mouhtis έγραψε: ο rocky(249 ευρώ) για τον οποίο διάβασα ότι ενδιάμεσα των επιλογών κοψίματος τα κενά είναι μεγάλα
Συμπάθαμε, αλλά τέτοιες "αερολογίες" θα ακούσεις πολλές για το οτιδήποτε.
Σκέψου έναν κύκλο.
Χώρισε τον σε 55 κομμάτια.
Αυτό μας δίνει ισάριθμα τόξα των, 360/55 = περίπου, 6.5 μοιρών.
Οι μύλοι χοντρά-χοντρά είναι ένα μοτέρ τοποθετημένο ανάποδα που προσαρτημένο στον άξονά του είναι το ένα burr.
Αυτό είναι που γυρνάει και παράγει το έργο.Είναι αυτό που "τρίβει" τους κόκκους. Το επάνω burr είναι σταθερό και είναι αυτό πάνω στο οποίο "τρίβονται" οι κόκκοι.
Το πόσο χοντρό ή λεπτό καφέ θα κόψεις εξαρτάται από το πόσο μακρυά ή κοντά αντίστοιχα βρίσκονται αυτά τα δύο burrs.
Όπως βλέπεις το επάνω burr εδράζει πάνω σε ένα, καπάκι θες να το πεις (?!?!) το οποίο βιδώνει και ξεβιδώνει αντίστοιχα μικραίνοντας ή μεγαλώνοντας το κενό ανάμεσα στα δύο Burrs.
Δες από μόνος σου τις φώτο και βγάλε συμπέρασμα από την πυκνότητα τον πάσων του πάνω βιδωτού τμήματος. Πόσο κοντά ή μακρυά πιστεύεις ότι απομακρύνονται τα δύο burrs με μια στροφή 6.5 μοιρών, σε τόσο πυκνό σπείρωμα πάσων?
Σκέψου να πεις ότι θέλεις stepless. Δηλαδή τι ακρίβεια επιθυμείς να πετύχεις έναντι των 6.5 μοιρών? 5? 3? ........ 1?
Ανάμεσα στους τρεις μύλους που γράφεις ο Rocky έχει την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής. Μπορεί να μην είναι ο καλύτερος αλλά ο καλύτερος μύλος ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ φαντάζομαι θα έχει τιμή της τάξης των αρκετών χιλιάδων ευρώ. Οπότε προσπαθείς να πάρεις το καλύτερο για τα λεφτά που διαθέτεις.
Ο MDF (καθαρά προσωπική άποψη) είναι σαν ένα πλαστικό κινέζικο παιχνίδι. Δεν ξέρω πόσο καλά κόβει, αλλά οπτικά δεν με εμπνέει καθόλου.
Οι φώτο από εδώ ->
http://www.sweetmarias.com/prod.rancilio-rocky.php
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!