Anfim Caimano Best στα 285.90 ευρώ.

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
little-prince

Re: Anfim Caimano Best στα 285.90 ευρώ.

Δημοσίευση από little-prince » Κυρ Ιουν 26, 2011 11:03 pm

Πράγματι πολύ δύσκολο το σημείο της βίδας,
Όταν την ξεβίδωσα χρησιμοποίησα ένα στραβοκατσάβιδο που εφάρμοσε ακριβώς και ήταν αρκετά μακρύ. Δεν άσκησα μεγάλη πίεση διότι δεν ήταν πολύ σφιχτά βιδωμένη. Δυσκολεύτηκα και στο βίδωμα για να μη χαλάσω τις βόλτες. Αν και δεν είμαι ο καταλληλότερος για συμβουλές φαίνεται η μόνη λύση να είναι ένα λεπτό μυτοτσίμπιδο με μακρύ μπράτσο.
Antonis write
Όταν βιδώνω το επάνω burr τερματίζω στο 0 να βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη "βελόνα".
Αντώνη πως το εννοείς το παραπάνω, κάνεις κάποια ενέργεια; ξεκινάς το βίδωμα από κάποιο σημείο;
Γιατί στην αρχή όταν καθάριζα το μύλο το επάνω μαχαίρι όταν βίδωνα τερμάτιζε ακριβώς πάνω από το 0, τώρα όμως -μετά από αρκετούς καθαρισμούς- μου τερματίζει 2 παύλες πίσω από το 0 (βλ.φώτο). Ελπίζω να εννοούμε ως τερματισμό το σημείο που τα μαχαίρια εφάπτονται και δεν πηγαίνει άλλο πίσω το άνω μαχαίρι.
Αποτέλεσμα: αυτή τη στιγμή βάζω τη βελόνα στο 3 και υπολογίζω πραγματική σκάλα την 3,5.
Συνημμένα
anfim burrs click.jpg

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Κυρ Ιουν 26, 2011 11:11 pm

Δημήτρη κάνε μία προπόνηση με του Λοίζου ή του Νίκου πρώτα και μόλις αρχίζουν να έχουν clumping στον στέλνω. :lol:
Σημείωση για τα νέα μέλη. Πλάκα κάνουμε, το clumping δεν είναι καλό χαρακτηριστικό σε ένα μύλο.
Θα δω τι μπορώ να κάνω από τα παραπάνω, δυστυχώς δεν υπάρχει πολύ χώρος. Πάντως δεν έχει και σημασία γιατί έτσι και αλλιώς ήταν για κοσμητικούς λόγους και όχι ουσίας.
Δημήτρη, αρχικά τι κατσαβίδι έπρεπε να χρησιμοποιήσω; απ΄οτι είδα στο internet υπάρχουν κάποια κατσαβίδια που τα λένε offset. Γνωρίζεις εάν υπάρχουν τόσο μικρά που να χωράνε μέσα στον μύλο και πίσω από τον ρότορα;
http://shop.advanceautoparts.com/webapp ... _-10711125

@Αποστόλης
Και εμένα τερματίζει μετά από το 0 στο -0.5. Επίσης μόλις πρόσεξα ότι ο δικός σου μύλος έχει άλλο κολάρο από τον δικό μου αναφορικά με τις ρυθμίσεις. Εμένα έχει μόνο μία κάθετη γραμμή ανάμεσα στους αριθμούς.
download/file.php?id=106&mode=view
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Hobis

Δημοσίευση από Hobis » Δευ Ιουν 27, 2011 2:22 pm

Και εμένα μια γραμμή έχει ανάμεσα στους αριθμούς σαν του Χρήστου!!!! Τι κόλπα είναι αυτα που κάνεις Σάμιε; :lol: Αντιστοιχούν άραγε οι παραπάνω γραμμές σε τρύπες στο κάτω μέρος του δίσκου; Είναι άραγε άλλος δίσκος; Με έβαλες σε σκέψης φίλε Απόστολε !!!

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Δευ Ιουν 27, 2011 2:25 pm

Πολύ καλή ερώτηση Νίκο. Αποστόλη ο δικός μας έχει 64 οπές στον φορέα. Ο δικός σου πόσες έχει;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

little-prince

Δημοσίευση από little-prince » Δευ Ιουν 27, 2011 6:09 pm

Χρήστος write:
ο δικός μας έχει 64 οπές στον φορέα. Ο δικός σου πόσες έχει;
Χρήστο, 64 οπές στον φορέα; :shock:
Είσαι σίγουρος..... διότι βάζετε έμενα σε σκέψεις για το δικό μου κολάρο. Ο δικός μου έχει 48 οπές όλες και όλες (δες φώτο) και είναι λογικό καθώς τερματίζει όπως βλέπετε στο ν.24.
Ασφαλώς δεν είχα ποτέ 2 διαβαθμίσεις μεταξύ του 3 και του 4 είχα μόνο την επιλογή ανάμεσα τους το 3,5 το οποίο μάλιστα φαίνεται ως εξής στο μύλο μου (βλ.φωτο). Αν είχα 2 stop μεταξύ μιας μονάδας να είστε σίγουροι θα το είχα :clap: φωνάξει από την αρχή. Με αυτό το δεδομένο 24χ2=48 λογικό έτσι;
burrs anfim.jpg
o ανω φορέας από πάνω με 48 οπές
φορέας ανω burrs anfim.jpg
τερματισμός στο ν.24
αποσταση μεταξυ μιας διαβαθμισης.jpg
απόσταση μεταξυ μιας διαβαθμισης
Χρήστο και Νίκο να ρωτήσω με τη σειρά μου, το κολάρο του δικού σας μύλου σε ποιό νούμερο τερματίζει;
(στο 32 μήπως;)

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Δευ Ιουν 27, 2011 6:22 pm

Είναι όπως το δικό σου. Το κολάρο τερματίζει στα 24 αλλά μετά είναι το 5 (αντί του 25!) και μετά το 0. Αλλά έχει 64 οπές !!!
viewtopic.php?f=6&t=60&start=20#p5221
Είναι εμφανές ότι έχουμε διαφορετικό φορέα. Σίγουρα έχεις τον Best;
Ο διακόπτης είναι κάθετος ή οριζόντιος;
download/file.php?id=105&mode=view

little-prince

Δημοσίευση από little-prince » Δευ Ιουν 27, 2011 6:31 pm

Και στον δικό μου μετά το 24 είναι το 5 και μετά το 0.
Μου κάνει πάντως εντύπωση διότι λογικά θα πρέπει με τις 64 οπές να είχατε περισσότερα stop ενδιάμεσα των διαβαθμίσεων.
Έτσι δεν είναι τό λογικό; Πάντως Χρήστο και εσείς έχετε μια επιλογή στο μισό μεταξύ μιας διαβάθμισης σωστα;
Σίγουρα εχώ τον best.
anfim best1.jpg
anfim best 2.JPG
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος little-prince την Δευ Ιουν 27, 2011 6:40 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Δευ Ιουν 27, 2011 6:33 pm

:a014: :a014: Εντυπωσιακο!!Απολυτως διαφορετικος φορεας ο ενας απο τον αλλον.Ο δικος σου χρηστο θα πρεπει να συμπεριφερεται σχεδον σαν stepless.Να γιατι γκρινιαζει ο hobis οτι εχει μεγαλα βηματα στην αλεση.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Δευ Ιουν 27, 2011 6:36 pm

Έτσι είναι, περισσότερες οπές = περισσότερα steps. Εάν τις μείωσαν κακώς έπραξαν κατ΄εμέ (εάν κράτησαν το ίδιο σπείρωμα στην βίδα).
Δημήτρη, ήμουν ο πρώτος που αναφέρθηκα στα μεγάλα βήματα στην άλεση και πάντα έλεγα τι ακτύπητος μύλος θα ήταν άμα είχε και ενδιάμεσα steps στα ήδη υπάρχοντα.

YΓ Ο δικός σου Δημήτρη εάν θυμάμαι καλά έχει 72 έτσι σαν μέτρο σύγκρισης
viewtopic.php?f=6&t=928&start=20#p11388

little-prince

Δημοσίευση από little-prince » Δευ Ιουν 27, 2011 7:10 pm

Περισσότερες διαβαθμίσεις στην αποτύπωση των αριθμών, λιγότερα στην ουσία step...... :?
Πάντως Χρήστο η αλλαγή πρέπει να αφορά νεότερα μοντέλα, καθώς ο δικός σου πρέπει να είναι παλαιότερος (αγορά 2ος 2011).
Αρχίζω να μπαίνω σε :a014: για αναζήτηση του παλίου κολάρου.....

Απάντηση