Mazzer Super Jolly λαθος δοσεις

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Απάντηση
props

Mazzer Super Jolly λαθος δοσεις

Δημοσίευση από props » Κυρ Δεκ 15, 2013 6:25 am

καλημερα ,

στο μαγαζι εχω τον συγκεκριμενο μυλο με το εξης προβλημα . Οταν ο μυλος αλεθει καφε γεμιζει μονο τις πισω κυψελες και οι μπροστα ειναι αδειες. Τωρα πας να κανεις ενα διπλο cappuccino : τραβας μια αδεια τραβας δυο μισογεματη και γενικα ενας χαμος . Εγω επιθυμω να τραβαω δυο των 7,5 γραμμαριων παντα να ειναι δηλαδη κατανεμυμενες απο τον μυλο στις κυψελες. Ο αντιπροσωπος του καφε μου ειπε οτι εγω θα τις γεμιζω ομοιομορφα χρησιμοποιωντας το καπακι του μυλου δηλαδη γεμιζω και ριχνω μεσα στο δοσομετρητη να γεμισω τις αδειες θηκες. Για να μην σας κουραζω μπορω να κανω κατι στον υπαρχον μυλο η να παρω ενα on demand ?

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Re: Mazzer Super Jolly λαθος δοσεις

Δημοσίευση από Y.V » Κυρ Δεκ 15, 2013 11:14 am

Οι μυλοι με Doser ειναι φτιαχμενοι για να δουλευουν με τον δοσομετρητη παντα γεματο η εστω αρκετα γεματο!
Δυστυχως αυτο προυποθετει ο καφες να κοβεται αρκετα νωριτερα απο την χρηση του για εκχυλιση αναλογα με το αν εχει η οχι το μαγαζι πολλη δουλεια και συνεχη παρασκευη καφεδων.
Η καλυτερη λυση ειναι να συνδεθει ο μυλος με ενα χρονοδιακοπτη με δυνατοτητα ρυθμισης ανα 0,1 sec
Θελεις ομως δυο ρυθμισεις (για μονο η για διπλο), η ρυθμιζεις για μονο και πατας δυο φορες το κουμπι. Μετα λειτουργεις τον μοχλο του doser μεχρι να μην βγαζει αλλο καφε!

Άβαταρ μέλους
Angeldust
Όνομα: Kostas
Μηχανή:: Gaggia Classic gold
2η Μηχανή:: Grimac Cialdina(ese)
Μύλος:: Saeco M2002
2ος Μύλος:: Hand mill
Οι καφέδες μου:: Segafredo,Ethiopia Sidamo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Angeldust » Κυρ Δεκ 15, 2013 1:06 pm

Ναι το doser πρέπει να είναι τουλάχιστον μισογεμάτο για να βγάζει ίδιες όλες τις δόσεις.Δεν μπορείς όμως να έχεις γεμάτο το doser συνεχεια και να πουλάς λίγες καφέδες στην ημερα γιατί θα έχει ευκολία ο bαριστας αλλα καφέ τις προκοπης δεν γίνεται.Εάν το μαγαζί έχει πολύ δουλειά αφήνεις το doser να γεμίσει αυτόματα και όσο παίρνεις καφέ ο μύλος θα αλέθει μέχρι να ξαναγεμίζει πάλι το doser.Αντίθετα θα πρέπει να εκπαιδευτεί το μάτι για να αλέθουν οι καφέδες ένα ένα.

props

Δημοσίευση από props » Κυρ Δεκ 15, 2013 3:12 pm

Ο μυλος ως εχει αδειαζει και αλεθει καφε αυτοματα, το προβλημα ειναι οτι πισω θηκες ξεχιλυζουν απο καφε ενω οι μπροστα ειναι αδειες, δε μπορω αλλο να το μετριαζω εγω αυτο. Τι on demand μου προτεινετε για καταναλωση 1 κιλου εσπρεσσο την ημερα χωρις να φυγουν πολλα χρηματα αλλα και να μην χαλαει συνεχεια ?

Ευχαριστω εκ των προτερων

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Κυρ Δεκ 15, 2013 6:52 pm

Αν είναι να μπείς σε έξοδα δες και την πιθανότητα μετατροπής του μύλου σου σε doserless.

Άβαταρ μέλους
Y.V

Δημοσίευση από Y.V » Δευ Δεκ 16, 2013 12:19 pm

Mε κατι τετοιο όπως πρότεινα και παραπάνω, τον κανεις "on demand" χωρις να χρειάζεται να βγάλεις το Doser!
http://www.auberins.com/index.php?main_ ... id=298/url

Απλώς ρώτα τους αν το βγάζουν και απ ευθείας με ευρωπαική πριζα εξόδου για τον μύλο, ωστε να μην χρειαστεις μετατροπέα.

props

Δημοσίευση από props » Δευ Δεκ 16, 2013 7:02 pm

Καποια φοτογραφια η βιντεο να δω πως δουλευει ?
Το on demand δεν ειναι που βαζω το γκρουπ στο μυλο και αλεθει τι δοση αμεσα και στα σωστα γραμμαρια?

Στη συσκευη αυτη παταω το κουμπι για διπλη δοση και αλεθει ο mazzer 15 γραμμαρια και που πεφτουν αυτα ? Και πως συνδεει το 0.1 second κοψηματος με τα γραμμαρια τριμενου καφε πχ εχει χαρμανια και χαρμανια. Αλλιως κοβει χαμον αλλιως προσουτο αλιως σπεκ η ζαμπονομηχανη για παραδειγμα στον ιδιο χρονο

Άβαταρ μέλους
Y.V

Δημοσίευση από Y.V » Τρί Δεκ 17, 2013 11:45 am

:a014: Στους "on demand", πως νομιζεις ότι γινεται; Με χρονοδιακόπτη ακριβείας δουλευουν!

Απάντηση