Compak K10
- Y.V
- Δημοσιεύσεις: 1644
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Compak K10
Κατα την γνώμη μου γύρω στα 5 κιλά θέλουν τα επίπεδα 64mm
Τωρα οι μεγαλοι κωνικοί υποθετω ότι θελουν καμιά 15-20αριά ίσως και παραπάνω αν μιλάμε για τον τριφασικό Robur με τα μαχαίρια των 81mm.
Τωρα οι μεγαλοι κωνικοί υποθετω ότι θελουν καμιά 15-20αριά ίσως και παραπάνω αν μιλάμε για τον τριφασικό Robur με τα μαχαίρια των 81mm.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Compak K10
Των 83mm μάλλον εννοείς Γιάννη.
- Y.V
- Δημοσιεύσεις: 1644
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Compak K10
Ναι βρε Βαγγέλη μπερδεύτηκα!
Αυτα τα κιλά τα βρίσκω λογικά όμως, αφού το «ροντάρισμα» εξαρταται από το πόσο μένουν κατά την άλεση οι κόκκοι στα μαχαίρια.
Οπότε όσο πιό γρήγορα αλέθει ο μύλος τοσο πιό πολλά κιλά χρειάζονται για να «φθαρεί» στον ίδιο βαθμό η κόψη των μαχαιριών!
Αν υπολογιζόταν για το «ροντάρισμα» ο συνολικός χρόνος άλεσης και όχι τα κιλά, πιστεύω ότι πάνω κάτω θα ήταν ο ίδιος σε όλα.
Re: Compak K10
Εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι .... Γιατί ένας που έχει τον mazer s/j να αγοράσει έναν άλλο μύλο ? δεν φτάνει ο s/j ? η ειναι τόσο μεγάλη διάφορα στο αποτέλεσμα ???
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
- manyjobs23
- Δημοσιεύσεις: 327
- Εγγραφή: Τρί Ιουν 28, 2011 12:13 pm
- Όνομα: Μάνος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
- 2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
- Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Compak K10
Φιλε Βαγγέλη επιτέλους κάλιο αργά παρά ποτέ! Συγχαρητήρια πρώτα για την αγορα και βέβαια για την παρουσίαση του Κ10.Τον μύλο των έχω δει απο κοντά και πραγματικά είναι τεράστιος και αυτο που μου έκανε επίσης εντύπωση είναι πως έχει το ίδιο "σασι" με τους Κ5 και Κ6.Ο μυλος έχει την φήμη ότι δίνει άριστα αποτελέσματα άλεσης οπότε η οποια ανομοιομορφια μάλλον οφείλεται στο ότι θελει "στρωσιμο" ακόμα, μετα πιστεύω πως θα απογείωση τα esspresakia σου!
Εχθρός του καλου είναι πάντα το καλύτερο οπότε αν έχεις το μικρόβιο και την δυνατότητα πάντα προσπαθείς να πάρεις καλύτερα αποτελεσματα στο φλιτζάνι σου ψάχνοντας τα στην αναβάθμιση του εξοπλισμού σου.leftgalan έγραψε:Εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι .... Γιατί ένας που έχει τον mazer s/j να αγοράσει έναν άλλο μύλο ? δεν φτάνει ο s/j ? η ειναι τόσο μεγάλη διάφορα στο αποτέλεσμα ???
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Compak K10
Μερικές ακόμα φωτογραφίες.
Μάνο δεν ξέρω αν έχουν το ίδιο σασί-διαστάσεις με τους Κ5 - Κ6 αλλά με τον Κ8 νομίζω είναι ολόιδιο.
Μάνο δεν ξέρω αν έχουν το ίδιο σασί-διαστάσεις με τους Κ5 - Κ6 αλλά με τον Κ8 νομίζω είναι ολόιδιο.
- manyjobs23
- Δημοσιεύσεις: 327
- Εγγραφή: Τρί Ιουν 28, 2011 12:13 pm
- Όνομα: Μάνος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
- 2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
- Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Compak K10
Έχουν το ίδιο μέγεθος (http://www.eurogat.eu/default.asp?sid=2414&langid=72) οπότε για να μην βρεθεί κάποιος προ εκπλήξεως σε περίπτωση που βρει καμία ευκαιρία σε Κ5 η Κ6 καλό είναι να το λάβει υπόψιν του!Ενα βιντεακι για να καταλαβει κανεις το μέγεθος του Κ10 στο παγκο ειναι αυτο: http://m.youtube.com/watch?v=GB4uuJ9bDx0Σε μαύρο πάντως φαίνεται πιο μαζεμενος....
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........
Re: Compak K10
Βαγγέλη μεγειές και από'δω. Να δηλώσω φαν των κωνικών μαχαιριών για εσπρέσσο αυστηρά, λόγω της ανομοιογένειας του κοψίματος και των fines. Βέβαια το δια γυμνού οφθαλμού, ανομοιομορφία στο κόψιμο δεν είναι αποδεκτή.
Μήπως βάζεις στο χόπερ μόνο τη ποσότητα καφέ που θα αλέσεις; Θα σου πω γιατί. Όταν μου αδειάζει εμένα το χόπερ, αλλάζει η ρύθμιση του κοψίματος, γιατί δε πιέζεται ο καφές προς τα κάτω (προς τα μαχαίρια), είναι ελαφρύς. Έχω δει μερικοί να βάζουν μέσα στο χόπερ πάνω από το καφέ, κάτι σαν βαρύδι, ακόμα και το τάμπερ, για να μην αλλάζει τόσο η πίεση που ασκείται κατά τη διάρκεια της άλεσης.
Δοκίμασέ το και πες μου. Αν είχες άστρωτα μαχαίρια, απλά συνεχώς θα άλλαζες τη ρύθμιση μέχρι να κάτσουν.
Μήπως βάζεις στο χόπερ μόνο τη ποσότητα καφέ που θα αλέσεις; Θα σου πω γιατί. Όταν μου αδειάζει εμένα το χόπερ, αλλάζει η ρύθμιση του κοψίματος, γιατί δε πιέζεται ο καφές προς τα κάτω (προς τα μαχαίρια), είναι ελαφρύς. Έχω δει μερικοί να βάζουν μέσα στο χόπερ πάνω από το καφέ, κάτι σαν βαρύδι, ακόμα και το τάμπερ, για να μην αλλάζει τόσο η πίεση που ασκείται κατά τη διάρκεια της άλεσης.
Δοκίμασέ το και πες μου. Αν είχες άστρωτα μαχαίρια, απλά συνεχώς θα άλλαζες τη ρύθμιση μέχρι να κάτσουν.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Compak K10
Να είσαι καλά Κώστα.
Έχω βάλει και εγώ ένα τύπου βαρύδιο να πιέζει τα σπυριά.
Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλά οι πρώτοι κομμένοι κόκκοι που βγαίνουν μου φαίνονται πιο μεγάλοι.
Δηλαδή μια ελαφριά ανομοιογένεια είναι ιδιαιτερότητα των κωνικών;
Έχω βάλει και εγώ ένα τύπου βαρύδιο να πιέζει τα σπυριά.
Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλά οι πρώτοι κομμένοι κόκκοι που βγαίνουν μου φαίνονται πιο μεγάλοι.
Δηλαδή μια ελαφριά ανομοιογένεια είναι ιδιαιτερότητα των κωνικών;