έφτασε επιτέλους και για εμένα η ώρα να απαλλαγώ από την υπεραυτόματη μηχανή μου και να κάνω τα εισαγωγικά βήματα στον κόσμο του πραγματικού εσπρέσο.
Εδώ και αρκετό καιρό τριγυρνούσε η ιδέα για ριζική αναβάθμιση του εξοπλισμού μου, αλλά δεν ήταν στις πρώτες προτεραιότητες. Ένα από τα εμπόδια ήταν και η αντίσταση του έτερου ήμισυ , το οποίο αρκούνταν στον τυποποιημένο καφέ φίλτρου...
Ένα απο τα βασικά μου επιχειρήματα για να κάμψω τις αντιστάσεις της, ήταν πως με την αγορά του μύλου θα έχει και αυτή πάντα φρεσκοαλεσμένο καφέ για τον καφέ της!
(ας με συγχωρήσουν οι κυρίες της παρέας...βλέπετε...τα λεγόμενα κατά συνθήκη ψεύδη... )
Ακολουθώντας την πάγια κατευθυντήρια γραμμή του φόρουμ (espresso=μύλος), χρειάζομαι λοιπόν την υποστήριξή σας για την καλύτερη επιλογή μύλου με βάση τις παρακάτω παραμέτρους, οι οποίες ορίσθηκαν μετά από μελέτη των αντίστοιχων θεμάτων στο φόρουμ.
Έτσι λοιπόν έχουμε και λέμε:
(Α) Αδιαπραγμάτευτες παράμετροι
- Ποιότητα άλεσης
- Ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία
(Β) Βασικές παράμετροι
- Ρυθμίσεις και δυνατότητες που θα διευκολύνουν τη ζωή ενος αρχαρίου
- Ταχεία εναλλαγή προεπιλεγμένων ρυθμίσεων
- Όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος κοπής
- Ικανοποιητική άλεση για καφέ φίλτρου (βλ. παραπάνω)
(Γ) Δευτερεύουσες παράμετροι
- Θόρυβος άλεσης
- Ταχύτητα άλεσης
- Περιορισμένο ύψος εως 50 εκ.(αν και πολύ πιθανό να τοποθετηθεί σε αυτόνομη έδρα, οπότε το ύψος θα είναι πλέον αδιάφορο)
Η μέση κατανάλωση καφέ βρίσκεται χονδρικά στους 25-30 καφέδες εβδομαδιαίως (Εspresso, Americano, Cappuccino, Φίλτρου), πέραν των όποιων επισκεπτών...
Ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός βρίσκεται στην περιοχή των 500-600€ περίπου αλλά δεν είναι απαραίτητο να εξαντληθεί, διότι θα ακολουθήσει η μηχανή και ολα τα απαραίτητα παρελκόμενα...
Περιμένω με ανυπομονησία τις συμβουλές σας...