Compak K10
-
- Δημοσιεύσεις: 684
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: Compak K10
Πολύ γρήγορη άλεση ,εξαιρετικά αφράτη ,σημαντική κατακράτηση (3γρ?) αλλά φαινεται να καθαρίζεται εύκολα.Πιο εύκολα θα καθάριζε με την υλοποίηση που παρέθεσε προηγουμένως η σταυριάνα με τη ''φυσαρμόνικα'' πάνω στο hopper.Το μόνο που δεν έχει ειναι κάθετη άλεση ,αλλά ..... την χρειάζεται?
Μια παρόμοια υλοποίηση ειναι αυτή του niche zero ,μόνο που αυτός ειναι γερμένος προς τα εμπρός για να αδειάζει έυκολα το τούνελ.Μήπως αν έβαζες το μύλο σε με κεκλιμένη επιφάνεια ,κατάφερνες να αδειάζει πιο εύκολα μόνος του?
Μια παρόμοια υλοποίηση ειναι αυτή του niche zero ,μόνο που αυτός ειναι γερμένος προς τα εμπρός για να αδειάζει έυκολα το τούνελ.Μήπως αν έβαζες το μύλο σε με κεκλιμένη επιφάνεια ,κατάφερνες να αδειάζει πιο εύκολα μόνος του?
-
- Δημοσιεύσεις: 1017
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
- Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Re: Compak K10
Η κατακρατηση ειναι 5 γρ, 3,5 γρ κραταει το τουνελ την πρωτη φορα και οταν βαζεις μπρος τον μυλο για δευτερη φορα, πεταει στο τουνελ αλλο 1,5γρ.
Επισης 0,3 - 0,5 γρ κραταει μεσα στο χωρο αλεσης, στον πατο εκει που ειναι τα μαχαιρια, αυτα δεν μπορεις να τα παρεις, μονο με ηλεκτρικη σκουπα ή αυτη τη τρομπα που φυσαει, συνολο δηλαδη 5,5 γρ.
Οταν ειναι τελειως καθαρος ο μυλος, η ποσοτητα που κρατιεται μεσα στα μαχαιρια ειναι μεγαλυτερη, αλλα αν αλεσεις μια φορα και γεμισουν οι εσοχες με καφε, μετα κραταει αυτο το 0,3 - 0,5.
Προσωπικα δεν με ενοχλει αυτο το 0,3 - 0,5 οποτε νομιζω δεν μου χρειαζεται η τρομπα.
Ο μυλος προοριζεται για επαγγελματικη χρηση, οποτε η καθετη αλεση, ειναι σχετικα αχρειαστη.
Για οικιακη χρηση θα ηταν τελειο, αλλα...
Αυτα ειναι τα αρνητικα του μυλου οταν τον δουλευεις στο σπιτι, η αρκετη κατακρατηση που ευτυχως καθαριζοντας το τουνελ την παιρνεις σχεδον ολη.
Απλα πρεπει να ζεις με αυτο, ή θα καθαριζεις το τουνελ ή θα πετας καφε, ευτυχως καθαριζεται ευκολα και γρηγορα.
Εν ανανομη του τελειου οικιακου μυλου
Επισης 0,3 - 0,5 γρ κραταει μεσα στο χωρο αλεσης, στον πατο εκει που ειναι τα μαχαιρια, αυτα δεν μπορεις να τα παρεις, μονο με ηλεκτρικη σκουπα ή αυτη τη τρομπα που φυσαει, συνολο δηλαδη 5,5 γρ.
Οταν ειναι τελειως καθαρος ο μυλος, η ποσοτητα που κρατιεται μεσα στα μαχαιρια ειναι μεγαλυτερη, αλλα αν αλεσεις μια φορα και γεμισουν οι εσοχες με καφε, μετα κραταει αυτο το 0,3 - 0,5.
Προσωπικα δεν με ενοχλει αυτο το 0,3 - 0,5 οποτε νομιζω δεν μου χρειαζεται η τρομπα.
Ο μυλος προοριζεται για επαγγελματικη χρηση, οποτε η καθετη αλεση, ειναι σχετικα αχρειαστη.
Για οικιακη χρηση θα ηταν τελειο, αλλα...
Αυτα ειναι τα αρνητικα του μυλου οταν τον δουλευεις στο σπιτι, η αρκετη κατακρατηση που ευτυχως καθαριζοντας το τουνελ την παιρνεις σχεδον ολη.
Απλα πρεπει να ζεις με αυτο, ή θα καθαριζεις το τουνελ ή θα πετας καφε, ευτυχως καθαριζεται ευκολα και γρηγορα.
Εν ανανομη του τελειου οικιακου μυλου
- xatziilias
- Δημοσιεύσεις: 59
- Εγγραφή: Τετ Σεπ 10, 2014 9:41 am
- Όνομα: Ηλιας
- Μηχανή:: Vibiemme super 2b
- Μύλος:: Compak E10 OD
- Οι καφέδες μου:: Home roasting Huky 500T
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: Compak K10
Στον Κ10 εχεις την δυνατοτητα να παρεις σχεδον ολον τον καφε απο το οριζοντιο τουνελ με ενα πινελακι.
Στον Ε10 δεν μπορεις να κανεις τιποτα, παρα μονο να πεταξεις 4-5 gr καφε για να μην υπαρχουν υπολειμματα απο
την προηγουμενη αλεση.Αν θελει καποιος να το αποφυγει αυτο τοτε ειναι μονοδρομος ο μυλος καθετης αλεσης.
Στον Ε10 δεν μπορεις να κανεις τιποτα, παρα μονο να πεταξεις 4-5 gr καφε για να μην υπαρχουν υπολειμματα απο
την προηγουμενη αλεση.Αν θελει καποιος να το αποφυγει αυτο τοτε ειναι μονοδρομος ο μυλος καθετης αλεσης.
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Compak K10
Ο συγκεκριμένος μύλος ( όπως και πολλοί άλλοι ) από την στιγμή που κατασκευάζετε για επαγγελματική χρήση η περισσότερη προσοχή δίνεται σε κάποια σημεία και σε κάποια άλλα λιγότερη, σύμφωνα πάντα με την επαγγελματική του χρήση και όχι την οικιακή.xatziilias έγραψε: Στον Ε10 δεν μπορεις να κανεις τιποτα, παρα μονο να πεταξεις 4-5 gr καφε για να μην υπαρχουν υπολειμματα απο
την προηγουμενη αλεση.Αν θελει καποιος να το αποφυγει αυτο τοτε ειναι μονοδρομος ο μυλος καθετης αλεσης.
Έτσι λοιπόν υπάρχει παρακράτηση που για επαγγελματική χρήση είναι αμελητέα έως και αδιάφορη , για οικιακή όμως χρήση είναι σεβαστή.
Υπάρχει όμως μια λύση και είναι η παρακάτω για κάποιον που διαθέτει τον μύλο η και παρομοίους και θέλει μια πιο εύκολη λύση από τα πινέλα .
https://www.youtube.com/watch?v=j3B9AIOzXrM
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
- Jazz
- Δημοσιεύσεις: 1084
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 12, 2016 4:12 pm
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Compak K10
Δημήτρη, τη λύση την αναφέραμε με το ίδιο βίντεο λίγα posts πριν!
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Compak K10
πρωί πρωί .... ακόμη δεν άνοιξαν τα μάτια
πρέπει να πιώ κανένα καφεδάκι πρώτα χαχαχα
πρέπει να πιώ κανένα καφεδάκι πρώτα χαχαχα
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
-
- Δημοσιεύσεις: 660
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 02, 2012 10:06 pm
- Όνομα: Λεονάρδος
- Μηχανή:: Expobar Brewtus LEVA
- 2η Μηχανή:: Illy Francis X3
- Μύλος:: Quamar M80E
- 2ος Μύλος:: Ascaso i2
- Οι καφέδες μου:: Αιθιοπιάρες
- Τοποθεσία: Δροσιά
Re: Compak K10
Ρε παιδια, αυτο το poire ειναι αυτο που πουλαν στα φαρμακεια και γινονται και τα κλισματα;
Ή ειναι καποιο πιο ειδικο για τις δικες μας περιπτωσεις;;;
Ή ειναι καποιο πιο ειδικο για τις δικες μας περιπτωσεις;;;
- Jazz
- Δημοσιεύσεις: 1084
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 12, 2016 4:12 pm
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Compak K10
Όχι δεν είναι ίδιο. Ούτε το ακριβές εργαστηριακό poire των σιφωνίων κάνει. Θέλει προσαρμογή στο μέγεθος του λαιμού του μύλου και συγκεκριμένο μέγεθος. Αλλιώς, μια κατασκευή τύπου 'φυσαρμόνικας' όπως στο βίντεο ,είναι ιδανική!lio14 έγραψε:Ρε παιδια, αυτο το poire ειναι αυτο που πουλαν στα φαρμακεια και γινονται και τα κλισματα;
Ή ειναι καποιο πιο ειδικο για τις δικες μας περιπτωσεις;;;
Προσωπικά έχω βρει την υλοποίηση που θεωρώ ιδανική για αυτή τη δουλειά: Collapsible accordion bottles
Αλλά τα έχω βρει (εκτός Πανεπιστημίου) μόνο μέσω ebay/amazon, οπότε δεν ασχολήθηκα περαιτέρω... (Συν του ότι πλέον δε με απασχολεί η κατακράτηση)
- loft
- Δημοσιεύσεις: 54
- Εγγραφή: Δευ Ιουν 17, 2013 5:22 pm
- Μηχανή:: La Pavoni Puccino
- Μύλος:: 1Zpresso JE-Plus
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Compak K10
Αυτό που δείχνει το video είναι κορνέ ζαχαροπλαστικής. Κάτι σαν αυτά:
cake decor
ή
Μπουκαλάκια Διακόσμησης Κορνέ
Αυτά προϋποθέτουν να μην χρησιμοποιείς το hopper.
Αν όμως δουλεύεις με το hopper στη θέση του, τότε μπορείς να φυσάς με ένα poire από την έξοδο του τούνελ με κάτι τέτοιο:
Air Blower για καθαρισμό σκόνης φακού φωτογραφικής μηχανής
Υπάρχουν βέβαια και καλύτερης ποιότητας-μεγαλύτερα-ακριβότερα poire για χρήση σε εργαστήριο χημείας ή ιατρικά εργαλεία, αλλά πρέπει να είναι το κατάλληλο μέγεθος για να ταιριάξουν στη θέση του hopper.
cake decor
ή
Μπουκαλάκια Διακόσμησης Κορνέ
Αυτά προϋποθέτουν να μην χρησιμοποιείς το hopper.
Αν όμως δουλεύεις με το hopper στη θέση του, τότε μπορείς να φυσάς με ένα poire από την έξοδο του τούνελ με κάτι τέτοιο:
Air Blower για καθαρισμό σκόνης φακού φωτογραφικής μηχανής
Υπάρχουν βέβαια και καλύτερης ποιότητας-μεγαλύτερα-ακριβότερα poire για χρήση σε εργαστήριο χημείας ή ιατρικά εργαλεία, αλλά πρέπει να είναι το κατάλληλο μέγεθος για να ταιριάξουν στη θέση του hopper.
Αυτό το poire των σιφωνίων αν είναι αρκετά μεγάλο ίσως μπορέσεις να το κόψεις αλλά δεν συμφέρει.Jazz έγραψε: Όχι δεν είναι ίδιο. Ούτε το ακριβές εργαστηριακό poire των σιφωνίων κάνει. Θέλει προσαρμογή στο μέγεθος του λαιμού του μύλου και συγκεκριμένο μέγεθος.
-
- Δημοσιεύσεις: 1017
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
- Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Re: Compak K10
Παιδια εμενα μου δινει την εντυπωση οτι, οτι πεφτει, πεφτει πιο πολυ απο το κοπανιμα παρα απο την τρομπα.
Επισης αν δειτε προσεκτικα, οταν αρχιζει να κοπαναει, ακομα βγαζει καφε ο μυλος και μετα απο το κοπανιμα δεν βλεπω να πεφτει κατι παραπανω του 0,5 - 1 γρ. το πολυ.
Επειδη τον ξερω καλα τον μυλο, οταν εχει αλεση την δοση και συνεχισει να δουλευει με αδεια τα μαχαιρια, επειδη κουνιουνται μεσα τα πτερυγια, σιγα - σιγα σπρωχνει τον καφε στο τουνελ και πεφτει λιγο ακομα ενω νομιζεις οτι εχει τελειωσει.
Μου φαινεται πολυ μουφα το βιντεο και αυτη η διαδικασια γενικα.Δεν κανει κατι επι της ουσιας, τζαμπα κοπαναει ο τυπος.
Επισης αν δειτε προσεκτικα, οταν αρχιζει να κοπαναει, ακομα βγαζει καφε ο μυλος και μετα απο το κοπανιμα δεν βλεπω να πεφτει κατι παραπανω του 0,5 - 1 γρ. το πολυ.
Επειδη τον ξερω καλα τον μυλο, οταν εχει αλεση την δοση και συνεχισει να δουλευει με αδεια τα μαχαιρια, επειδη κουνιουνται μεσα τα πτερυγια, σιγα - σιγα σπρωχνει τον καφε στο τουνελ και πεφτει λιγο ακομα ενω νομιζεις οτι εχει τελειωσει.
Μου φαινεται πολυ μουφα το βιντεο και αυτη η διαδικασια γενικα.Δεν κανει κατι επι της ουσιας, τζαμπα κοπαναει ο τυπος.