ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ SETTE 270W

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
cosini
Δημοσιεύσεις: 400
Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: Cosini DB espresso
2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
Οι καφέδες μου:: all
Τοποθεσία: αθηνα
Επικοινωνία:

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ SETTE 270W

Δημοσίευση από cosini » Παρ Οκτ 06, 2017 9:11 am

apollo13 έγραψε: άλεθε με ακανόνιστο ρυθμό και πιο αργά απο το συνηθισμένο μόλις τελείωσε την άλεση μύρισε καμμένο. Μετα τον έβαλα να αλέσει πάλι αφου τον έβγαλα απο πριζα και τον άφησα να κρυώσει τον καθάρισα κλπ. και πάλι βγάζει το απόβαρο και δεν συνεχίζει στην άλεση.
Επανερχομαι στο αρχικο post του θεματος καθως ο φιλος απολλων απο τον ιουλιο που το ανοιξε δεν εχει ξαναγραψει να ενημερωσει εαν εχει κανει κατι και εαν εχει βρεθει καποια λυση.
Τωρα διαβαζοντας προσεκτικα αυτα που γραφει και με διαφορες δοκιμες στον δικο μου μυλο διαπιστωσα οτι ο ακανονιστος ρυθμος αλεσης μπορει να υπαρξει οταν το portafilter ( η το κανατακι που διαθετει ο μυλος η οτιδηποτε αλλο βαλουμε εμεις για να πεσει μεσα ο αλεσμενος καφες ) δεν ειναι πληρως ευθυγραμισμενο και σταθερο κατα την διαρκεια της αλεσης οποτε και μπερδευεται η ζυγαρια επειδη ειναι μεγαλης ακριβειας.
Επισης τα στηριγματα πρεπει να ειναι και αυτα σταθερα κατα την αλεση.
Αυτη ειναι και μια οδηγια που υπαρχει στο manual του μυλου.
Τωρα απο τις ταυτοχρονες μαλλον :a014: προσπαθειες που εκανε ο φιλος απολλων για να αλεσει χωρις να αφηνει τον απαιτουμενο χρονο ενδιαμεσα οπως αναφερει το manual ζετανε πολυ το μοτερ ( γι αυτο μυρισε καμενο ) και εσβησε τον μυλο για να κρυωσει , στο manual αναφερει χρονο 1-2 λεπτων απο αλεση σε αλεση.
Με τα παραπανω πιστευω οτι ο μυλος δεν εχει κανενα προβλημα αλλα εγινε καποιος λαθος χειρισμος απο τον φιλο κατα την διαρκεια της αλεσης.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση

Απάντηση