Graef 702
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Graef 702
Κανονικό Ελληνικό μόνο μυλόπετρες τον κόβουν οπότε κανένας άλλος μύλος δεν κόβει Ελληνικό.
Re: Graef 702
ευχαριστω ,για την πληροφορηση.
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Graef 702
O Sozen δεν μπορεί να κόψει Ελληνικό κόβει τούρκικο δηλαδή άλλο κόψιμο προς χονδρό που θέλει και άλλο ψήσιμο προς το σκούρο.
Η μεγάλη διαφορά του ελληνικού από τον τούρκικο είναι στο κόψιμο δεν υπάρχει άλλος καφές στο κόσμο τόσο ψιλοκομμένος όσο ο Ελληνικός.
Η πατέντα μας ήταν ότι ξεκινήσαμε να κόβουμε καφέ στο μύλο για το αλεύρι για αυτό βγάλαμε καφέ πούδρα
Η μεγάλη διαφορά του ελληνικού από τον τούρκικο είναι στο κόψιμο δεν υπάρχει άλλος καφές στο κόσμο τόσο ψιλοκομμένος όσο ο Ελληνικός.
Η πατέντα μας ήταν ότι ξεκινήσαμε να κόβουμε καφέ στο μύλο για το αλεύρι για αυτό βγάλαμε καφέ πούδρα
-
- Δημοσιεύσεις: 78
- Εγγραφή: Πέμ Μαρ 05, 2015 4:41 pm
- Όνομα: Χάρης
- Μηχανή:: Lelit Anna PL41EM
- 2η Μηχανή:: Delonghi ec220cd
- Μύλος:: Eureka Mignon
- 2ος Μύλος:: Graef CM702
- Οι καφέδες μου:: Kudu
- Τοποθεσία: Mαρούσι
Re: Graef 702
Επιστρεφω στο θέμα για να γράψω ότι ύστερα από 27 μήνες καθημερινής λειτουργίας ο μύλος δουλεύει άψογα. Είμαι τόσο ευχαριστημένος που ακόμα και αν χάλαγε αύριο το πρωί δεν θα το έψαχνα καθόλου τι να πάρω και θα ξαναέπερνα τον ίδιο ακριβώς!
-
- Δημοσιεύσεις: 9
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 24, 2012 3:36 pm
- Μηχανή:: Saeco HD8323
- Μύλος:: Graef CM 702
- Οι καφέδες μου:: Kanya Cooperative - Rwanda, Yirgacheffe
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Graef 702
Καλησπέρα σε όλους , αγόρασα και εγώ τον συγκεκριμένο μύλος και μόλις την πρώτη μέρα κατέφυγα σε ένα mod για να αποφύγω την κατακράτηση. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι στην πάνω πλευρά του σημείου που βγαίνει ο καφέ από τα μαχαίρια δημιουργείται ένα σκάλωμα ( στο σώμα του μύλου) και γίνεται η κατακράτηση. Ελπίζω να μη γελάσετε αλλά έκοψα ένα κομμάτι από κεσεδάκι γιαουρτιού και το έβαλα μέσα δημιουργώντας έτσι μισό κύλινδρο στο πάνω μέρος και το πρόβλημα λύθηκε. Προφανώς είναι προσωρινή λύση.Η λογική πάντως είναι να μην υπάρχει το σκάλωμα στην διαδρομή του καφέ προς τα έξω.Αν λυθεί ο μύλος προφανώς μπορεί να γίνει κάτι πιο σωστό και μόνιμο αλλά προς το παρόν δεν τον πειράζω.
-
- Δημοσιεύσεις: 511
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2014 9:34 pm
- Όνομα: Χάρης
- Μηχανή:: DIY Mod G Classic
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Newbie roaster
Re: Graef 702
Άδικος κόπος. Ο συγκεκριμένος μύλος έχει μηδενική κατακράτηση. Απλά χτύπα τον από το hopper, ενώ συνεχίζεις να αλέθεις.
-
- Δημοσιεύσεις: 9
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 24, 2012 3:36 pm
- Μηχανή:: Saeco HD8323
- Μύλος:: Graef CM 702
- Οι καφέδες μου:: Kanya Cooperative - Rwanda, Yirgacheffe
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Graef 702
harryv Εγώ παρατήρησα κατακράτηση και δοκίμασα και αυτό που λες αλλά δεν μου άρεσε γι' αυτό και κατέφυγα στην λύση που ανέβασα.Αν κάποιου του αρέσει μπορεί να δοκιμάσει. Δεν κοστίζει τίποτα ούτε σε χρόνο ούτε σε χρήμα.
-
- Δημοσιεύσεις: 5
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 20, 2017 10:08 pm
- Μηχανή:: Pezzetti Steelexpres
- Μύλος:: Porlex Tall
Re: Graef 702
Καλημέρα.
Έχω πάρει έναν porlex, και επεδιή πρώτον μου χαλαρώνει κατά την άλεση, και δεύτερον και κυριότερον, νομίζω πως σε μικρό χρονικό διάστημα θα βαρεθώ να αλέθω κάθε πρωί με το χέρι, σκέφτομαι να πάω σε έναν ηλεκτρικό.
Δεν κάνω espresso, φτιάχνω σε μπρίκι, και σκέφτομαι να πάρω αργότερα και aeropress/v60.
Έχω δει βέβαια τον delonghi kg79 που γίνεται ντόρος, αυτός θα με καλύψει για το κόψιμο που θέλει το μπρίκι που δεν είανι τόσο απαιτητικό όσο για epsresso;
Ή πάλι δεν αξίζει και αξίζει να δώσω τα διπλάσια χρήματα για graef;
Απο θέμα αντοχής στον χρόνο πώς είναι; (ένα φλυτζάνι την ημέρα κάνω (10γρ καφέ)
Έχω πάρει έναν porlex, και επεδιή πρώτον μου χαλαρώνει κατά την άλεση, και δεύτερον και κυριότερον, νομίζω πως σε μικρό χρονικό διάστημα θα βαρεθώ να αλέθω κάθε πρωί με το χέρι, σκέφτομαι να πάω σε έναν ηλεκτρικό.
Δεν κάνω espresso, φτιάχνω σε μπρίκι, και σκέφτομαι να πάρω αργότερα και aeropress/v60.
Έχω δει βέβαια τον delonghi kg79 που γίνεται ντόρος, αυτός θα με καλύψει για το κόψιμο που θέλει το μπρίκι που δεν είανι τόσο απαιτητικό όσο για epsresso;
Ή πάλι δεν αξίζει και αξίζει να δώσω τα διπλάσια χρήματα για graef;
Απο θέμα αντοχής στον χρόνο πώς είναι; (ένα φλυτζάνι την ημέρα κάνω (10γρ καφέ)
- gms
- Δημοσιεύσεις: 100
- Εγγραφή: Τρί Φεβ 21, 2017 12:50 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: AeroPress, V60
- Μύλος:: Eureka Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef CM 702
- Οι καφέδες μου:: Mokka, Round Cup
Re: Graef 702
Αγόρασα και εγώ τον συγκεκριμένο μύλο γιατί στον χειροκίνητο Ζassenhaus Quito έσπασε η πλαστική βάση με το σπείρωμα στο οποίο βίδωνε το γυάλινο βαζάκι και η κοπή ήταν πλέον αρκετά κουραστική.
Στη ρύθμιση 5 το κόψιμο είναι απίστευτα λεπτό και η κοπή καθυστερεί σημαντικά. Για το aeropress που χρησιμοποιώ συνήθως παίζω γύρω από τη θέση 16. Στην πιο coarse θέση του μύλου (25) το αποτέλεσμα είναι λίγο πιο χοντρό (προς το medium) αλλά σε καμία περίπτωση δε το λες coarse για γαλλική πρέσα. Δεν τον έχω λύσει να δω αν φοράει ήδη ροδέλες ή όχι καθώς προς το παρόν δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα. Πάντως η συσκευασία είχε 2 ροδέλες σε μια σακουλίτσα τις οποίες φύλαξα για πιθανή μελλοντική χρήση.
Πάντως η άλεση είναι πάρα πολύ καλή και ομοιόμορφη. Πολύ ανώτερη από τον Ζassenhaus Quito. Για να πω την αλήθεια μετάνιωσα που δεν πήρα εξαρχής τον Graef και προτίμησα τη λύση ενός μέτριου χειροκίνητου μύλου. Με τον Graef πλέον η άλεση είναι ομοιόμορφη και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μηχανή εσπρέσο.
Στη ρύθμιση 5 το κόψιμο είναι απίστευτα λεπτό και η κοπή καθυστερεί σημαντικά. Για το aeropress που χρησιμοποιώ συνήθως παίζω γύρω από τη θέση 16. Στην πιο coarse θέση του μύλου (25) το αποτέλεσμα είναι λίγο πιο χοντρό (προς το medium) αλλά σε καμία περίπτωση δε το λες coarse για γαλλική πρέσα. Δεν τον έχω λύσει να δω αν φοράει ήδη ροδέλες ή όχι καθώς προς το παρόν δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα. Πάντως η συσκευασία είχε 2 ροδέλες σε μια σακουλίτσα τις οποίες φύλαξα για πιθανή μελλοντική χρήση.
Πάντως η άλεση είναι πάρα πολύ καλή και ομοιόμορφη. Πολύ ανώτερη από τον Ζassenhaus Quito. Για να πω την αλήθεια μετάνιωσα που δεν πήρα εξαρχής τον Graef και προτίμησα τη λύση ενός μέτριου χειροκίνητου μύλου. Με τον Graef πλέον η άλεση είναι ομοιόμορφη και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μηχανή εσπρέσο.