Kinu M47
Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 06, 2017 7:20 pm
Μετα απο αρκετο καιρο σκεψης και κοντα μια βδομαδα καθυστερησης απο τη Dhl εχω τον Μ47 στα χερια μου.
Το review του Θανου για εκτενη χρηση σε V60 καθως και διαφορες σκεψεις για τους χειροκινητους εδω:
viewtopic.php?f=6&t=5094
Θεωρησα ομως πως του αξιζει ενα δικο του thread οποτε παμε:
Επιβεβαιωνω το αρχικο σοκ οταν τον κρατας! Ειναι ΒΑΡΥΣ! Η ρυθμιση γινεται πανευκολα και η αριθμηση ειναι υποδειγματικη(πολυ πιο σαφης απο τον Lelit). Με τη δευτερη κι ολας προσπαθεια στο 4,2 πηρα σωστους χρονους. Αλλα πριν φτασουμε εκει,να πω πως η αλεση για εσπρεσσο 18,1 γραμμαριων πηρε ακριβως 31 δευτερολεπτα και απεδωσε 18γρ. Η μεταβαση απο το δοχειο στο καλαθακι δημιουργει clumping το οποιο ομως σπαει αρκετα ευκολα με wdt. Μενει ενα πολυ μικρο δαχτυλιδι αλεσμενου καφε στην κατω γωνια του δοχειου το οποιο πιστευω ειναι το 0,1 που λεγαμε πριν. Στην εκχυλιση τωρα:
Ξεκινησε στιγμιαια απο παντου και σε 2-3 δευτερα ειχε κανει εναν κωνο που δεν εχει ξαναδει η baby ποτε!!! Δεν ειναι αυθυποβολή,ειναι σαφεστατο. Εβαλα να δω ενα βιντεο απο πριν και η διαφορα ειναι τεραστια! Καθολη τη διαρκεια ο κωνος ειχε αυτες τις σκουρες ριγες μεχρι που διεκοψα την εκχυλιση οταν εφτασα τα 33γρ. Στη γευση τωρα θα πω οτι ειδα ενα πιο ισορροπημενο φλυτζανι,με τονισμενα τα αρωματα μαυρης σοκολατας και μια ελαφρια οξυτητα που δε θυμαμαι να ειχα πριν! Βεβαια ο μυλος ειναι ολοκαινουριος και η χαρα μεγαλη,οποτε αυτα μπορει και να ειναι αυθυποβολη. Μην τα παρετε σοβαρα ακομα. Η δοκιμη εγινε επιτηδες με τον σχεδον στανταρ καφε που πινω,το espresso specialty blend απο Μοκκα.
Οσον αφορα το στρωσιμο,ο Christian ειπε πως δε χρειαζεται,αλλα αν θελω σωνει και ντε,μπορω να περασω μισο κιλο ρυζι. Βαρέθηκα και δεν το εκανα. Το εκρινα υπερβολη.
Μολις περασουν λιγες μερες και βρω χρονο,θα ανεβασω οπως ειχα υποσχεθει συγκριτικες φωτο με αλεση και εκχυλισεις απο τον Μ47 και το Φρειδερικο
Το review του Θανου για εκτενη χρηση σε V60 καθως και διαφορες σκεψεις για τους χειροκινητους εδω:
viewtopic.php?f=6&t=5094
Θεωρησα ομως πως του αξιζει ενα δικο του thread οποτε παμε:
Επιβεβαιωνω το αρχικο σοκ οταν τον κρατας! Ειναι ΒΑΡΥΣ! Η ρυθμιση γινεται πανευκολα και η αριθμηση ειναι υποδειγματικη(πολυ πιο σαφης απο τον Lelit). Με τη δευτερη κι ολας προσπαθεια στο 4,2 πηρα σωστους χρονους. Αλλα πριν φτασουμε εκει,να πω πως η αλεση για εσπρεσσο 18,1 γραμμαριων πηρε ακριβως 31 δευτερολεπτα και απεδωσε 18γρ. Η μεταβαση απο το δοχειο στο καλαθακι δημιουργει clumping το οποιο ομως σπαει αρκετα ευκολα με wdt. Μενει ενα πολυ μικρο δαχτυλιδι αλεσμενου καφε στην κατω γωνια του δοχειου το οποιο πιστευω ειναι το 0,1 που λεγαμε πριν. Στην εκχυλιση τωρα:
Ξεκινησε στιγμιαια απο παντου και σε 2-3 δευτερα ειχε κανει εναν κωνο που δεν εχει ξαναδει η baby ποτε!!! Δεν ειναι αυθυποβολή,ειναι σαφεστατο. Εβαλα να δω ενα βιντεο απο πριν και η διαφορα ειναι τεραστια! Καθολη τη διαρκεια ο κωνος ειχε αυτες τις σκουρες ριγες μεχρι που διεκοψα την εκχυλιση οταν εφτασα τα 33γρ. Στη γευση τωρα θα πω οτι ειδα ενα πιο ισορροπημενο φλυτζανι,με τονισμενα τα αρωματα μαυρης σοκολατας και μια ελαφρια οξυτητα που δε θυμαμαι να ειχα πριν! Βεβαια ο μυλος ειναι ολοκαινουριος και η χαρα μεγαλη,οποτε αυτα μπορει και να ειναι αυθυποβολη. Μην τα παρετε σοβαρα ακομα. Η δοκιμη εγινε επιτηδες με τον σχεδον στανταρ καφε που πινω,το espresso specialty blend απο Μοκκα.
Οσον αφορα το στρωσιμο,ο Christian ειπε πως δε χρειαζεται,αλλα αν θελω σωνει και ντε,μπορω να περασω μισο κιλο ρυζι. Βαρέθηκα και δεν το εκανα. Το εκρινα υπερβολη.
Μολις περασουν λιγες μερες και βρω χρονο,θα ανεβασω οπως ειχα υποσχεθει συγκριτικες φωτο με αλεση και εκχυλισεις απο τον Μ47 και το Φρειδερικο