Compak K10

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
Y.V
Δημοσιεύσεις: 1644
Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Compak K10

Δημοσίευση από Y.V » Σάβ Οκτ 13, 2012 8:28 pm

Κατα την γνώμη μου γύρω στα 5 κιλά θέλουν τα επίπεδα 64mm
Τωρα οι μεγαλοι κωνικοί υποθετω ότι θελουν καμιά 15-20αριά ίσως και παραπάνω αν μιλάμε για τον τριφασικό Robur με τα μαχαίρια των 81mm.

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Δημοσιεύσεις: 1559
Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά

Re: Compak K10

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Σάβ Οκτ 13, 2012 9:31 pm

Των 83mm μάλλον εννοείς Γιάννη.

Άβαταρ μέλους
Y.V
Δημοσιεύσεις: 1644
Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Compak K10

Δημοσίευση από Y.V » Σάβ Οκτ 13, 2012 10:13 pm

:a042:
Ναι βρε Βαγγέλη μπερδεύτηκα! :oneup:

Αυτα τα κιλά τα βρίσκω λογικά όμως, αφού το «ροντάρισμα» εξαρταται από το πόσο μένουν κατά την άλεση οι κόκκοι στα μαχαίρια.
Οπότε όσο πιό γρήγορα αλέθει ο μύλος τοσο πιό πολλά κιλά χρειάζονται για να «φθαρεί» στον ίδιο βαθμό η κόψη των μαχαιριών!
Αν υπολογιζόταν για το «ροντάρισμα» ο συνολικός χρόνος άλεσης και όχι τα κιλά, πιστεύω ότι πάνω κάτω θα ήταν ο ίδιος σε όλα.

leftgalan

Re: Compak K10

Δημοσίευση από leftgalan » Κυρ Οκτ 14, 2012 8:24 am

Εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι .... Γιατί ένας που έχει τον mazer s/j να αγοράσει έναν άλλο μύλο ? δεν φτάνει ο s/j ? η ειναι τόσο μεγάλη διάφορα στο αποτέλεσμα ??? :a014:

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Δημοσιεύσεις: 1559
Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά

Re: Compak K10

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Κυρ Οκτ 14, 2012 10:24 am

14102012003.jpg
Εδώ φαίνεται η βίδα που κρατάει το hopper
14102012002.jpg
Αυτή είναι η βίδα που ασφαλίζει το το κολάρο για να μην γυρίζει κατα την άλεση
3.jpg
Το κυκλωμένο είναι η άκρη της κάθετης που ασφαλίζει το κολάρο απο τυχαίες περιστροφές.

Άβαταρ μέλους
manyjobs23
Δημοσιεύσεις: 327
Εγγραφή: Τρί Ιουν 28, 2011 12:13 pm
Όνομα: Μάνος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Compak K10

Δημοσίευση από manyjobs23 » Κυρ Οκτ 14, 2012 11:00 am

Φιλε Βαγγέλη επιτέλους κάλιο αργά παρά ποτέ! :D Συγχαρητήρια πρώτα για την αγορα και βέβαια για την παρουσίαση του Κ10.Τον μύλο των έχω δει απο κοντά και πραγματικά είναι τεράστιος και αυτο που μου έκανε επίσης εντύπωση είναι πως έχει το ίδιο "σασι" με τους Κ5 και Κ6.Ο μυλος έχει την φήμη ότι δίνει άριστα αποτελέσματα άλεσης οπότε η οποια ανομοιομορφια μάλλον οφείλεται στο ότι θελει "στρωσιμο" ακόμα, μετα πιστεύω πως θα απογείωση τα esspresakia σου!
leftgalan έγραψε:Εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι .... Γιατί ένας που έχει τον mazer s/j να αγοράσει έναν άλλο μύλο ? δεν φτάνει ο s/j ? η ειναι τόσο μεγάλη διάφορα στο αποτέλεσμα ??? :a014:
Εχθρός του καλου είναι πάντα το καλύτερο οπότε αν έχεις το μικρόβιο και την δυνατότητα πάντα προσπαθείς να πάρεις καλύτερα αποτελεσματα στο φλιτζάνι σου ψάχνοντας τα στην αναβάθμιση του εξοπλισμού σου.
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Δημοσιεύσεις: 1559
Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά

Re: Compak K10

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Κυρ Οκτ 14, 2012 12:22 pm

Μερικές ακόμα φωτογραφίες.
14102012004.jpg
14102012005.jpg
14102012007.jpg
14102012008.jpg
Τα βύσματα που διακρίνονται πάνω απο το τούνελ ήταν συνδεδεμένα με το autofill.Έσπρωξα λίγο προς τα μέσα τα καλώδια και δεν εμποδίζουν καθόλου πλέον
14102012009.jpg
Πραγματικά ο δοσομετρητής δεν αφήνει ίχνος καφέ
Μάνο δεν ξέρω αν έχουν το ίδιο σασί-διαστάσεις με τους Κ5 - Κ6 αλλά με τον Κ8 νομίζω είναι ολόιδιο.

Άβαταρ μέλους
manyjobs23
Δημοσιεύσεις: 327
Εγγραφή: Τρί Ιουν 28, 2011 12:13 pm
Όνομα: Μάνος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Compak K10

Δημοσίευση από manyjobs23 » Κυρ Οκτ 14, 2012 12:45 pm

Έχουν το ίδιο μέγεθος (http://www.eurogat.eu/default.asp?sid=2414&langid=72) οπότε για να μην βρεθεί κάποιος προ εκπλήξεως σε περίπτωση που βρει καμία ευκαιρία σε Κ5 η Κ6 καλό είναι να το λάβει υπόψιν του!Ενα βιντεακι για να καταλαβει κανεις το μέγεθος του Κ10 στο παγκο ειναι αυτο: http://m.youtube.com/watch?v=GB4uuJ9bDx0Σε μαύρο πάντως φαίνεται πιο μαζεμενος....
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........

KostasSideris

Re: Compak K10

Δημοσίευση από KostasSideris » Κυρ Οκτ 14, 2012 8:21 pm

Βαγγέλη μεγειές και από'δω. Να δηλώσω φαν των κωνικών μαχαιριών για εσπρέσσο αυστηρά, λόγω της ανομοιογένειας του κοψίματος και των fines. Βέβαια το δια γυμνού οφθαλμού, ανομοιομορφία στο κόψιμο δεν είναι αποδεκτή.
Μήπως βάζεις στο χόπερ μόνο τη ποσότητα καφέ που θα αλέσεις; Θα σου πω γιατί. Όταν μου αδειάζει εμένα το χόπερ, αλλάζει η ρύθμιση του κοψίματος, γιατί δε πιέζεται ο καφές προς τα κάτω (προς τα μαχαίρια), είναι ελαφρύς. Έχω δει μερικοί να βάζουν μέσα στο χόπερ πάνω από το καφέ, κάτι σαν βαρύδι, ακόμα και το τάμπερ, για να μην αλλάζει τόσο η πίεση που ασκείται κατά τη διάρκεια της άλεσης.
Δοκίμασέ το και πες μου. Αν είχες άστρωτα μαχαίρια, απλά συνεχώς θα άλλαζες τη ρύθμιση μέχρι να κάτσουν.

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Δημοσιεύσεις: 1559
Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά

Re: Compak K10

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Κυρ Οκτ 14, 2012 8:30 pm

Να είσαι καλά Κώστα.
Έχω βάλει και εγώ ένα τύπου βαρύδιο να πιέζει τα σπυριά.
Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλά οι πρώτοι κομμένοι κόκκοι που βγαίνουν μου φαίνονται πιο μεγάλοι.
Δηλαδή μια ελαφριά ανομοιογένεια είναι ιδιαιτερότητα των κωνικών;

Απάντηση