Ο Pharos της άλεσης
- PaNoSS
- Δημοσιεύσεις: 505
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 26, 2010 9:48 pm
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: Rocket R58v2
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby Twin PID
- Μύλος:: OE Pharos v2.0
- 2ος Μύλος:: Ascaso iSteel i2mini
- Οι καφέδες μου:: Mokka, Redd, Nomad, Square Mile
- Τοποθεσία: Πάτρα
Re: Ο Pharos της άλεσης
Θεωρώ ότι ο μύλος δεν "απαιτεί" λύση στήριξης. Βέβαια μόνο ευκολία θα προσφερθεί μια τέτοια λύση..
Λίγο δύναμη θέλει σίγουρα..
Πάντως για ευκολία μόνο η λύση που δίνει στο site πιστεύω θα κάνει δουλειά..
Οι βεντούζες θα κάνουν δεξιά αριστερά..δεν θα κρατούν τον μύλο ακίνητο..
Λίγο δύναμη θέλει σίγουρα..
Πάντως για ευκολία μόνο η λύση που δίνει στο site πιστεύω θα κάνει δουλειά..
Οι βεντούζες θα κάνουν δεξιά αριστερά..δεν θα κρατούν τον μύλο ακίνητο..
-
- Δημοσιεύσεις: 9
- Εγγραφή: Σάβ Μάιος 17, 2014 7:35 pm
- Όνομα: Διονύσης
- Μηχανή:: LELIT PL41EM
- Μύλος:: OE PHAROS 2.0
- 2ος Μύλος:: ASCASO I-MINI I2
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Ο Pharos της άλεσης
Στις χθεσινές πρώτες δοκιμές μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα λίγο από τη δυσκολία με την οποία γύριζε ο μοχλός με το cup10 speciality blend που είχα. Σήμερα είναι πιασμένοι οι ώμοι μου... Θα δοκιμάσω αύριο να προμηθευτώ commercial καφέ (μάλλον lavazza pienaroma ή tierra) να δω τη διαφορά στην άλεση τουλάχιστον μέχρι να στρωθούν τα μαχαίρια.
Τα bench dogs έχουν εξαντληθεί πάντως στο site τους.
Τα bench dogs έχουν εξαντληθεί πάντως στο site τους.
- PaNoSS
- Δημοσιεύσεις: 505
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 26, 2010 9:48 pm
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: Rocket R58v2
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby Twin PID
- Μύλος:: OE Pharos v2.0
- 2ος Μύλος:: Ascaso iSteel i2mini
- Οι καφέδες μου:: Mokka, Redd, Nomad, Square Mile
- Τοποθεσία: Πάτρα
Re: Ο Pharos της άλεσης
Ψήνεσαι να φτιάξουμε δικά μας;
-
- Δημοσιεύσεις: 684
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: Ο Pharos της άλεσης
Για να αντιμετωπιστούν τα μειoνεκτήματα του pharos ,έκανα κάποιες αγορές:
Πατέντα #1
Αγοράστηκε σφικτήρας για να κρατάει τον μύλο στον πάγκο και να μην περιστρέφεται κι εκείνος.
Αποτέλεσμα:το φαινόμενο μειώθηκε αρκετά ,αλλά δεν εξαλήφθηκε πλήρως.Σε συνδυασμό όμως με το κράτημα με το άλλο χέρι ,το πρόβλημα λύθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό.Επιλέχθηκε αυτό σαν λύση γιατι στο τέλος της άλεσης ο μύλος πρέπει να βγαίνει εύκολα για να χτυπηθεί κάθετα να βγάλει όσο καφέ εχει κατακρατηθεί στα μαχαίρια.
Κόστος 3,90 - αξία ανεκτίμητη .
Προσοχή στην επιλογή του σφικτήρα γιατι το διαθέσιμο ύψος ανάμεσα στις πλάκες ειναι περιορισμένο.
Πατέντα #2
Αγοράστηκε και κατσαβίδι με εξάγωνη μύτη Νο 3 (άλεν) για να βοηθάει πολύ στο βιδωμα-ξεβιδωμα του ρυθμιστή άλεσης.Το oem κλειδάκι είναι της πλάκας και λυγίζει εύκολα ,ενώ αν συνδέσεις το μακρύ άκρο στο ρυθμιστή - με το μικρό άκρο δεν μπορείς να βάλεις αρκετή δύναμη.
Αποτέλεσμα:το βιδωσε-ξεβιδωσε εγινε πολυ πιο εύκολο και η μύτη του κατσαβιδιού παίζει πιο εύκολα το ρόλο του δείκτη που βοηθαέι στις μικρορυθμίσεις.
Κόστος 5,90
Πατέντα #3
Αγοράστηκε πλαστικό χωνάκι λαδιού ,το οποίο κόπηκε για να γίνει funnel προς το πορταφίλτερ όταν ρίχνουμε τον καφέ απο το ποτηράκι του μύλου στο καλάθι.Το αισθητικό αποτέλεσμα με προσβάλει και γι αυτό δεν το δημοσιεύω αλλα μέχρι να βρω κατι καλύτερο θα δουλέψω έτσι.Ειναι ο μόνος τρόπος να μεταφέρεις εύκολα τον καφέ στο πορταφίλτερ χωρίς να χυθεί απο το μεγάλο ποτηρι του μύλου.
Κόστος 0,50 .
Πατέντα #1
Αγοράστηκε σφικτήρας για να κρατάει τον μύλο στον πάγκο και να μην περιστρέφεται κι εκείνος.
Αποτέλεσμα:το φαινόμενο μειώθηκε αρκετά ,αλλά δεν εξαλήφθηκε πλήρως.Σε συνδυασμό όμως με το κράτημα με το άλλο χέρι ,το πρόβλημα λύθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό.Επιλέχθηκε αυτό σαν λύση γιατι στο τέλος της άλεσης ο μύλος πρέπει να βγαίνει εύκολα για να χτυπηθεί κάθετα να βγάλει όσο καφέ εχει κατακρατηθεί στα μαχαίρια.
Κόστος 3,90 - αξία ανεκτίμητη .
Προσοχή στην επιλογή του σφικτήρα γιατι το διαθέσιμο ύψος ανάμεσα στις πλάκες ειναι περιορισμένο.
Πατέντα #2
Αγοράστηκε και κατσαβίδι με εξάγωνη μύτη Νο 3 (άλεν) για να βοηθάει πολύ στο βιδωμα-ξεβιδωμα του ρυθμιστή άλεσης.Το oem κλειδάκι είναι της πλάκας και λυγίζει εύκολα ,ενώ αν συνδέσεις το μακρύ άκρο στο ρυθμιστή - με το μικρό άκρο δεν μπορείς να βάλεις αρκετή δύναμη.
Αποτέλεσμα:το βιδωσε-ξεβιδωσε εγινε πολυ πιο εύκολο και η μύτη του κατσαβιδιού παίζει πιο εύκολα το ρόλο του δείκτη που βοηθαέι στις μικρορυθμίσεις.
Κόστος 5,90
Πατέντα #3
Αγοράστηκε πλαστικό χωνάκι λαδιού ,το οποίο κόπηκε για να γίνει funnel προς το πορταφίλτερ όταν ρίχνουμε τον καφέ απο το ποτηράκι του μύλου στο καλάθι.Το αισθητικό αποτέλεσμα με προσβάλει και γι αυτό δεν το δημοσιεύω αλλα μέχρι να βρω κατι καλύτερο θα δουλέψω έτσι.Ειναι ο μόνος τρόπος να μεταφέρεις εύκολα τον καφέ στο πορταφίλτερ χωρίς να χυθεί απο το μεγάλο ποτηρι του μύλου.
Κόστος 0,50 .
- gsisr
- Δημοσιεύσεις: 492
- Εγγραφή: Παρ Αύγ 15, 2014 1:13 pm
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Νuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Eureka Atom 75
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Ο Pharos της άλεσης
Πολλοί συμβιβασμοί, για να μη πω μείον, για 300€+ και χειροκίνητο μύλο..
- loft
- Δημοσιεύσεις: 54
- Εγγραφή: Δευ Ιουν 17, 2013 5:22 pm
- Μηχανή:: La Pavoni Puccino
- Μύλος:: 1Zpresso JE-Plus
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Ο Pharos της άλεσης
Είναι όμως ο φθηνότερος καινούργιος μύλος με 68mm conical.
Παρόλα αυτά κι εγώ θα δυσκολευόμουν να κάνω τους συμβιβασμούς.
Θεωρητικά σε αυτά τα λεφτά θα προτιμούσα τον Kinu M47 ανεξάρτητα
από την ποιότητα της άλεσης.
Παρόλα αυτά κι εγώ θα δυσκολευόμουν να κάνω τους συμβιβασμούς.
Θεωρητικά σε αυτά τα λεφτά θα προτιμούσα τον Kinu M47 ανεξάρτητα
από την ποιότητα της άλεσης.
-
- Δημοσιεύσεις: 684
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: Ο Pharos της άλεσης
Δεν αντιλέγω για τα μείον.Εχει τους συμβιβασμούς των χειροκίνητων μύλων και επιπλέον εκείνους των μεγάλων μαχαιριών (δυσκολία στην περιστροφή) .
Εδω είμαστε για να παρουσιάζουμε τα + και τα - των επιλογών μας για να τα μαθαίνουν κάποιοι άλλοι και να κερδίζουν κόπο/χρήμα/εμπειρίες.Το θέμα ειναι οτι αυτό δεν γίνεται απο όλους τους χρήστες με αποτέλεσμα να μην μαθαίνονται τα αρνητικά παρά μόνο όταν τα πάθει-μάθει ο καθένας μόνος του.Σου λέει ο άλλος ''φοβερή άλεση , εκπληκτική γεύση κτλ'' αλλά δεν σου λέει οτι κανει το ζωγράφο ενα 5λεπτο με το πινελάκι και άνοιξε κλεισε το μύλο για να πάρει τον καφέ απο το μύλο ή δεν σου λέει οτι πετάει 5 γρ καφέ κάθε φορά απο την κατακράτηση του μύλου....
Στα του μύλου και πάλι:
Στατικός υπάρχει είτε με commercial είτε με ''φρέσκο'' καφέ και δημιουργεί το ακόλουθο φαινόμενο
Ο καφές κολλάει στα μαχαίρια και αφού αφαιρέσεις το ποτηράκι απο κάτω ,πέφτει και λερώνει την πλάκα.Δοκίμασα μια φορά με ψεκασμό νερού αλλά δεν είδα διαφορά ,ίσως να το έκανα εγώ λανθασμένα,επιφυλάσσομαι.
Η δυσκολία περιστροφής του μοχλού μετά απο 3 μέρες χρήσης έχει μειωθεί αρκετά και απο ότι καταλαβαίνω θα μειωθεί κι άλλο.Παρόλα αυτά ο σφικτήρας προς το παρόν ειναι απαραίτητος.
Σύγκριση Sette vs Pharos:
Παίζοντας στο γήπεδο του Sette με commercial καφέ medium-dark roast (κακοψημμένος lavazza tierra) με θερμοκρασία εκχύλισης 89 βαθμούς (!!! τόσο μάπα ο καφές) και ratio 1:2 σε 27'' , κέρδισε ο Sette στην παράταση!
Ο sette ειχε ποσοστό εκχύλισης 18,35% και ο pharos 20,50% αλλά διαφορά στη γεύση δεν υπήρχε καμία.Ψάχνωντάς το πολύ θα έλεγα οτι ο εσπρέσσο του pharos είχε πιο έντονη γεύση του καφέ ,αλλά σαν γεύση αυτή-καθεαυτή δεν υπήρχε διαφορά ούτε στην οξύτητα ,ούτε στη γλύκα ,ούτε πουθενά.Θα μου πείς με τέτοια μάπα καφέ τι οξύτητα να βγεί και ποιά γλύκα?Οπότε με βάση την ευκολία του sette το αποτέλεσμα κρίθηκε στην παράταση όπου και κέρδισε!
Προσεχώς σύγκριση με μονοποικιλιακή φρεσκαδούρα.
Εδω είμαστε για να παρουσιάζουμε τα + και τα - των επιλογών μας για να τα μαθαίνουν κάποιοι άλλοι και να κερδίζουν κόπο/χρήμα/εμπειρίες.Το θέμα ειναι οτι αυτό δεν γίνεται απο όλους τους χρήστες με αποτέλεσμα να μην μαθαίνονται τα αρνητικά παρά μόνο όταν τα πάθει-μάθει ο καθένας μόνος του.Σου λέει ο άλλος ''φοβερή άλεση , εκπληκτική γεύση κτλ'' αλλά δεν σου λέει οτι κανει το ζωγράφο ενα 5λεπτο με το πινελάκι και άνοιξε κλεισε το μύλο για να πάρει τον καφέ απο το μύλο ή δεν σου λέει οτι πετάει 5 γρ καφέ κάθε φορά απο την κατακράτηση του μύλου....
Στα του μύλου και πάλι:
Στατικός υπάρχει είτε με commercial είτε με ''φρέσκο'' καφέ και δημιουργεί το ακόλουθο φαινόμενο
Ο καφές κολλάει στα μαχαίρια και αφού αφαιρέσεις το ποτηράκι απο κάτω ,πέφτει και λερώνει την πλάκα.Δοκίμασα μια φορά με ψεκασμό νερού αλλά δεν είδα διαφορά ,ίσως να το έκανα εγώ λανθασμένα,επιφυλάσσομαι.
Η δυσκολία περιστροφής του μοχλού μετά απο 3 μέρες χρήσης έχει μειωθεί αρκετά και απο ότι καταλαβαίνω θα μειωθεί κι άλλο.Παρόλα αυτά ο σφικτήρας προς το παρόν ειναι απαραίτητος.
Σύγκριση Sette vs Pharos:
Παίζοντας στο γήπεδο του Sette με commercial καφέ medium-dark roast (κακοψημμένος lavazza tierra) με θερμοκρασία εκχύλισης 89 βαθμούς (!!! τόσο μάπα ο καφές) και ratio 1:2 σε 27'' , κέρδισε ο Sette στην παράταση!
Ο sette ειχε ποσοστό εκχύλισης 18,35% και ο pharos 20,50% αλλά διαφορά στη γεύση δεν υπήρχε καμία.Ψάχνωντάς το πολύ θα έλεγα οτι ο εσπρέσσο του pharos είχε πιο έντονη γεύση του καφέ ,αλλά σαν γεύση αυτή-καθεαυτή δεν υπήρχε διαφορά ούτε στην οξύτητα ,ούτε στη γλύκα ,ούτε πουθενά.Θα μου πείς με τέτοια μάπα καφέ τι οξύτητα να βγεί και ποιά γλύκα?Οπότε με βάση την ευκολία του sette το αποτέλεσμα κρίθηκε στην παράταση όπου και κέρδισε!
Προσεχώς σύγκριση με μονοποικιλιακή φρεσκαδούρα.
-
- Δημοσιεύσεις: 1017
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
- Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Re: Ο Pharos της άλεσης
Tελικα ειναι αρκετα μπελαλιδικος o pharos...δυσκολη η συμβιωση.
Σε 5 λεπτα κανεις και 10 καφεδες αν θελεις.
Ασε που το πινελακι δεν βολευει γι' αυτη την δουλεια, ειναι μονο για το καθαρισμα του τουνελ, γι' αυτο θελεις πχ ενα κουταλακι, να το κρατας απο την αναποδη μερια.
Λιγο - πολυ αυτα ειναι γνωστα για τους επαγγελματικους μυλους.
Δυστυχως οικιακος που τα κανει ολα τελεια ακομα δεν εχει βγει.
Καθε ενας, εχει καποιους συμβιβασμους που πρεπει να κανεις.
Δεν ξερω αν θα σου βγει σε καλο ομως, συμφωνα με την παροιμια
Η διαδικασια αυτη, δεν κραταει ουτε 10''.Rallakias έγραψε:Σου λέει ο άλλος ''φοβερή άλεση , εκπληκτική γεύση κτλ'' αλλά δεν σου λέει οτι κανει το ζωγράφο ενα 5λεπτο με το πινελάκι και άνοιξε κλεισε το μύλο για να πάρει τον καφέ απο το μύλο
Σε 5 λεπτα κανεις και 10 καφεδες αν θελεις.
Ασε που το πινελακι δεν βολευει γι' αυτη την δουλεια, ειναι μονο για το καθαρισμα του τουνελ, γι' αυτο θελεις πχ ενα κουταλακι, να το κρατας απο την αναποδη μερια.
Μα γι' αυτο κανεις την παραπανω δουλεια, για να μην πετας αυτα τα 5γρ.Rallakias έγραψε: ή δεν σου λέει οτι πετάει 5 γρ καφέ κάθε φορά απο την κατακράτηση του μύλου.....
Λιγο - πολυ αυτα ειναι γνωστα για τους επαγγελματικους μυλους.
Δυστυχως οικιακος που τα κανει ολα τελεια ακομα δεν εχει βγει.
Καθε ενας, εχει καποιους συμβιβασμους που πρεπει να κανεις.
Σε αυτο σε παραδεχομαι.Οντως δεν εισαι το "αν δεν παινεψεις το σπιτι σου, θα πεσει να σε πλακωσει"Rallakias έγραψε: Εδω είμαστε για να παρουσιάζουμε τα + και τα - των επιλογών μας για να τα μαθαίνουν κάποιοι άλλοι και να κερδίζουν κόπο/χρήμα/εμπειρίες.
Δεν ξερω αν θα σου βγει σε καλο ομως, συμφωνα με την παροιμια
Αν εβρισκες διαφορα σε τετοιο καφε, θα ηταν περιεργο.Rallakias έγραψε:Θα μου πείς με τέτοια μάπα καφέ τι οξύτητα να βγεί και ποιά γλύκα?
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Ο Pharos της άλεσης
Βασίλη , θα συμφωνήσω μαζί σου.Rallakias έγραψε:Σου λέει ο άλλος ''φοβερή άλεση , εκπληκτική γεύση κτλ'' αλλά δεν σου λέει οτι κανει το ζωγράφο ενα 5λεπτο με το πινελάκι και άνοιξε κλεισε το μύλο για να πάρει τον καφέ απο το μύλο ή δεν σου λέει οτι πετάει 5 γρ καφέ κάθε φορά απο την κατακράτηση του μύλου....
Ο χειροκίνητος έχει μια κουλτούρα που τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να ακολουθήσω, κι ας δώσει ίσως σε κάποιον καφέ το κάτι παραπάνω.
Για εμένα το ζητούμενο είναι η ευκολία και η οικονομία στην καθημερινότητα καθώς είμαι οικιακός χρήστης , ακόμη και το να παιδευτώ για να σώσω κάθε φορά αυτά τα 5 γραμμάρια μου είναι πολύ, πόσο μάλλον το να μανιβελιάζω στα γόνατα η με σφικτήρες η με βάσεις η οτιδήποτε άλλο.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
-
- Δημοσιεύσεις: 684
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: Ο Pharos της άλεσης
Χρήστο ,εντελώς καλοπροαίρετα, αν και δεν συμφωνω με όλα οσα λες γιατι για παράδειγμα πολλοί μύλοι δεν εχουν επισκέψιμο τούνελ και αναγκάζεσαι να πετάξεις 5γρ καφέ κάθε φορά ,δεν θα ήθελα να εστιάσω στα αρνητικά των άλλων μύλων.Το πνεύμα του ποστ μου δεν είναι να βγάλω προβληματικό και τον μύλο του άλλου για να νοιώσω καλύτερα εγώ .Αντίθετα όπως εχω βοηθηθεί εγω απο ποστς άλλων θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου προς κάποιον που τυχόν ήθελε να αγοράσει τον ίδιο μύλο ,ώστε να ξέρει τι θα συναντήσει.Το σχόλιο μου ήταν απλά οτι δεν το κάνουν όλοι έτσι και απλά κρύβουν τα μειονεκτήματα των επιλογών τους.
Ο pharos πρώτα απο όλα είναι ενας μύλος καθαρά single dosing και σαν τέτοιος πρέπει να κριθεί.Αυτό σημαινει οτι στην καθημερινή σου ρουτίνα πρέπει να βάλεις χρόνο για ζύγιση του καφέ πριν την άλεση και ''καθαρισμα'' του μύλου απο τυχόν απομεινάρια του αλεσμένου καφέ.Αυτό το έχουν όλοι οι single dosing μύλοι.Αρα ξεκινώντας απο εκεί μετα κρίνουμε το τι επιπλέον απαιτεί ο Pharos (μια σχετική δυσκολία στην περιστροφή που βαίνει μειούμενη μέχρι να εξαφανιστεί , μια δυσκολία στην μικροεπιλογή ρυθμίσεων κτλ) .Τα θέματα στατικού στον καφέ ή το στιγμιαίο κοπάνημα για να πέσουν οι κολλημένοι καφέδες είναι στοιχεία που λίγο ή πολύ τα έχουν ολοι οι single dosing μύλοι.Με βάση αυτά πιστεύω οτι μετα απο λίγο καιρό που ολα θα γινουν μια συνήθεια-ρουτίνα τα όποια προβλήματα θα φαίνονται μικρότερα.Απλά κάποιοι είνα διατεθειμένοι να ζήσουν με αυτά και κάποιοι άλλοι οχι.Θα δω κι εγω αν είμαι στους πρώτους ή στους δεύτερους.Σε κάθε περίπτωση ο Pharos είναι για ''εραστές του coffeemaking'' και οχι για press-button coffee lovers βλέπε nespresso.Μόνο να ακούσεις πώς σκίζει τους κόκκους του καφέ αλέθοντας με 100 στροφές το λεπτό ,παθιάζεσαι.
Δείτε τη ρουτίνα που έχει ενας monolith των 2000+ ευρώ και μετά συζητάμε πόσο λίγο απέχει αυτή ενός pharos και τι διαφορά στην τιμή έχουν.
Δημήτρη και για εμένα ο χειροκίνητος ειναι μια κουλτούρα περίεργη-ακατανόητη ,αλλά ψάχνομαι και για το καλύτερο στον καφέ.Είμαι της ευκολίας και μιας και είμαστε και οι δύο κάτοχοι του sette 270w ,ξέρουμε οτι ειναι ο ορισμός της ευκολίας ,αλλά επειδή έχω πιεί καλύτερο καφέ απο του sette είπα να δοκιμάσω κάτι με μεγάλα κωνικά χωρίς να δώσω μια περιουσία.Αργότερα αν δω οτι αξίζει η διαφορά στη γεύση ,μπορεί να σκεφτώ να δώσω κάποιο σοβαρό ποσό για ηλεκτροκίνητο με μεγάλα κωνικά ,αλλά μπορεί να αποφασίσω και οτι δεν αξίζει και να μείνω εδώ.Σκέψου να δώσεις 1700 ευρω για mahlgut mola-e και να διαπιστώσεις οτι τελικά δεν άξιζε να δώσεις τόσα χρήματα για μια Χ διαφορά στο φλυτζάνι!
Σε κάθε περίπτωση χειροκίνητο μύλο για κύρια χρήση δεν θα έπαιρνα με τίποτα.Για δεύτερο τον πήρα και με την εναλλακτική αν δεν μου αρέσει (η χειροκίνητη άλεση , το γευστικό αποτέλεσμα , η ρουτίνα του) να μην χάσω πολλά χρήματα πουλώντας τον.
Αλλωστε αυτό που αξίζει ειναι το ταξίδι-όχι ο προορισμός.
Ο pharos πρώτα απο όλα είναι ενας μύλος καθαρά single dosing και σαν τέτοιος πρέπει να κριθεί.Αυτό σημαινει οτι στην καθημερινή σου ρουτίνα πρέπει να βάλεις χρόνο για ζύγιση του καφέ πριν την άλεση και ''καθαρισμα'' του μύλου απο τυχόν απομεινάρια του αλεσμένου καφέ.Αυτό το έχουν όλοι οι single dosing μύλοι.Αρα ξεκινώντας απο εκεί μετα κρίνουμε το τι επιπλέον απαιτεί ο Pharos (μια σχετική δυσκολία στην περιστροφή που βαίνει μειούμενη μέχρι να εξαφανιστεί , μια δυσκολία στην μικροεπιλογή ρυθμίσεων κτλ) .Τα θέματα στατικού στον καφέ ή το στιγμιαίο κοπάνημα για να πέσουν οι κολλημένοι καφέδες είναι στοιχεία που λίγο ή πολύ τα έχουν ολοι οι single dosing μύλοι.Με βάση αυτά πιστεύω οτι μετα απο λίγο καιρό που ολα θα γινουν μια συνήθεια-ρουτίνα τα όποια προβλήματα θα φαίνονται μικρότερα.Απλά κάποιοι είνα διατεθειμένοι να ζήσουν με αυτά και κάποιοι άλλοι οχι.Θα δω κι εγω αν είμαι στους πρώτους ή στους δεύτερους.Σε κάθε περίπτωση ο Pharos είναι για ''εραστές του coffeemaking'' και οχι για press-button coffee lovers βλέπε nespresso.Μόνο να ακούσεις πώς σκίζει τους κόκκους του καφέ αλέθοντας με 100 στροφές το λεπτό ,παθιάζεσαι.
Δείτε τη ρουτίνα που έχει ενας monolith των 2000+ ευρώ και μετά συζητάμε πόσο λίγο απέχει αυτή ενός pharos και τι διαφορά στην τιμή έχουν.
Δημήτρη και για εμένα ο χειροκίνητος ειναι μια κουλτούρα περίεργη-ακατανόητη ,αλλά ψάχνομαι και για το καλύτερο στον καφέ.Είμαι της ευκολίας και μιας και είμαστε και οι δύο κάτοχοι του sette 270w ,ξέρουμε οτι ειναι ο ορισμός της ευκολίας ,αλλά επειδή έχω πιεί καλύτερο καφέ απο του sette είπα να δοκιμάσω κάτι με μεγάλα κωνικά χωρίς να δώσω μια περιουσία.Αργότερα αν δω οτι αξίζει η διαφορά στη γεύση ,μπορεί να σκεφτώ να δώσω κάποιο σοβαρό ποσό για ηλεκτροκίνητο με μεγάλα κωνικά ,αλλά μπορεί να αποφασίσω και οτι δεν αξίζει και να μείνω εδώ.Σκέψου να δώσεις 1700 ευρω για mahlgut mola-e και να διαπιστώσεις οτι τελικά δεν άξιζε να δώσεις τόσα χρήματα για μια Χ διαφορά στο φλυτζάνι!
Σε κάθε περίπτωση χειροκίνητο μύλο για κύρια χρήση δεν θα έπαιρνα με τίποτα.Για δεύτερο τον πήρα και με την εναλλακτική αν δεν μου αρέσει (η χειροκίνητη άλεση , το γευστικό αποτέλεσμα , η ρουτίνα του) να μην χάσω πολλά χρήματα πουλώντας τον.
Αλλωστε αυτό που αξίζει ειναι το ταξίδι-όχι ο προορισμός.