Ποιόν Macap απ΄όλους; doser ή doserless; stepped ή stepless;
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Ποιόν Macap απ΄όλους; doser ή doserless; stepped ή stepl
Δεν γίνεται γιατί πρέπει να αλλάξω με το χέρι όλες τις δημοσιεύσεις. Συνεχίστε κανονικά τώρα. Αλλά θα μπορούσες και αυτό θα ήταν το σωστό να κάνεις ένα αυτοτελές θέμα με την ερώτηση σου για τον MC4.
Τεσπά για αυτό που ρωτάς θα μπορούσες να μετρήσεις τις τρυπούλες που έχει ο φορέας του MD4 στη παρακάτω φωτογραφία.
viewtopic.php?f=6&t=861&p=11383#p11383
Τεσπά για αυτό που ρωτάς θα μπορούσες να μετρήσεις τις τρυπούλες που έχει ο φορέας του MD4 στη παρακάτω φωτογραφία.
viewtopic.php?f=6&t=861&p=11383#p11383
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
anepro
Off topic:
Αφού έχουμε το ελεύθερο...
Ο δίσκος περιστροφής στο stepless mode είναι μεν πλαστικός αλλά ο μηχανισμός κίνησης είναι με χάλκινο σπείρωμα (brass worm drive) με ένα πλαστικό φύλακτρο γύρω από αυτό .
@Christos Ο Anfim Best πόσα steps έχει;
Αφού έχουμε το ελεύθερο...
Ο δίσκος περιστροφής στο stepless mode είναι μεν πλαστικός αλλά ο μηχανισμός κίνησης είναι με χάλκινο σπείρωμα (brass worm drive) με ένα πλαστικό φύλακτρο γύρω από αυτό .
@Christos Ο Anfim Best πόσα steps έχει;
- Christos
- Συντονιστής

Αυτό που γράφεις παραπάνω δεν έχει καμία σχέση. Εγώ σου είπα να μετρήσεις τις τρύπες του φορέα που βιδώνει το burr. Τεαπά γύρω στις 72 τις βγάζω ένατι 50 του Anfim Best.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Christos
- Συντονιστής

Christos έγραψε:Christos έγραψε:Αυτό που γράφεις παραπάνω δεν έχει καμία σχέση. Εγώ σου είπα να μετρήσεις τις τρύπες του φορέα που βιδώνει το burr. Τεαπά γύρω στις 72 τις βγάζωένατι 50 του Anfim Best.Άκυρο. Δεν ξέρω άμα είναι αξιόπιστος τρόπος να το μετρήσεις έτσι. Στον Anfim μετρώντας έτσι έχει πολύ πιο πάνω από 50.
Update: Τελικά η λογική υποδεικνύει ότι όσες οι τρυπούλες στον φορέα τόσα τα βήματα. Κάθησα και μέτρησα τις τρυπούλες στον Anfim Best και τις βρήκα 64. Άρα 72 Vs 64 τα βήματα. Το 50 βήματα που αναφέρει ο Στέφανος από το Taf για τον Best μάλλον έχουν να κάνουν μόνο με τον δίσκο αρίθμησης.
-
anepro
Εντάξει, κατάλαβα ότι ρώτησα κάτι που είναι δύσκολο να απαντηθεί. Μήπως η stepless ρύθμιση σε μύλους τέτοιου εύρους τιμής είναι "πολύ κακό για το τίποτα"; Έστω ότι έχει τόσες και ο Macap MC4...Δεν είναι υπεραρκετές για να κάνεις μια σωστή ρύθμιση του κοψίματος; Πόση ακρίβεια παραπάνω να σου προσθέσει ένα "κλίκ"; Ακόμη και ο Δημήτρης είπε παραπάνω ότι για να δει διαφορά πρέπει να κάνει δύο ή ακόμα και τρία "κλίκ".
Συγγνώμη που σε έβαλα σε τέτοια ταλαιπωρία. Δεν ήταν στις προθέσεις μου.
Δε σας προλαβαίνω κύριε διαχειριστά. Ταχύτατος. Θέλω κι εγώ ο καημένος λίγο χρόνο να επεξεργαστώ την πληροφορία.
Συγγνώμη που σε έβαλα σε τέτοια ταλαιπωρία. Δεν ήταν στις προθέσεις μου.
Δε σας προλαβαίνω κύριε διαχειριστά. Ταχύτατος. Θέλω κι εγώ ο καημένος λίγο χρόνο να επεξεργαστώ την πληροφορία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος anepro την Κυρ Φεβ 06, 2011 2:09 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
- Christos
- Συντονιστής

Διάβασες το update; απαντήθηκε αυτό που ρώτησες.anepro έγραψε:Εντάξει, κατάλαβα ότι ρώτησα κάτι που είναι δύσκολο να απαντηθεί.
-
woodsman43
.anepro έγραψε:
@woodsman Τελικά όμως stepless ή stepped;
.woodsman43 έγραψε:.Η γνωμη μου ειναι ,για τον συγκεκριμενο μυλο και μονο ,να τον παρεις εδω και τωρα, με διαβαθμιση και ντοσερ και αυτο που μπορει να περιμενει ειναι η μηχανη.
Στο ειπα παραπανω.Stepped παντα κατα την αποψη μου και μονο για τον συγκεκριμενο μυλο.
Εχω μια απορια.Τοσοι εχουν αυτον το μυλο γιατι δεν λενε και αυτοι καμμια αποψη να εχουμε πιο συνολικη εικονα?
-
anepro
Έλα ντε; Μας βλέπουν εδώ τυραννιόμαστε και δε μας δίνουν τα φώτα τους! Και τα δυο μαζί θα τα πάρω (τα γλυκά μου!). Το όλο θέμα ήταν να καταλήξω σε μια απόφαση. Ο κύβος ερρίφθη. Παραγγελία Silvia και Macap MC4 stepped μαζί με φίλτρο ρητίνης , Kafiza και naked portafilter Δευτέρα απόγευμα (αφού πάω το πρωί από την εφορία για την καταχώρηση του ΑΦΜ στο ευρωπαϊκό μητρώο). Ευχαριστώ όλους θερμά για τις συμβουλές. Να με συμπαθάτε αν σας κούρασα.
- Christos
- Συντονιστής

Επειδή η νύχτα είναι μεγάλη και για να μπορέσει να κοιμηθεί ο Παναγιώτης,
γνωρίζει κανείς από την Macap Team, εάν μπορεί να αγορασθούν επίσημα τα ανταλλακτικά εκείνα που απαιτούνται για να γίνει ο stepped stepless; αφού κατ΄ουσίαν μιλάμε για τον ίδιο μύλο.
ΥΓ Εγώ πάντως Παναγιώτη θα πήγαινα για τον stepless, άσχετα εάν δεν έχω καμία εμπειρία από μύλους πλην του Anfim Best.
ΥΓ Εγώ πάντως Παναγιώτη θα πήγαινα για τον stepless, άσχετα εάν δεν έχω καμία εμπειρία από μύλους πλην του Anfim Best.
-
Seathess
Ψάχνοντας διάβασα σε ένα review πως στον Macap-stepped κάθε δόντι στην βαθμίδα ισοδυναμεί με 6 δευτερόλεπτα στον χρόνο εκχύλισης. Στον stepless η μια περιστροφή του warm drive ισοδυναμεί σε ένα δόντι οπότε αυτά τα 6 δευτερόλεπτα μπορείς κάλλιστα στον stepless να τα κάνεις 5,4,3,2 ή ακόμη και ένα σε fine tuning!
Και αν για την Silvia αυτά είναι ψιλά γράμματα-που δεν είναι, για μια μελλοντική εξέλιξη σε ανώτερου επιπέδου μηχανή τότε σίγουρα το stepless θα είναι η αιτία που ο Macap θα συνεχίσει να αποτελεί μέλος του set up.
Αυτά..και η δικιά μου απόφαση είναι M4 με doser διότι αν δουλεύει τόσο καλά όσο φημίζεται τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πιο καθαρά από τον doserless μετά από κάθε χρήση..
Αυτά!
Και αν για την Silvia αυτά είναι ψιλά γράμματα-που δεν είναι, για μια μελλοντική εξέλιξη σε ανώτερου επιπέδου μηχανή τότε σίγουρα το stepless θα είναι η αιτία που ο Macap θα συνεχίσει να αποτελεί μέλος του set up.
Αυτά..και η δικιά μου απόφαση είναι M4 με doser διότι αν δουλεύει τόσο καλά όσο φημίζεται τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πιο καθαρά από τον doserless μετά από κάθε χρήση..
Αυτά!