Ascaso i2 mini easy mod
- madrivermadonus
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia baby black
- 2η Μηχανή:: Krups xp4020 non pre
- Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro
Ascaso i2 mini easy mod
Καλημέρα
Σας παρουσιάζω ενα νέο mod για τον Ascaso i2 mini στο οποιο δεν χρειάζεται να ανοίξετε το καπακι ουτε να τρυπησετε,
σκεπτόμενος οτι με το γύρισμα του μοχλού περιστρέφεται και το hoper και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως οδηγο:
1.Για μεγαλύτερη σταθερότητα του hoper κανουμε το γνωστο κολπο με τη μονωτικη.Μια στρωση περιμετρικα αρκει.(εικονα 1)
2.Σημαδευουμε το hoper απο την εξωτερικη μερια κατα μηκος του ενος απο τα τρια πλαστικα τμηματα.(εικονα 2,3)
3.Τοποθετούμε το Hoper και μαρκάρουμε με ασημι μαρκαδορο (με μαυρο για τους κατοχους inox και λευκου) σημεια ανα πεντε γυρισματα του μοχλου πανω στη μαυρη βαση του μυλου.(εικονα 4,5)
4. Αφαιρούμε το hoper και με το μαρκαδορο σημαδευουμε αναμεσα απο τα σημαδια μας αλλα 3 σημεια.Ένα στο κέντρο ανάμεσα και αλλα δυο ενδιάμεσα και τέλος αριθμούμε τα σημάδια.(εικόνα 7,8)
5. Τοποθετούμε το hoper και βλέπουμε το αποτέλεσμα.(εικόνα 8)
Τωρα γνωρίζουμε οτι έχουμε απο το 1 ως το 9 σημαδεμένα σημεία δηλαδή 9/5=45 περιστροφές του μοχλού.
Πιστευω οτι ειναι αρκετά για μετάβαση και απο Espresso σε Γαλλικο και το αντίστροφο.
Υ.Σ. Αν κάποιος προτιμάει να έχει το μυλο γεμάτο καφέ δεν θα είναι πολυ εμφανη τα σημεία καθως ειναι απο την πισω μερια και ο καφες θα εμποδιζει την οπτικη απο πανω.
Σε αυτη την περιπτωση μπορει να κανει τα σημάδια απο μπροστά.
Σας παρουσιάζω ενα νέο mod για τον Ascaso i2 mini στο οποιο δεν χρειάζεται να ανοίξετε το καπακι ουτε να τρυπησετε,
σκεπτόμενος οτι με το γύρισμα του μοχλού περιστρέφεται και το hoper και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως οδηγο:
1.Για μεγαλύτερη σταθερότητα του hoper κανουμε το γνωστο κολπο με τη μονωτικη.Μια στρωση περιμετρικα αρκει.(εικονα 1)
2.Σημαδευουμε το hoper απο την εξωτερικη μερια κατα μηκος του ενος απο τα τρια πλαστικα τμηματα.(εικονα 2,3)
3.Τοποθετούμε το Hoper και μαρκάρουμε με ασημι μαρκαδορο (με μαυρο για τους κατοχους inox και λευκου) σημεια ανα πεντε γυρισματα του μοχλου πανω στη μαυρη βαση του μυλου.(εικονα 4,5)
4. Αφαιρούμε το hoper και με το μαρκαδορο σημαδευουμε αναμεσα απο τα σημαδια μας αλλα 3 σημεια.Ένα στο κέντρο ανάμεσα και αλλα δυο ενδιάμεσα και τέλος αριθμούμε τα σημάδια.(εικόνα 7,8)
5. Τοποθετούμε το hoper και βλέπουμε το αποτέλεσμα.(εικόνα 8)
Τωρα γνωρίζουμε οτι έχουμε απο το 1 ως το 9 σημαδεμένα σημεία δηλαδή 9/5=45 περιστροφές του μοχλού.
Πιστευω οτι ειναι αρκετά για μετάβαση και απο Espresso σε Γαλλικο και το αντίστροφο.
Υ.Σ. Αν κάποιος προτιμάει να έχει το μυλο γεμάτο καφέ δεν θα είναι πολυ εμφανη τα σημεία καθως ειναι απο την πισω μερια και ο καφες θα εμποδιζει την οπτικη απο πανω.
Σε αυτη την περιπτωση μπορει να κανει τα σημάδια απο μπροστά.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Ascaso i2 mini easy mod
Πολύ καλό και χρήσιμο Κώστα. 
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
Tolis
Πολυ χαιρομαι και θαυμαζω οσους ειναι εφευρετικοι και βρισκουν λυσεις για να κανουν τη ζωη τους-μας λιγο πιο ευκολη! 
ΥΓ. Διονυση μεγεια το vip ρε συ!!!
ΥΓ. Διονυση μεγεια το vip ρε συ!!!
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Έξυπνο και εύκολο!Μπράβο!
Off topic:
Πρέπει να καθαρίσεις τα μαχαίρια του μύλου.Απο την φωτό μου φάνηκε πως έχουν κολλήσει πολλά έλαια.Μάκα.
Off topic:
Πρέπει να καθαρίσεις τα μαχαίρια του μύλου.Απο την φωτό μου φάνηκε πως έχουν κολλήσει πολλά έλαια.Μάκα.
- madrivermadonus
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia baby black
- 2η Μηχανή:: Krups xp4020 non pre
- Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια παιδιά!
Και να φανταστείτε η ιδέα μου ήρθε σήμερα το πρωί καθώς έβλεπα το μύλο, πάνω που μου είχε τελειώσει ο καφές
.
Βουρ αυριο για sweet blue!
Και να φανταστείτε η ιδέα μου ήρθε σήμερα το πρωί καθώς έβλεπα το μύλο, πάνω που μου είχε τελειώσει ο καφές
Βουρ αυριο για sweet blue!
- akis67
- Όνομα: Ακης
- Μηχανή:: gaggia baby
- Μύλος:: Ascaso i-mini
- Οι καφέδες μου:: Το ψάχνω...
Πολυ έξυπνο μπράβο σου 
- dred13
- Όνομα: Anestis
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: Ascaso i2 mini conic