Σελίδα 18 από 46

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 30, 2016 9:13 pm
από Artisti
Κανονικό Ελληνικό μόνο μυλόπετρες τον κόβουν οπότε κανένας άλλος μύλος δεν κόβει Ελληνικό.

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 30, 2016 9:28 pm
από Gabi9
ευχαριστω ,για την πληροφορηση.

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Δεκ 01, 2016 12:45 am
από lio14
Ισως και ο χειροκίνητος τούρκικος sozen ...

http://www.ebay.com/itm/Traditional-SOZ ... SwoJZXSFwh

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Δεκ 01, 2016 3:31 am
από Artisti
O Sozen δεν μπορεί να κόψει Ελληνικό κόβει τούρκικο δηλαδή άλλο κόψιμο προς χονδρό που θέλει και άλλο ψήσιμο προς το σκούρο.
Η μεγάλη διαφορά του ελληνικού από τον τούρκικο είναι στο κόψιμο δεν υπάρχει άλλος καφές στο κόσμο τόσο ψιλοκομμένος όσο ο Ελληνικός.
Η πατέντα μας ήταν ότι ξεκινήσαμε να κόβουμε καφέ στο μύλο για το αλεύρι για αυτό βγάλαμε καφέ πούδρα :coffee:

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 20, 2017 5:26 pm
από charilaos
Επιστρεφω στο θέμα για να γράψω ότι ύστερα από 27 μήνες καθημερινής λειτουργίας ο μύλος δουλεύει άψογα. Είμαι τόσο ευχαριστημένος που ακόμα και αν χάλαγε αύριο το πρωί δεν θα το έψαχνα καθόλου τι να πάρω και θα ξαναέπερνα τον ίδιο ακριβώς!

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 21, 2017 9:27 pm
από Pro
Καλησπέρα σε όλους , αγόρασα και εγώ τον συγκεκριμένο μύλος και μόλις την πρώτη μέρα κατέφυγα σε ένα mod για να αποφύγω την κατακράτηση. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι στην πάνω πλευρά του σημείου που βγαίνει ο καφέ από τα μαχαίρια δημιουργείται ένα σκάλωμα ( στο σώμα του μύλου) και γίνεται η κατακράτηση. Ελπίζω να μη γελάσετε αλλά έκοψα ένα κομμάτι από κεσεδάκι γιαουρτιού και το έβαλα μέσα δημιουργώντας έτσι μισό κύλινδρο στο πάνω μέρος και το πρόβλημα λύθηκε. Προφανώς είναι προσωρινή λύση.Η λογική πάντως είναι να μην υπάρχει το σκάλωμα στην διαδρομή του καφέ προς τα έξω.Αν λυθεί ο μύλος προφανώς μπορεί να γίνει κάτι πιο σωστό και μόνιμο αλλά προς το παρόν δεν τον πειράζω.

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 21, 2017 9:36 pm
από harryv
Άδικος κόπος. Ο συγκεκριμένος μύλος έχει μηδενική κατακράτηση. Απλά χτύπα τον από το hopper, ενώ συνεχίζεις να αλέθεις.

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 21, 2017 10:11 pm
από Pro
harryv Εγώ παρατήρησα κατακράτηση και δοκίμασα και αυτό που λες αλλά δεν μου άρεσε γι' αυτό και κατέφυγα στην λύση που ανέβασα.Αν κάποιου του αρέσει μπορεί να δοκιμάσει. Δεν κοστίζει τίποτα ούτε σε χρόνο ούτε σε χρήμα.

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 22, 2017 9:42 am
από flik
Καλημέρα.
Έχω πάρει έναν porlex, και επεδιή πρώτον μου χαλαρώνει κατά την άλεση, και δεύτερον και κυριότερον, νομίζω πως σε μικρό χρονικό διάστημα θα βαρεθώ να αλέθω κάθε πρωί με το χέρι, σκέφτομαι να πάω σε έναν ηλεκτρικό.
Δεν κάνω espresso, φτιάχνω σε μπρίκι, και σκέφτομαι να πάρω αργότερα και aeropress/v60.

Έχω δει βέβαια τον delonghi kg79 που γίνεται ντόρος, αυτός θα με καλύψει για το κόψιμο που θέλει το μπρίκι που δεν είανι τόσο απαιτητικό όσο για epsresso;
Ή πάλι δεν αξίζει και αξίζει να δώσω τα διπλάσια χρήματα για graef;

Απο θέμα αντοχής στον χρόνο πώς είναι; (ένα φλυτζάνι την ημέρα κάνω (10γρ καφέ)

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 23, 2017 4:23 pm
από gms
Αγόρασα και εγώ τον συγκεκριμένο μύλο γιατί στον χειροκίνητο Ζassenhaus Quito έσπασε η πλαστική βάση με το σπείρωμα στο οποίο βίδωνε το γυάλινο βαζάκι και η κοπή ήταν πλέον αρκετά κουραστική.

Στη ρύθμιση 5 το κόψιμο είναι απίστευτα λεπτό και η κοπή καθυστερεί σημαντικά. Για το aeropress που χρησιμοποιώ συνήθως παίζω γύρω από τη θέση 16. Στην πιο coarse θέση του μύλου (25) το αποτέλεσμα είναι λίγο πιο χοντρό (προς το medium) αλλά σε καμία περίπτωση δε το λες coarse για γαλλική πρέσα. Δεν τον έχω λύσει να δω αν φοράει ήδη ροδέλες ή όχι καθώς προς το παρόν δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα. Πάντως η συσκευασία είχε 2 ροδέλες σε μια σακουλίτσα τις οποίες φύλαξα για πιθανή μελλοντική χρήση.

Πάντως η άλεση είναι πάρα πολύ καλή και ομοιόμορφη. Πολύ ανώτερη από τον Ζassenhaus Quito. Για να πω την αλήθεια μετάνιωσα που δεν πήρα εξαρχής τον Graef και προτίμησα τη λύση ενός μέτριου χειροκίνητου μύλου. Με τον Graef πλέον η άλεση είναι ομοιόμορφη και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μηχανή εσπρέσο.