Eureka Mignon

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
Luckees
Δημοσιεύσεις: 1477
Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: Rocket R58
2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
Μύλος:: Sette 270Wi
2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Τοποθεσία: Μελίσσια

Re: Eureka Mignon

Δημοσίευση από Luckees » Τρί Ιαν 23, 2018 11:09 am

nodasgr έγραψε:...ισως δοκιμασω το wdt καποια στιγμη
'Όταν το δοκιμάσεις δεν θα κάνεις εκχύλιση χωρίς αυτό! Η σωστή κατανομή είναι από τα πιο βασικά και δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα καμιά άλλη αποτελεσματικότερη μέθοδος.
Το clumping μη σε απασχολεί τόσο, λίγο ο στατικός, λίγο το λεπτό κόψιμο δημιουργείται εύκολα.

Άβαταρ μέλους
nodasgr
Δημοσιεύσεις: 134
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 19, 2017 8:34 pm
Όνομα: Νώντας
Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST
Μύλος:: Eureka Mignon
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Re: Eureka Mignon

Δημοσίευση από nodasgr » Τρί Ιαν 23, 2018 1:29 pm

Luckees έγραψε:
nodasgr έγραψε:...ισως δοκιμασω το wdt καποια στιγμη
'Όταν το δοκιμάσεις δεν θα κάνεις εκχύλιση χωρίς αυτό! Η σωστή κατανομή είναι από τα πιο βασικά και δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα καμιά άλλη αποτελεσματικότερη μέθοδος.
Το clumping μη σε απασχολεί τόσο, λίγο ο στατικός, λίγο το λεπτό κόψιμο δημιουργείται εύκολα.
Με πλαστικο ή χαρτινο ποτηρακι προτεινεις? Λογικα το πλαστικο θα μεινει πιο καθαρο .

Άβαταρ μέλους
nodasgr
Δημοσιεύσεις: 134
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 19, 2017 8:34 pm
Όνομα: Νώντας
Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST
Μύλος:: Eureka Mignon
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Re: Eureka Mignon

Δημοσίευση από nodasgr » Τρί Ιαν 23, 2018 1:32 pm

[quote="pavlosola"]
Η αληθεια ειναι οτι δεν μιλαμε για clumping οπως του κ10 που φαινεται στο βιντεο αλλα πολλες φορες χειροτερο(πετραδακια 0.5-1cm) . Τι να σου πω μακαρι το στρωσιμο να βοηθησει αλλα απ οτι διαβαζω δεν παιζει και ιδιαιτερο ρολο ... πιο πολυ η επιλογη καφε(σε πιο light roast αν δεν κανω καποιο λαθος) μπορει να βοηθησει.
:a014:

pavlosola
Δημοσιεύσεις: 215
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 19, 2016 2:17 pm

Re: Eureka Mignon

Δημοσίευση από pavlosola » Τρί Ιαν 23, 2018 1:44 pm

Εκτός από στρώσιμο...
Comercial = Μπαγιάτικος = ψιλότερο κόψιμο= εντονότερο clumping

buddy
Δημοσιεύσεις: 1017
Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
Οι καφέδες μου:: Natural
Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη

Re: Eureka Mignon

Δημοσίευση από buddy » Τρί Ιαν 23, 2018 2:19 pm

IMG_1245.JPG

Ο K10 μου με πολυ ψιλη αλεση, για ristetto στα 40'' με pre infusion 10'' οποτε καταλαβαινεις για ποσο ψιλη αλεση μιλαμε.
Kαλυτερα δικες μας εικονες, που ξερουμε πως και με τι καφε δουλευουμε τον μυλο μας.
Και αλλοι μυλοι δεν εχουν clumping, οπως mythos, sette κλπ
Ο kony ειναι γνωστο οτι εχει clumping.


Nωντα wdt να κανεις, δεν γινεται αλλιως δυστυχως να κανεις καλη κατανομη σε vst καλαθι, στην περιπτωση σου θα σπας και το clumping.

Άβαταρ μέλους
Jazz
Δημοσιεύσεις: 1084
Εγγραφή: Κυρ Ιουν 12, 2016 4:12 pm
Όνομα: Σταυριάνα
Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
Οι καφέδες μου:: Specialty
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Eureka Mignon

Δημοσίευση από Jazz » Τρί Ιαν 23, 2018 3:07 pm

Χωρίς WDT, δε πάμε πουθενά δυστυχώς!! Ακόμα και μια μικρή στοιχειώδη, και σε μύλους μάλιστα της κατηγορίας του Κ10/mythos, πάλι χρειάζεται! Η κατανομή είναι το Α και το Ω (ειδικά όταν παίζεις με vst baskets), και από τη στιγμή που οι distribution grinders ακόμα είναι στην ... αρχή της κυκλοφορίας τους στα δρώμενα του καφέ, δε μπορείς να κάνεις διαφορετικά. Είναι αναγκαία διαδικασία. Και όχι τόσο με την έννοια του ότι "σπάω καθολικά" τους σβόλους (άλλωστε δε γίνεται αυτό, ειδικά σε μύλους κατηγορίας mignon, k3 και πιο κάτω), αλλά με την έννοια του ότι προσπαθώ να 'διασπείρω' τον καφέ με όμοια πυκνότητα στο σύνολο της έκτασης του καλαθιού.
Το clumping καλώς ή κακώς, δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά από τον εκάστοτε μύλο που έχουμε στην κατοχή μας. Ο τελευταίος, σίγουρα ανάλογα με τις δυνατότητές του, μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη/δύσκολη, αλλά είναι στο χέρι μας να πάρουμε τελικά, τουλάχιστον το maximum από αυτά που μπορεί να μας δώσει. Και αυτό γίνεται μόνο μέσω της wdt στο θέμα της άλεσης, και της καθαριότητας του στο θέμα της συντήρησης.

Νώντα, τα "πετραδάκια" που λες, τα έχω ζήσει αρκετά... Ξέρω πως είναι και μόνο να τα βλέπεις... Με στρώσιμο, σίγουρα θα αμβλυνθεί το γεγονός, αλλά μη περιμένεις σε καμία περίπτωση εξάλειψή του! Οι πέτρες θα είναι πάντα εκεί, ανάλογα και με τον εκάστοτε κόκκο που αλέθεις.

Πάντως, σε αυτό που είπε ο Παύλος, εγώ προσωπικά το αντίθετο είχα παρατηρήσει στον Κ3: Σε καφέδες εύκολους εμπορικούς, σε blendάκια και τα συναφή, το clumping ήταν αισθητά λιγότερο και η άλεση έμοιαζε πάντα πιο αφράτη. Στους μονοποικιλιακούς και σε κάτι light washed Αιθιοπίες ... η εικόνα ήταν :a060:

buddy
Δημοσιεύσεις: 1017
Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
Οι καφέδες μου:: Natural
Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη

Re: Eureka Mignon

Δημοσίευση από buddy » Τρί Ιαν 23, 2018 3:54 pm

Eureka Mignon https://www.youtube.com/watch?v=YPqW1Wfo8FE

Compak E10 https://www.youtube.com/watch?v=wxf_41sOzhI
dark roast με αδειο hopper

Άβαταρ μέλους
gsisr
Δημοσιεύσεις: 492
Εγγραφή: Παρ Αύγ 15, 2014 1:13 pm
Όνομα: Αντώνης
Μηχανή:: Νuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Eureka Atom 75
2ος Μύλος:: Compak K10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Eureka Mignon

Δημοσίευση από gsisr » Τρί Ιαν 23, 2018 5:41 pm

Αν είναι δυνατόν να συγκρίνουμε την άλεση του k10 με τον mignon. Και ποσταρουμε και βίντεο για τα αυταποδειχτα

buddy
Δημοσιεύσεις: 1017
Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
Οι καφέδες μου:: Natural
Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη

Re: Eureka Mignon

Δημοσίευση από buddy » Τρί Ιαν 23, 2018 6:00 pm

Γιατι το λες Αντωνη?
Καποιοι πιστευεουν οτι δεν υπαρχει διαφορα μεταξυ των δυο στην αλεση...

Άβαταρ μέλους
gsisr
Δημοσιεύσεις: 492
Εγγραφή: Παρ Αύγ 15, 2014 1:13 pm
Όνομα: Αντώνης
Μηχανή:: Νuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Eureka Atom 75
2ος Μύλος:: Compak K10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Eureka Mignon

Δημοσίευση από gsisr » Τρί Ιαν 23, 2018 6:04 pm

Οι απόψεις είναι γνωστό σαν τι είναι. Ας προσγειωθούμε στη πραγματικότητα όμως και να μη συγκρίνουμε αλλά ντ αλλα

Απάντηση