Graef 702
-
- Δημοσιεύσεις: 10
- Εγγραφή: Πέμ Μαρ 07, 2013 10:07 am
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Gaggia classic
- Μύλος:: Eureka Mignon Instan
- 2ος Μύλος:: Graef CM 702
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Graef 702
@johnsin Το έχω δει το βιντεάκι, ευχαριστώ πολύ φίλε μου, αλλά δεν είναι αυτό. Το βάζω το καλαθάκι κανονικά, κουμπώνει κανονικά...
-
- Δημοσιεύσεις: 47
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 09, 2013 12:31 pm
- Μηχανή:: Saeco poemia HD8323
- Μύλος:: Delonghi kg79
Re: Graef 702
Δεν κοβει καθολου ή κοβει παρα πολυ χοντρο τον καφε;
-
- Δημοσιεύσεις: 10
- Εγγραφή: Πέμ Μαρ 07, 2013 10:07 am
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Gaggia classic
- Μύλος:: Eureka Mignon Instan
- 2ος Μύλος:: Graef CM 702
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Graef 702
Δεν μου βγάζει καθόλου καφέ. και έχω βάλει και τις 4 ροδέλες κάτω κάτω στη βάση, στον άξονα...
- digibill
- Δημοσιεύσεις: 63
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 06, 2019 10:42 am
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- 2η Μηχανή:: Bialetti Brikka
- Μύλος:: EurekaMignon Manuale
- 2ος Μύλος:: Porlex Tall
- Οι καφέδες μου:: Kudu, Ipanema, Utopia
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Graef 702
Αποθηκευεις τους κοκους καφε μεσα στο δοχειο ή καθε φορα ριχνεις ακριβως όσους κοκους σκοπευεις να αλεσεις για μια δοση;DgSensei έγραψε: ↑Παρ Ιαν 08, 2021 6:35 pmΣήμερα το πρωί 17.5 γρ στο καλαθάκι, κόψιμο στο 8 μου δίνει 37 σε 30 δευτέρολεπτα. Μιά χαρά. Έρχεται το απόγευμα και λέω να κάνω μια δοκιμή στο 9 με 17 γραμμάρια. Ποτάμι... 40 γρ σε 15 δευτέρολεπτα. Λέω εντάξει θα κάνω την προηγούμενη συνταγή. Κόψιμο στο 8, 17.5 γρ στο καλαθάκι... ποτάμι 40 γρ σε 20 δευτερολεπτα. Δοκιμή στο 7, τα ίδια. 40γρ σε 25. Δοκιμή στο 6 και επιτέλους 35γρ σε 25 δευτερολεπτα. Να τον σπάσω τώρα τον graef ή όχι; Πως είναι δυνατόν να χάνει τόσο πολύ τη ρύθμιση; Πως είναι δυνατόν να θέλει δύο σκαλοπάτια κάτω σε σχέση με το πρωί για το ίδιο αποτέλεσμα;;;;
Εδω και λιγο καιρο εχω παρει κι εγω τον 702 και πειραματιζομαι. Οταν αφηνω μεσα στο πλαστικο δοχειο μεγαλυτερη ποσοτητα κοοων απο μια δοση (που σημαινει οτι μετα παραμενουν μισοαλεσμενοι κοκοι μεσα στα μαχαιρια κλπ) εχω παρατηρησει ακριβως την ιδια συμπεριφορα: στην ιδια σκαλα, αλλη αλεση να μου βγαζει στον πρωτο καφε κι αλλη στους επομενους (ακομη κι αν ειναι η μια εκχυλιση αμεσως μετα την αλλη)
Αν ομως βαλω ακριβως τους κοκους της δοσης και φροντισω να αδειασει εντελως ο μυλος, στην επομεχη εκχυλιση παιρνω ιδιους χρονους (αρα προκειται για ιδια αλεση)
Το εχει παρατηρησει και κανενας αλλος; Βαζετε μονο μια δοση για αλεση, ή γεμιζετε το πλαστικο δοχειο με κοκους;
- DgSensei
- Δημοσιεύσεις: 313
- Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2019 4:46 pm
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
Re: Graef 702
Βασικά, έχω αλλάξει μύλο εδώ και 5 μήνες οπότε... Όταν είχα τον Graef έβαζα μόνο όσο ήθελα να αλέσω μέσα. Κοίτα, μην περιμένεις θαύματα από αυτό τον μύλο. Είναι ένας καλός εισαγωγικός για να δεις αν σου αρέσει το σπορ και τίποτα άλλο. Αν θες ακρίβεια, ποιότητα άλεσης και επαναληψιμότητα θα πρέπει να ανέβεις κατηγορία.digibill έγραψε: ↑Τρί Μάιος 11, 2021 11:43 pmΑποθηκευεις τους κοκους καφε μεσα στο δοχειο ή καθε φορα ριχνεις ακριβως όσους κοκους σκοπευεις να αλεσεις για μια δοση;DgSensei έγραψε: ↑Παρ Ιαν 08, 2021 6:35 pmΣήμερα το πρωί 17.5 γρ στο καλαθάκι, κόψιμο στο 8 μου δίνει 37 σε 30 δευτέρολεπτα. Μιά χαρά. Έρχεται το απόγευμα και λέω να κάνω μια δοκιμή στο 9 με 17 γραμμάρια. Ποτάμι... 40 γρ σε 15 δευτέρολεπτα. Λέω εντάξει θα κάνω την προηγούμενη συνταγή. Κόψιμο στο 8, 17.5 γρ στο καλαθάκι... ποτάμι 40 γρ σε 20 δευτερολεπτα. Δοκιμή στο 7, τα ίδια. 40γρ σε 25. Δοκιμή στο 6 και επιτέλους 35γρ σε 25 δευτερολεπτα. Να τον σπάσω τώρα τον graef ή όχι; Πως είναι δυνατόν να χάνει τόσο πολύ τη ρύθμιση; Πως είναι δυνατόν να θέλει δύο σκαλοπάτια κάτω σε σχέση με το πρωί για το ίδιο αποτέλεσμα;;;;
Εδω και λιγο καιρο εχω παρει κι εγω τον 702 και πειραματιζομαι. Οταν αφηνω μεσα στο πλαστικο δοχειο μεγαλυτερη ποσοτητα κοοων απο μια δοση (που σημαινει οτι μετα παραμενουν μισοαλεσμενοι κοκοι μεσα στα μαχαιρια κλπ) εχω παρατηρησει ακριβως την ιδια συμπεριφορα: στην ιδια σκαλα, αλλη αλεση να μου βγαζει στον πρωτο καφε κι αλλη στους επομενους (ακομη κι αν ειναι η μια εκχυλιση αμεσως μετα την αλλη)
Αν ομως βαλω ακριβως τους κοκους της δοσης και φροντισω να αδειασει εντελως ο μυλος, στην επομεχη εκχυλιση παιρνω ιδιους χρονους (αρα προκειται για ιδια αλεση)
Το εχει παρατηρησει και κανενας αλλος; Βαζετε μονο μια δοση για αλεση, ή γεμιζετε το πλαστικο δοχειο με κοκους;
- laonikos78
- Δημοσιεύσεις: 915
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
- Όνομα: Λαόνικος
- Μηχανή:: Profitec GO
- Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
- Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
- Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.
Re: Graef 702
Προέρχομαι από Graef 800 cm.
Τώρα με Ascaso i-2 mini (αρίθμηση στο κολάρο).
Με τον Graef 800 cm για εσπρέσσο έκοβα στο 2, στο 1, στο fine συνήθως τους commercial κόκκους.
Τι γινόταν όμως όταν ήθελα να κόψω κόκκους specialty;
Δυστυχώς δεν μπορούσα να βρω βαθμό άλεσης και αγόρασα άλλο μύλο.
Οπότε αν θέλετε να μην πονέσει η τσέπη σας αγοράζοντας μύλους και μύλους πράξτε σωστά από την αρχή ώστε να αποφύγετε στο κοντινό μέλλον την αλλαγή.
Αν η τσέπη τώρα δεν αντέχει κάτι καλύτερο τότε 'μια χαρά' θα δουλέψει και ο Graef αλλά υπό περιορισμούς στην απόδοση του και τις απαιτήσεις/ανάγκες σας.
Τώρα με Ascaso i-2 mini (αρίθμηση στο κολάρο).
Με τον Graef 800 cm για εσπρέσσο έκοβα στο 2, στο 1, στο fine συνήθως τους commercial κόκκους.
Τι γινόταν όμως όταν ήθελα να κόψω κόκκους specialty;
Δυστυχώς δεν μπορούσα να βρω βαθμό άλεσης και αγόρασα άλλο μύλο.
Οπότε αν θέλετε να μην πονέσει η τσέπη σας αγοράζοντας μύλους και μύλους πράξτε σωστά από την αρχή ώστε να αποφύγετε στο κοντινό μέλλον την αλλαγή.
Αν η τσέπη τώρα δεν αντέχει κάτι καλύτερο τότε 'μια χαρά' θα δουλέψει και ο Graef αλλά υπό περιορισμούς στην απόδοση του και τις απαιτήσεις/ανάγκες σας.
..Για πάντα και μια μέρα.
- digibill
- Δημοσιεύσεις: 63
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 06, 2019 10:42 am
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- 2η Μηχανή:: Bialetti Brikka
- Μύλος:: EurekaMignon Manuale
- 2ος Μύλος:: Porlex Tall
- Οι καφέδες μου:: Kudu, Ipanema, Utopia
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Graef 702
Specialty ακόμη δεν έχω δοκιμάσει, αλλά ότι comercial έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα τα αλέθω στο 11-14 σπό τα 25 βήματα (έχω προσθέσει μία από τις ροδέλες που δίνει ο μύλος, την μεσαία). Πριν την προσθήκη της ροδέλας άλεθε στο 6-8 - και πάλι αρκετό, αλλά θεώρησα πως ένας τέτοιος φθηνός μύλος θα έχει μεγάλες αποκλίσεις στις ακραίες τιμές άλεσης, οπότε έβαλα μια ροδέλα για να με πάει σε πιο μεσαίες τιμές βήματος άλεσης, μπας και είναι καλύτερη η επαναληψιμότητά του.
Ως μέγεθος άλεσης λοιπόν, ο μύλος τα καταφέρνει άνετα. Η ισομερής κατανομή της άλεσης και η επαναληψιμότητά του είναι που παίζουν, κάτι αναμενόμενο σε αυτή την κατηγορία. Ακόμη κι έτσι ωστόσο, μπορεί να εισάγει κάποιον στην παρασκευή "κανονικού" espresso με μια "σωστη" μηχανή (προσωπικά τον πήρα για να με συνοδέψει στα πρώτα βήματά μου με μια Lelit PL41TEM PID, μέχρι να δω τι χρειάζομαι περισσότερο από έναν μύλο και αν μπορώ να το φτάσω οικονομικά...
Ως μέγεθος άλεσης λοιπόν, ο μύλος τα καταφέρνει άνετα. Η ισομερής κατανομή της άλεσης και η επαναληψιμότητά του είναι που παίζουν, κάτι αναμενόμενο σε αυτή την κατηγορία. Ακόμη κι έτσι ωστόσο, μπορεί να εισάγει κάποιον στην παρασκευή "κανονικού" espresso με μια "σωστη" μηχανή (προσωπικά τον πήρα για να με συνοδέψει στα πρώτα βήματά μου με μια Lelit PL41TEM PID, μέχρι να δω τι χρειάζομαι περισσότερο από έναν μύλο και αν μπορώ να το φτάσω οικονομικά...
Re: Graef 702
Κάτοχος του συγκεκριμένου μύλου και εγώ κανένα 4αρι χρόνια.
Value for money entry level μύλος για κάποιον που θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα και να πειραματιστεί.
Έχω αλέσει πολλά κιλά καφέ τα τελευταία χρόνια με αυτόν το μυλο και specialty και blends και commercial και έχω κάνει τα πειράματα μου γενικότερα.
Από την πρώτο καιρό «αναγκάστηκα» να βάλω και τις τρεις ροδέλες για να έχω μια ικανοποιητική άλεση αλλά το βασικό πρόβλημα αυτού του μύλου είναι η σταθερότητα και η επαναληψιμοτητα. Δεν έχω πάρει ποτέ ίδιο και σταθερό αποτέλεσμα κρατώντας σταθερές παραμέτρους όπως γραμμάρια και καφέ. Μπορεί να έπαιρνα σταθερότητα πχ για μια εβδομάδα και μετά ως δια μαγείας αυτό άλλαζε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πρόσφατα εκεί που αλεθα στο 3 (με τρεις ροδέλες) αφού άνοιξα και καθάρισα τον μύλο σχολαστικά πήγα στο 15! Ξαφνικά μετά από μια μέρα πάω στο 12 και μετά στο 14 σπαταλώντας όπως αντιλαμβάνεστε αρκετές δόσεις καφέ έτσι. Όσον αφορά την κατακράτηση εντάξει δεν είναι ενοχλητική γιατί με δύο φάπες στρώνει
Σε λίγο καιρό ανεβαίνω κατηγορία και αναβαθμιζω σε eureka mignon specialita και ανυπομονώ!
Συνοψίζοντας εάν ξεκινούσα τώρα σαν πρώτο μύλο πάλι τον graef θα έπαιρνα για να πειραματιστώ και να μάθω και φυσικά η τιμη του είναι άπαιχτη.
Value for money entry level μύλος για κάποιον που θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα και να πειραματιστεί.
Έχω αλέσει πολλά κιλά καφέ τα τελευταία χρόνια με αυτόν το μυλο και specialty και blends και commercial και έχω κάνει τα πειράματα μου γενικότερα.
Από την πρώτο καιρό «αναγκάστηκα» να βάλω και τις τρεις ροδέλες για να έχω μια ικανοποιητική άλεση αλλά το βασικό πρόβλημα αυτού του μύλου είναι η σταθερότητα και η επαναληψιμοτητα. Δεν έχω πάρει ποτέ ίδιο και σταθερό αποτέλεσμα κρατώντας σταθερές παραμέτρους όπως γραμμάρια και καφέ. Μπορεί να έπαιρνα σταθερότητα πχ για μια εβδομάδα και μετά ως δια μαγείας αυτό άλλαζε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πρόσφατα εκεί που αλεθα στο 3 (με τρεις ροδέλες) αφού άνοιξα και καθάρισα τον μύλο σχολαστικά πήγα στο 15! Ξαφνικά μετά από μια μέρα πάω στο 12 και μετά στο 14 σπαταλώντας όπως αντιλαμβάνεστε αρκετές δόσεις καφέ έτσι. Όσον αφορά την κατακράτηση εντάξει δεν είναι ενοχλητική γιατί με δύο φάπες στρώνει
Σε λίγο καιρό ανεβαίνω κατηγορία και αναβαθμιζω σε eureka mignon specialita και ανυπομονώ!
Συνοψίζοντας εάν ξεκινούσα τώρα σαν πρώτο μύλο πάλι τον graef θα έπαιρνα για να πειραματιστώ και να μάθω και φυσικά η τιμη του είναι άπαιχτη.
- DgSensei
- Δημοσιεύσεις: 313
- Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2019 4:46 pm
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
Re: Graef 702
Πολύ σωστά τα λες. Δυστυχώς, οι αδυναμίες του γίνονται εκνευριστικές πολύ γρήγορα οπότε 1-2 χρόνια το πολύ να τον αντέξει κάποιος