Επιβεβαιωνω τα παραπανω, εγω κατεληξα στην μια ροδελα και στο 8 (απο καμια και στο 1). Εαν δεν τα εκανε μανταρα απο τον καφε τριγυρω θα ηταν ο τελειος μυλος, το χρονο αντοχης με δυο καφεδακια την ημερα δεν γνωριζω θα δειξει ομως. Τον προτεινω ανεπιφυλακτα σε σχεση με την τιμη του. Επισεις η αντιπροσωπεια παρεχει απλοχερα πληροφοριες.charilaos έγραψε:Eπανέρχομαι στο θέμα μετα από ένα μηνα χρήσης για να υποβάλλω τις εντυπώσεις μου και να βοηθήσω πιθανώς κάποιους που σκέφτονται να τον αγοράσουν. Οι εντυπώσεις μου είναι πέραν του δέοντος θετικές και τολμώ να πω ότι στα 90 ευρώ ο μύλος είναι αχτύπητος. Τωρα πια είμαι σίγουρος ότι ο porlex ήταν πεταμένα λεφτά και εύχομαι να είχα πάρει τον graef εξ αρχής. Ο καφές αλέθεται με ιδιαίτερη πιστότητα και με σταθερή ποιότητα κοπής και δεν σβολιάζει. Η παρακράτηση καφέ είναι ελάχιστη και με ενα μικρό χτύπημα μετά την χρήση φευγεί ότι έχει μείνει στο στόμιο. Ο καφές που παίρνω είναι τόσο καλός που χωρίς να έχω δυνατότητα συγκρισης θεωρώ ότι σαν μύλος συγκρινεται άνετα με μύλους μέχρι την τιμή των 200-250 ευρώ. Άλλωστε πολλά πιο ακριβά μοντέλα έχουν πανομοιότυπα μαχαίρια οπότε τελικά η διαφορά τιμής προκύπτει άπό το υλικό κατασκευής των εξωτερικών επιφανειών και πιθανώς στη δυνατότητα η μη stepless (της οποίας δεν είμαι ιδιαιτερα fan). Το να είναι stepless ένας μύλος δεν νομιζω να έχει πρόσθετο κόστος στην κατασκευή και είναι απλά θέμα επιλογής. Πολύ θα ηθελα να μπορούσα να διαβάσω ένα σχετικό συγκριτικό αλλα δεν εχω βρει κάτι...
Graef 702
-
- Δημοσιεύσεις: 116
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 18, 2015 6:24 pm
- Όνομα: Αγγελος
- Μηχανή:: EXPOBAR office leva
- Μύλος:: La San Marco SM90T
- Οι καφέδες μου:: Hand pickers
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Graef 702
Re: Graef 702
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα, είμαι καινούργιος στο site, και γενικά καινούργιος στο χώρο του καφέ. Θα ήθελα την βοήθεια σας. Ξεκίνησα με μία μηχανή espresso της πλάκας των 100e philips saeco σίγουρα κάποια στιγμή θα πάρω μία καλή, αλλά προς το παρόν δεν γίνεται λόγω οικονομικού. Προσπάθησα να διορθώσω λίγο τα πράγματα αγοράζοντας τον συγκεκριμένο μυλο, και στην ουσία κάνοντας ένα ξεκίνημα από την αρχή. Έχω διαβάσει όλα τα σχόλια σας με το πως θα τον ρυθμίσω αλλά έχει μουλαρωσει και δεν μου βγάζει σωστές εκχυλισεις. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώ τον ίδιο καφέ συνέχεια, έχω βάλει και τις τρεις ροδέλες μέσα και το έχω βάλει στο fine, παρόλα αυτά φαίνεται ο καφές να βγαίνει χοντρός, όχι πολύ ,αλλά μοιάζει χοντρός και θα το καταλάβετε αμέσως από τους χρόνους. Λοιπόν 18 γραμμάρια καφέ, σταθερό πάτημα κάθε φορά, μου δίνει στα 30 δευτερόλεπτα 76ml,74ml,82ml, 68ml κάθε φορά άλλη εκχυλιση.Η καλύτερη που έχω πάρει είναι 56ml στα 30 δευτερόλεπτα, αλλά με πάτημα με όλο μου το βάρος τρεις φορές, σε σημείο να κινδυνεύει να σπάσει το χερουλακι. Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά χρειάζομαι την βοήθεια σας σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Graef 702
Με το pressurized προσπαθείς να πάρεις χρόνους ;
Re: Graef 702
Τελικά το βρήκα. Γιώργο ευχαριστώ.Η ροδέλες πρέπει να μπουν στη βάση κάτω από τα μαχαίρια όπως λέει ο Χάρης, εγώ τις έβαζα κάτω από την βίδα κι έτσι δεν άλλαζε η κοπή,τώρα με μία ροδελα και τον μυλο στο 8 παίρνω συνέχεια 54-56ml.
-
- Δημοσιεύσεις: 78
- Εγγραφή: Πέμ Μαρ 05, 2015 4:41 pm
- Όνομα: Χάρης
- Μηχανή:: Lelit Anna PL41EM
- 2η Μηχανή:: Delonghi ec220cd
- Μύλος:: Eureka Mignon
- 2ος Μύλος:: Graef CM702
- Οι καφέδες μου:: Kudu
- Τοποθεσία: Mαρούσι
Re: Graef 702
Eχω βρει τρόπο να μην τα κάνω μαντάρα τριγυρω. Αν βάλεις καφέ μέχρι τη μέση και πιέσεις ελαφρά με το tamper και ακολούθως βάλεις τον υπόλοιπο καφέ δεν πετάγεται σχεδόν τίποτα. Ο λογος που πετάγεται καφές είναι επειδή σχηματίζοντας το βουναλάκι του καφέ μεσα στο portafilter κάποια στιγμή το πάνω μέρος (η κορυφή) από το βουναλάκι φτάνει σχεδόν ακριβώς στην έξοδο του μύλου με αποτέλεσμα να κάνουν γκελ οι κόκοι. Θα έχεις σίγουρα προσέξει ότι όταν αρχίζεις να αλλέθεις και οταν το βουναλάκι είναι ακόμα χαμηλά δεν πετάγεται τίποτα και ότι πεταχτεί είναι στα τελευταία δευτερόλεπτα της άλεσης...Aggelos70s έγραψε:Επιβεβαιωνω τα παραπανω, εγω κατεληξα στην μια ροδελα και στο 8 (απο καμια και στο 1). Εαν δεν τα εκανε μανταρα απο τον καφε τριγυρω θα ηταν ο τελειος μυλος, το χρονο αντοχης με δυο καφεδακια την ημερα δεν γνωριζω θα δειξει ομως. Τον προτεινω ανεπιφυλακτα σε σχεση με την τιμη του. Επισεις η αντιπροσωπεια παρεχει απλοχερα πληροφοριες.charilaos έγραψε:Eπανέρχομαι στο θέμα μετα από ένα μηνα χρήσης για να υποβάλλω τις εντυπώσεις μου και να βοηθήσω πιθανώς κάποιους που σκέφτονται να τον αγοράσουν. Οι εντυπώσεις μου είναι πέραν του δέοντος θετικές και τολμώ να πω ότι στα 90 ευρώ ο μύλος είναι αχτύπητος. Τωρα πια είμαι σίγουρος ότι ο porlex ήταν πεταμένα λεφτά και εύχομαι να είχα πάρει τον graef εξ αρχής. Ο καφές αλέθεται με ιδιαίτερη πιστότητα και με σταθερή ποιότητα κοπής και δεν σβολιάζει. Η παρακράτηση καφέ είναι ελάχιστη και με ενα μικρό χτύπημα μετά την χρήση φευγεί ότι έχει μείνει στο στόμιο. Ο καφές που παίρνω είναι τόσο καλός που χωρίς να έχω δυνατότητα συγκρισης θεωρώ ότι σαν μύλος συγκρινεται άνετα με μύλους μέχρι την τιμή των 200-250 ευρώ. Άλλωστε πολλά πιο ακριβά μοντέλα έχουν πανομοιότυπα μαχαίρια οπότε τελικά η διαφορά τιμής προκύπτει άπό το υλικό κατασκευής των εξωτερικών επιφανειών και πιθανώς στη δυνατότητα η μη stepless (της οποίας δεν είμαι ιδιαιτερα fan). Το να είναι stepless ένας μύλος δεν νομιζω να έχει πρόσθετο κόστος στην κατασκευή και είναι απλά θέμα επιλογής. Πολύ θα ηθελα να μπορούσα να διαβάσω ένα σχετικό συγκριτικό αλλα δεν εχω βρει κάτι...
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Graef 702
Απο ότι είχα διαβάσει στο Γερμανικό Amazon απο.χρήστες του έχει πολύ σοβαρό θέμα με το clump αυτος ο μύλος.
Ισως ενα ελάχιστο βρεξιμο των κοκκων πριν μπουν για άλεση να βοηθήσει.
Ισως ενα ελάχιστο βρεξιμο των κοκκων πριν μπουν για άλεση να βοηθήσει.
-
- Δημοσιεύσεις: 78
- Εγγραφή: Πέμ Μαρ 05, 2015 4:41 pm
- Όνομα: Χάρης
- Μηχανή:: Lelit Anna PL41EM
- 2η Μηχανή:: Delonghi ec220cd
- Μύλος:: Eureka Mignon
- 2ος Μύλος:: Graef CM702
- Οι καφέδες μου:: Kudu
- Τοποθεσία: Mαρούσι
Re: Graef 702
Eγω δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα θέμα με clumping. O μυλος αλέθει άψογα και δεν σβολιάζει τον καφέ.Artisti έγραψε:Απο ότι είχα διαβάσει στο Γερμανικό Amazon απο.χρήστες του έχει πολύ σοβαρό θέμα με το clump αυτος ο μύλος.
Ισως ενα ελάχιστο βρεξιμο των κοκκων πριν μπουν για άλεση να βοηθήσει.
-
- Δημοσιεύσεις: 85
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 12, 2012 8:26 am
- Όνομα: Θανασης
- Μηχανή:: SAECO POEMIA HD8323
- Μύλος:: PORLEX TALL
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Graef 702
τελικα μετα απο αυτο το διαστημα χρησης,εχετε καταληξει αν υπερτερει σημαντικα στο θεμα γευσης στο φλυτζανι ο graef εναντι του porlex;
- realteam101
- Δημοσιεύσεις: 23
- Εγγραφή: Τρί Μάιος 14, 2013 5:18 pm
- Μηχανή:: GAGGIA Classic
- 2η Μηχανή:: Arielli KM-220S
- Μύλος:: Graef CM702
- 2ος Μύλος:: Hario Skerton
Re: Graef 702
Δεν το συζητάμε τον χρησιμοποιώ 1 1/2 χρόνο σχεδόν
και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Και όσο για το πέταμα
του καφέ τριγύρω υπάρχει το κόλπο με το κομμένο
χάρτινο κύπελο του καφέ.
και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Και όσο για το πέταμα
του καφέ τριγύρω υπάρχει το κόλπο με το κομμένο
χάρτινο κύπελο του καφέ.