Ο Pharos της άλεσης

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Gaggia BC
Δημοσιεύσεις: 680
Εγγραφή: Τετ Σεπ 23, 2015 11:12 am
Όνομα: Γερασιμος
Μηχανή:: Gaggia Baby Class
Μύλος:: Kinu M47
2ος Μύλος:: Lelit Fred
Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup10 κ.α.

Re: Ο Pharos της άλεσης

Δημοσίευση από Gaggia BC » Πέμ Φεβ 01, 2018 3:31 pm

Να πω κι εγω τη μαλ**ια μου??
Αν κολλησεις(καπως) το μυλο σε μια πολυκιλη μαρμαρινη(λεμε τωρα) βαση,δε θα ακινητοποιηθει?

Rallakias
Δημοσιεύσεις: 412
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Bezzera Unica pid
2η Μηχανή:: Illy francis X7.1
Μύλος:: Sette 270W
2ος Μύλος:: OE Pharos
Τοποθεσία: Πειραιας

Re: Ο Pharos της άλεσης

Δημοσίευση από Rallakias » Πέμ Φεβ 01, 2018 11:08 pm

Ο τύπος με την πατέντα του έχει βάλει σύρτες για να μην αφήνει τον μύλο να περιστραφεί αλλά παράλληλα να κρατιέται και κάτω.Επιπλέον έχει βάλει μια μεγάλη λαβή για να κρατάει το κομμάτι του ξύλου.
Για εμένα έχει που έχει κάποιους συμβιβασμούς ο μύλος αν αναγκαστείς και κάνεις και μεγάλη πατέντα για να αλέσεις τότε απλά δεν σου κάνει ο μύλος.Το πρόβλημα είναι οτι και περιστρέφεται και ανασηκώνεται ο μύλος οταν αλέθεις.Ισως όταν στρώσουν τα μαχαίρια αλλά και τα χέρια μας ,να είναι πιο εύκολο να περιστρέφεις το μοχλό χωρίς να σηκώνεις το μύλο.Ο σφικτήρας που χρησιμοποιώ πάντως δεν λύνει εντελώς το πρόβλημα ,εκτός αν βάλεις 2-3 να κρατάνε το μύλο απο όλες τις πλευρές.

Στα του μύλου να πώ οτι χρησιμοποιώντας rdt δηλαδή ψεκάζοντας λίγο νερό ,ο καφές πράγματι δεν κολλάει καθόλου στο μύλο και κάθε φορά όσους κόκκους βάλεις - τόσο αλεσμένο καφέ θα πάρεις με ακρίβεια +-0,1γρ .

Rallakias
Δημοσιεύσεις: 412
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Bezzera Unica pid
2η Μηχανή:: Illy francis X7.1
Μύλος:: Sette 270W
2ος Μύλος:: OE Pharos
Τοποθεσία: Πειραιας

Re: Ο Pharos της άλεσης

Δημοσίευση από Rallakias » Σάβ Φεβ 03, 2018 12:07 am

Κάνοντας τη σύγκριση με τον sette δεν βλέπω καμία διαφορά στο γευστικο αποτέλεσμα και απογοητεύομαι... :down:
Ξεκινάω να ψάχνω διάφορες παραμέτρους ,ώσπου συμβουλεύομαι τον ήδη κάτοχο και πιο έμπειρο Panoss ,ο οποίος με προτρέπει να ελέγξω το αλφάδιασμα των μαχαιριών μήπως έχει χαθεί λόγω των πολύ σκληρών πρώτων αλέσεων.Πώς να ελέξγεις τα μαχαίρια ενός καινούριου μύλου? :c034:
Ξεκινάω απο το δύσκολο δρόμο -τον πιο επιστημονικό- και μετράω με το διαθλασίμετρο την εκχύλιση μου.Εκεί που στην αρχή έβλεπα 20,5+% ,τώρα βλέπω 19,5% (ένδειξη πρώτη οτι μειώθηκε η ποιότητα της άλεσης) .Συνεχίζω με τον πιο εύκολο δρόμο -τον εμπειρικό.Σφίγγω τα μαχαίρια και σιγά σιγα με άδειο μύλο γυρίζω τη μανιβέλα.Πράγματι τα μαχαίρια κάπου βρίσκουν και κάπου αφήνουν... (ένδειξη δεύτερη - τι ένδειξη δηλαδή? απόδειξη!) .Πάω να τσεκάρω τις βίδες που κρατάνε το μαχαίρι και βλέπω οτι η μια δεν ηταν τέρμα σφιγμένη .

Οπότε τώρα αναγκαστικά θα γίνουμε και ''μηχανικοί'' και θα λύσουμε το μύλο για να ισιώσουμε τα μαχαίρια ,με βάση τις οδηγίες του παρακάτω βίντεο.



Τουλάχιστον αν το καταφέρω ,μετά δεν εχω να φοβάμαι τίποτα.

Edit:Πάνω στην ώρα με προλαβαίνει ο (super) Panoss :b050: και μου λέει το μυστικό για το αλφάδιασμα.Δεν χρειαζεται να γίνει ολη η διαδικασία που περιγράφει ο κατασκευαστής.Θέλει απλά λύσιμο οι εσωτερικές βίδες με το υπάρχον κλειδι άλεν που ταιριάζει και με χαλαρές τις βίδες ,σφίξιμο τέρμα τα μαχαίρια να πατήσει καλά το ενα μέσα στο άλλο.Κατόπιν σφίξιμο ξανά οι βίδες !Στην ουσία σφίγγοντας τον μαχαίρι-κώνο να ακουμπάει στο εξωτερικό μαχαίρι-δαχτυλίδι γίνεται το κεντράρισμα.

Με την πρώτη δεν μου πέτυχε ,αλλά με την δεύτερη είναι σχεδόν τέλειο το αποτέλεσμα.Υπομονή μεχρι αύριο να δούμε το γευστικό αποτέλεσμα αν βελτιώθηκε.

Ευχαριστώ πολύ PaNoSS!

https://youtu.be/5YdfPlSbh04?t=39

Gaggia BC
Δημοσιεύσεις: 680
Εγγραφή: Τετ Σεπ 23, 2015 11:12 am
Όνομα: Γερασιμος
Μηχανή:: Gaggia Baby Class
Μύλος:: Kinu M47
2ος Μύλος:: Lelit Fred
Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup10 κ.α.

Re: Ο Pharos της άλεσης

Δημοσίευση από Gaggia BC » Πέμ Φεβ 08, 2018 12:40 pm

Βασιλη βελτιωθηκε???

Rallakias
Δημοσιεύσεις: 412
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Bezzera Unica pid
2η Μηχανή:: Illy francis X7.1
Μύλος:: Sette 270W
2ος Μύλος:: OE Pharos
Τοποθεσία: Πειραιας

Re: Ο Pharos της άλεσης

Δημοσίευση από Rallakias » Πέμ Φεβ 08, 2018 10:28 pm

Εχω αντιμετωπίσει μια μικρή περιπέτεια με το μύλο η, οποία δεν έχει καταλήξει γιατι λόγω εξαιρετικού φόρτου εργασίας δεν εχω μπορέσει να ασχοληθώ σοβαρά με το θέμα.
Για να τα πάρω απο την αρχή ,να πω οτι στην προσπάθεια να χαλαρώσω τις 4 εσωτερικές βίδες που κρατάνε τα μαχαίρια ,στη μία εξ αυτών το κλειδί άλεν έφαγε το κεφάλι της βίδας !Βασικά έφταιγε το παξιμάδι ασφαλείας με το οποίο ειναι σφιγμένη γιατι δεν έλυνε η βίδα ούτε με πένσα ,ούτε βέβαια με κλειδί ,οπότε έφαγα 2 ημέρες για να καταφέρω να ξεβιδώσω τη βίδα.Ψάχνωντας για άλλη βίδα ,ανακάλυψα οτι είναι πατεντάδικη και δεν υπάρχει ακριβώς ίδια στο εμπόριο - τέλος πάντων πήρα παρόμοιες βίδες και αντικατέστησα και τις 4 εργοστασιακές.Να σημειώσω οτι στην προσπάθεια να ξεβιδώσω και τις άλλες 3 βίδες , η μία απο αυτές κόπηκε στη μέση γιατι πάλι δεν ξεβίδωνε το παξιμάδι!!! :f010:
Τώρα πλέον έχουμε φτάσει σε εναν απόλυτα λειτουργικό μύλο με όχι ευθυγραμμισμένα μαχαίρια.Σε αυτη την περίπτωση εκει που νομίζεις οτι εχεις ευθυγραμμίσει τα μαχαίρια ,η μέτρηση του διαθλασίμετρου σου φανερώνει οτι κάνεις λάθος.Αν δεν είχα διαθλασίμετρο και δεν ήξερα τι δείχνει για το αποτέλεσμα της άλεσης ενός μύλου και πόσο ακριβές ειναι, τώρα θα κοιμόμουν χαρούμενος τον ύπνο του δικαίου.Αντίθετα προσπαθώ να επαναφέρω τα μαχαίρια στην απόλυτη ευθυγράμμιση που ήταν όταν το αγόρασα-απλά δεν εχω χρόνο να ασχοληθώ με δοκιμές, λύσε/δέσε, μετρήσεις με το διαθλασίμετρο κτλ.Σήμερα ο Pharos αλέθει ελάχιστα καλύτερα απο οτι ο sette ,πραγμα που δεν με ικανοποιεί.
Προς το παρόν κάνω τη δουλειά μου με τον sette και σε καμια δεκαριά μέρες που θα πάρω ανάσα απο τη δουλειά θα ασχοληθώ σοβαρά να λύσω το πρόβλημα.Αλλωστε δεν ειναι και καμια πυρηνική φυσική ,απλά πρέπει να βρείς τον τρόπο.Εις αναμονή λοιπόν.... :priest:

Άβαταρ μέλους
gsisr
Δημοσιεύσεις: 371
Εγγραφή: Παρ Αύγ 15, 2014 1:13 pm
Όνομα: Αντώνης
Μηχανή:: Νuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Super Caimano
2ος Μύλος:: MAZZER Major Dsrless
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Ο Pharos της άλεσης

Δημοσίευση από gsisr » Παρ Φεβ 09, 2018 8:54 am

γευστικά τί γίνεται;;;;

Rallakias
Δημοσιεύσεις: 412
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Bezzera Unica pid
2η Μηχανή:: Illy francis X7.1
Μύλος:: Sette 270W
2ος Μύλος:: OE Pharos
Τοποθεσία: Πειραιας

Re: Ο Pharos της άλεσης

Δημοσίευση από Rallakias » Παρ Φεβ 09, 2018 9:35 am

Γευστικά δεν εχω καταλήξει γιατι δεν εχω κανει αρκετές δοκιμές.Κάπου είδα διαφορά και κάπου δεν είδα - έχω την εντύπωση οτι έχει να κάνει με την φρεσκάδα του κόκκου .Δεν προλαβαίνω να κάνω δίπλα-δίπλα συγκρίσεις και δεν θέλω να βγάλω συμπεράσματα πίνοντας καφέ μόνο απο τον pharos και λέγοντας ''ά ωράιος καφές!'' ενω τον ίδιο ακριβώς καφέ μπορεί να τον πιώ και με τον sette.
Οταν εχω κάτι σίγουρο κατα την άποψή μου ,θα το αναφέρω.

Rallakias
Δημοσιεύσεις: 412
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Bezzera Unica pid
2η Μηχανή:: Illy francis X7.1
Μύλος:: Sette 270W
2ος Μύλος:: OE Pharos
Τοποθεσία: Πειραιας

Re: Ο Pharos της άλεσης

Δημοσίευση από Rallakias » Δευ Φεβ 12, 2018 9:07 pm

Επανέρχομαι στο θέμα:
βρήκα χρόνο το σ/κ και ασχολήθηκα με το μύλο. Λύνοντας όλες τις βίδες του ,μπόρεσα και επανέφερα την ευθυγράμμιση των μαχαιριών σε επίπεδα του 20% εκχύλισης ,δηλαδή πολύ κοντά στο μέγιστο που μπορεί να αποδόσει ο μύλός.Σχολιάζοντας την ολη διαδικασία δεν θα πρότεινα να την κάνει κάποιος κάτοχος αν δεν έχει τρόπο να μετρήσει την απόδοση των όποιων αλλαγών κάνει ,γιατι ειναι πιο εύκολο να κάνεις χάλια την ευθυγράμμιση και να τα χαλάσεις όλα ,παρά να τη βελτιώσεις.Το ιδανικότερο θα έλεγα οτι ειναι να μην λυθεί ο μύλος ποτέ εκτός αν αποφασιστεί οτι υπάρχει σοβαρός λόγος.
Στα της απόδοσης του μύλου τώρα:
Αρχίζει να δείχνει τα δόντια του!Οχι με την καλύτερη άλεσή του ,όχι με το ''καλύτερο'' γευστικό αποτέλεσμά του αλλά με το διαφορετικό .Εκανα 2 φορές δοκιμή δίπλα-δίπλα με μια βραζιλία που πίνω αυτές τις μέρες ,σε σχέση με τον sette πάντα.Το αποτέλεσμα του Pharos είναι να κόβει πολύ τη σοκολάτα/φουντούκι/ψημμένο ψωμί και όσες γήινες γεύσεις βγάζουν οι βραζιλίες και να αναδεικνύει μια περίεργη γεύση η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ''οξύτητα'' αλλά δεν ειναι τέτοια μιας και ο καφές δεν έχεις σαφή οξύτητα στο προφίλ του.Μια γεύση διαφορετική που δεν μπορώ να την παρομοιάσω με κάποια άλλη και επειδή δεν την εχω συνηθίσει με ξένισε και δεν μου άρεσε τελικά.Ολα αυτά σε εναν καφέ που δεν έχει οξύτητες-φαντάζομαι τι θα γίνει με τον Taf-Gitesi Rwanda που θα ανοίξω αύριο και με τους καφέδες του cup10 που περιμένω να κανουν degass για να τους δοκιμάσω νωρίς με τα αρώματά στο ζενίθ τους.

Παρατηρήσεις:
Εστειλα mail στην orphanespresso ζητώντας κάποιες πληροφορίες,απάντηση δεν πήρα ποτέ .Μην περιμένετε οτι υπάρχει υποστήριξη στους κατόχους.Αν θελήσετε κάτι απλά ανατρέξτε στο homebarista όπου υπάρχει πλήθος σχολίων απο κατόχους.
Η άλεση όσο πάει και γίνεται ευκολότερη.Το λύσε-δέσε τη βίδα της ρύθμισης άλεσης κάποια στιγμή θα χαλάσει το κεφάλι της βίδας άλεν και θα θέλει αλλαγή ,γιατί ο σφικτήρας αυτός άρχισε ήδη να ''κολλάει'' απο το σφίξιμο και χρειάστηκε λιπαντικό.Αποψή μου είναι οτι αυτού του τύπου οι βίδες δεν θα μακροημερεύσουν.

Rallakias
Δημοσιεύσεις: 412
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Bezzera Unica pid
2η Μηχανή:: Illy francis X7.1
Μύλος:: Sette 270W
2ος Μύλος:: OE Pharos
Τοποθεσία: Πειραιας

Re: Ο Pharos της άλεσης

Δημοσίευση από Rallakias » Δευ Μαρ 12, 2018 11:34 pm

Επανέρχομαι ενα μηνα μετά:

Τα προβλήματα.

Οι τελέυταίες μου προτάσεις στο προηγούμενο πόστ ήταν προφητικές για τη βίδα της ρύθμισης άλεσης.Λίγο αφότου ξεκινησε να κολλάει η βίδα απο το σφίξιμο ,κάποια στιγμή το κλειδί άλεν ''εφαγε'' το κεφάλι της βίδας και έμεινε η βίδα μαγκωμένη και η ρύθμιση χωρίς να μπορεί να αλλάξει!Το κακό στην προκειμένη περίπτωση ειναι οτι η βίδα ειναι χωμένη και δυσπρόσιτη και δεν μπορείς να κάνεις και πολλά γιατι το όποιο εργαλείο φτάνει εκεί υπο γωνία και με το φόβο να γρατζουνίσεις τη μεταλική επιφάνεια του μύλου.Για να μην μπώ σε λεπτομέρειες ,ότι κι αν έκανα ότι κι αν δοκίμασα ,δεν καταφερα να βγάλω τη βίδα απο εκει μέσα.Τη λύση τελικά την έδωσε το μηχανουργείο που τυχαίνει να συνεργάζομαι επαγγελματικά και φιλικά .Στη συνέχεια αντικατέστησα τη βίδα με μια ίδια και 3 μέρες μετά το σκηνικό επαναλαμβάνεται καθότι ξανακλώτσησε το κεφάλι της βίδας και είμαι έτοιμος να πετάξω το μύλο απο το παράθυρο! :f010:
Ψάχνοντας την πηγή του προβλήματος ,διαβάζω στο homebarista οτι σαφώς δεν ειμαι ο πρώτος στον οποίο συμβαίνει αυτό .Το πρόβλημα αποδίδεται στον δαχτύλιο της ρύθμισης που ειναι πολύ σφικτός και οσο σφίγγει η βιδα ,τόσο κάνει γωνία η νοητή ευθεία της βίδας μέσα στο δαχτυλίδι και μαγκώνει τη βίδα.Η λύση για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο ,βρέθηκε τελικά στο να μεγαλώσει λίγο ακόμα η εγκοπή του δαχτυλιδιού για να αδυνατίσει το σφίξιμό του , αλλάχτηκε το σπείρωμα της βίδας απο Μ4 σε Μ5 για να μην στραβώνει με το σφίξιμο και μπήκε και βίδα με κεφάλι σταυροκατσάβιδου.Ολα αυτά εννοείται οτι τα έκανε το μηχανουργείο χωρίς τη βοήθεια του οποίου δεν θα είχα κάνει τίποτα!
20180310_232023.jpg
Η εγκοπή του δαχτυλιδιού όπου φαίνεται οτι μεγάλωσε το κόψιμο της για να αδυνατίσει.
Τώρα λοιπόν έχω αλλάξει τις 4 βίδες που σφίγγουν τα μαχαίρια με άλλες με κεφάλι σταυροκατσάβιδου όπως φαίνεται στη φωτό και έχω αλλάξει και τη βίδα της ρύθμισης άλεσης ομοίως με σταυροκατσάβιδου.Δεν ξέρω για ποιο λόγο ο κατασκευαστης προτίμησε κεφάλι άλεν αλλά όσο ο μύλος παραμείνει στα χέρια μου δεν πρόκειται να τις ξαναπροτιμήσω μιας και δεν κάνουν για ''συχνό'' λύσε-δέσε .Ενδεικτικά να αναφέρω οτι οι 4 βίδες των μαχαιριών δεν υπάρχουν στο εμπόριο στην Ελλάδα ακριβώς ίδιες και θα τις βρείτε μόνο ηλεκτρονικά απο το εξωτερικό όπως εγώ απο το ebay.Τις αγόρασα να υπάρχουν αλλά θα μείνουν σε ενα συρτάρι όταν κάποια στιγμή πουληθεί ο μύλος.
20180310_232711.jpg
Βίδα Μ4x75 άλεν ανοξείδωτη με λίγο σπείρωμα
Εχω λύσει οριστικά τα προβλήματα του μύλου ,εχω λύσει τα μαχαίρια και τα έχω ξανα-αλφαδιάσει κι εχω αλλάξει και τις βίδες.Πλέον τη ρύθμιση της άλεσης για να την αλλάξω δεν ξεσφίγγω και ξανασφίγγω τη βίδα.Εσφιξα τη βίδα με μια λογική δύναμη και πλέον ο ρυθμιστής γυρίζει με μέτρια προσπάθεια με το χέρι χωρίς να χαλαρώσω τη βίδα ,ενω παράλληλα δεν μεταβάλλεται η ρύθμισή του με την άλεση.Ετσι αφού πέρασα απο τα 40 κύματα έχω πλέον εναν μύλο που μπορώ να απολαύσω.

Η γεύση?

Ερχομαι στο ζουμί της υπόθεσης κι αυτό ειναι το γευστικό αποτέλεσμα του μύλου.Κάθε μέρα με εκπλήσσει ευχάριστα ο μύλος και δικαιολογώ τα σχόλια των κατόχων του!
Η γεύση που βγάζει ο μύλος ειναι ξεκάθαρα διαφορετική σε σχέση με τα επίπεδα μαχαίρια και όσα περισσότερα έχει να δώσει ο καφές τόσο μεγαλύτερη ειναι η διαφορά.Για βραζιλίες είπαμε δεν κάνει-τους αλλοιώνει τη γεύση κρύβοντας τη ''σοκολάτα''.Για commercial καφέδες δεν κάνει γιατι δεν φαίνεται κάποια διαφορά στη γεύση οπότε γιατι να βαράς μανιβέλλα άδικα?
Για οποιοδήποτε καφέ όμως έχει μια οξύτητα ,ενα άρωμα ,ένα κάτι ιδιαίτερο να πεί , ε τότε μιλάμε οτι η διαφορά στη γεύση ειναι απο +50% έως και +100%! :worthy: Στην πράξη μιλάμε για τη γευστική διαφορά κωνικών vs επίπεδων μαχαιριών και για την ανάδειξη των γεύσεων και των αρωμάτων.Αν δεν σας αρέσουν οι καφέδες με οξύτητες μην πάρετε μύλο με μεγάλα κωνικά μαχαίρια.Αυτό που εισπράττω απο τον Pharos είναι μια μεγέθυνση της έντασης της οξύτητας του καφέ - της οξύτητας με την καλή έννοια , αυτής που δίνει το γευστικο προφίλ στον καφέ.Εγω που μέχρι χθές ήμουν οπαδός της Βραζιλίας (στο ποδοσφαιρο και στον καφέ :lick: ) ,συλλαμβάνω τον εαυτό μου να απολαμβάνει τα ''φρούτα'' μεσα στον καφέ.
Η σύγκριση γίνεται με τον ταπεινό sette αλλά και με οποιοδήποτε άλλο μύλο με επίπεδα μαχαίρια να γινοταν η σύγκριση πάλι στα ίδια θα κατέληγε.Εδω μέσα υπάρχουν χρήστες που προτιμούν τον Pharos απο τον major ,στον sette θα κολλούσαμε?Για να δώσω μια εικόνα της διαφοράς στη γεύση να πω οτι κάνω την ιδια εκχύλιση σε 28'' με τον sette και σε 38'' με τον Pharos και ο καφές του δεύτερου έχει +50% ευχάριστη οξύτητα!Πίνω cup10 blend και σε εκχύλιση 1:2 σε 25'' η οξύτητα ήταν τόση που έκρυβε τη γεύση του καφέ.Οταν όμως τον δοκίμασα σε 1:2 σε 38'' ήπια ενα god shot που είχα πάρα πολύ καιρό να γευτώ.Πραγματικά με ταξίδεψε στη γεύση ,σαν τις περιγραφές που κάνει η jazz για τους καφέδες του Μιχάλη.
Ολα αυτα βέβαια εξαρτώνται πρώτα απο τον ίδιο τον καφέ γιατι σε άλλες περιπτώσεις η διαφορά ηταν αμελητέα έως ανύπαρκτη.Ο καλός ο μύλος θέλει και καλό καφέ για να αναδειχθεί και να αναδείξει.

Συμπέρασμα:
Οι λάτρεις της ''Αφρικής'' σπεύσατε.Εχουν δίκιο όσοι εκθειάζουν τον Pharos για το γευστικό του αποτέλεσμα ,ειδικά σε συνδυασμό με την τιμή του.
Οι λάτρεις του commecial η της Βραζιλίας ,απλά προσπεράστε.
Οι μελλοντικοί κάτοχοι , αλλάχτε τη βίδα της ρύθμισης άλεσης πριν σας βρεί η συμφορά και μπλέξετε απίστευτα.

Άβαταρ μέλους
ioannisz
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: Δευ Οκτ 30, 2017 9:29 pm
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: Bezzera bz99s pid
Μύλος:: Mazzer kony
Οι καφέδες μου:: Cup10, Kudu, Taf
Τοποθεσία: Μαρούσι

Re: Ο Pharos της άλεσης

Δημοσίευση από ioannisz » Δευ Μαρ 12, 2018 11:47 pm

:oneup:
to the point, όπως πάντα.

Απάντηση