
Γενικά είναι θέμα εμπειρίας. Αν όμως ο ατμός είναι πολύ δυνατός, πιθανόν με πολύ μικρή ποσότητα γάλατος να έχεις πρόβλημα στο να ολοκληρώσεις όλη την διαδικασία. Για αυτό με ενα πχ 350ml pitcher πολύ δύσκολα να δουλέψεις σωστά αν ο ατμός είναι δυνατός.
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Steaming με πλήρη ένταση ατμού από την αρχή;
μισόλιτρο πίτσερ έχω και το γεμίζω μέχρι τη μέση.
άρα δεν είναι λάθος να τον ανοίγω τέρμα τον ατμό ε?
άρα δεν είναι λάθος να τον ανοίγω τέρμα τον ατμό ε?
When life throws you curves, aim for the apex
- afonic
- Δημοσιεύσεις: 1421
- Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
- Επικοινωνία:
Re: Steaming με πλήρη ένταση ατμού από την αρχή;
Δοκίμασε να τον ανοίξεις λίγο λίγο στην αρχή, με μικρά βήματα, όταν βάζεις αέρα μέσα στο γάλα και έχεις το tip στην επιφάνεια, περίπου στα 3/4 της διαδρομής και να τον ανοίξεις τέρμα αφού βυθίσεις το tip για την περιστροφή. Ανάλογα την μηχανή και την αφαλάτωση πάντως η ένταση του ατμού σε σχέση με το πόσο ανοίξαμε την βάνα "παίζει".
Τώρα που έχεις πιο δυνατό ατμό μπορείς να δοκιμάσεις και να βάλεις το γάλα με το pitcher στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά πριν, για να σου δώσει η χαμηλότερη θερμοκρασία του λίγο χρόνο παραπάνω.
Τώρα που έχεις πιο δυνατό ατμό μπορείς να δοκιμάσεις και να βάλεις το γάλα με το pitcher στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά πριν, για να σου δώσει η χαμηλότερη θερμοκρασία του λίγο χρόνο παραπάνω.
- gsisr
- Δημοσιεύσεις: 491
- Εγγραφή: Παρ Αύγ 15, 2014 1:13 pm
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Νuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Eureka Atom 75
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Steaming με πλήρη ένταση ατμού από την αρχή;
καποιοι βαζουν ενα παγακι μεσα στη γαλατιερα με το γαλα..προσωπικα δεν το προτιμω αλλα μπορεις να το δοκιμασεις κι αυτο...
- afonic
- Δημοσιεύσεις: 1421
- Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
- Επικοινωνία:
Re: Steaming με πλήρη ένταση ατμού από την αρχή;
To παγάκι είναι λάθος εάν μιλάμε για ζεστό αφρόγαλα.
-
- Δημοσιεύσεις: 75
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 28, 2018 1:16 am
Re: Steaming με πλήρη ένταση ατμού από την αρχή;
Τελικά ο κανόνας όσον αφορά την ένταση του ατμού ποιος είναι;
Πάντα πλήρη ένταση; ή υπάρχει περίπτωση αν θέλω περισσότερο χρόνο φουσκωματος + πιο κρεμωδη υφή να πρέπει να επιλέξω λίγο λιγότερη ένταση ώστε να μου δώσει χρόνο;
Πάντα πλήρη ένταση; ή υπάρχει περίπτωση αν θέλω περισσότερο χρόνο φουσκωματος + πιο κρεμωδη υφή να πρέπει να επιλέξω λίγο λιγότερη ένταση ώστε να μου δώσει χρόνο;
-
- Δημοσιεύσεις: 511
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2014 9:34 pm
- Όνομα: Χάρης
- Μηχανή:: DIY Mod G Classic
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Newbie roaster
Re: Steaming με πλήρη ένταση ατμού από την αρχή;
Δεν υπάρχει κανόνας. Είναι trial and error διαδικασία.