Τελικά οι μηχανές εσπρέσσο μέχρι 200 300 ευρώ έχω την εντύπωση πως κάνουν αφρό πολύ και όχι πραγματική κρέμα - καιμάκι
Re: Τελικά οι μηχανές εσπρέσσο μέχρι 200 300 ευρώ έχω την εντύπωση πως κάνουν αφρό πολύ και όχι πραγματική κρέμα - και
ολοκληρη μήπως σε inox. Χωρις πλαστικούρες και με κάνα καλο review ???
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Τελικά οι μηχανές εσπρέσσο μέχρι 200 300 ευρώ έχω την εντύπωση πως κάνουν αφρό πολύ και όχι πραγματική κρέμα - και
Έρχεται σύντομα νέο μοντέλο.
viewtopic.php?f=5&t=3838&start=120#p81852
Η 2015 δεν αξίζει.
Αυτή που σου πρότεινε ο Αποστόλης είναι όσο και όπου χρειάζεται inox.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Re: Τελικά οι μηχανές εσπρέσσο μέχρι 200 300 ευρώ έχω την εντύπωση πως κάνουν αφρό πολύ και όχι πραγματική κρέμα - και
Κάλεσα πρόσφατα τα κεντρικά στην Αθηνα και μου ειπανε εμεις μια εχουμε αυτη που ειχαμε απο παλιά. Δεν γνωριζουμε !!!!
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Τελικά οι μηχανές εσπρέσσο μέχρι 200 300 ευρώ έχω την εντύπωση πως κάνουν αφρό πολύ και όχι πραγματική κρέμα - και
Το ότι δεν ξέρουν τί τους γίνεται είναι γνωστό εδώ και χρόνια.
Re: Τελικά οι μηχανές εσπρέσσο μέχρι 200 300 ευρώ έχω την εντύπωση πως κάνουν αφρό πολύ και όχι πραγματική κρέμα - και
Κάπως ετσι πρεπει να ειναι τα πραματα
Re: Τελικά οι μηχανές εσπρέσσο μέχρι 200 300 ευρώ έχω την εντύπωση πως κάνουν αφρό πολύ και όχι πραγματική κρέμα - και
Η κάθε μηχανή ανήκει και σε κάποια κατηγορία.
Με μία καλή μηχανή και αντίστοιχο μύλο μπορείς να φτάσεις οποιονδήποτε καφέ στα όρια του παίρνοντας τα μέγιστα.
Φυσικά για να βρεθεί το όριο του κάθε καφέ πρέπει να το ξεπεράσεις με άστοχες προσπάθειες.
Οι παράγοντες είναι πάρα πολλοί και μεταβάλλονται συνεχώς.
Έχουν να κάνουν με τον καφέ , το κόψιμο , το περιβάλλων , (θερμοκρασία , υγρασία κλπ) και πολλά άλλα.
Μία μικρή μηχανή είναι κατασκευασμένη συνήθως για έναν έτοιμο αλεσμένο καφέ ή χάρτινη μερίδα κλπ. Μπορείς πχ το πρωί μέσα σε 5- 10 λεπτά να την ενεργοποιήσεις και να βγάλεις καφέ.
Ακόμη και το πλαστικό portafilter έχει καλύτερη συμπεριφορά ως προς τις απώλειες για την χρήση που προορίζετε.
Αν προσπαθήσουμε να πετύχουμε με μύλο χρόνους και επιδόσεις μεγαλύτερης μηχανής , θα δούμε ότι είναι δύσκολο.
Η πίεση της αντλίας σε αυτές φτάνει στο portafilter χωρίς έλεγχο. Η ροή του καφέ που σε μία μηχανή που δεν θα υπήρχε λόγο πολύ λεπτής άλεσης , σε μία μικρή θα υπάρξει ροή αφού θα φτάσουν στο portafilter 15 -18 Bar. Αντίστοιχα είναι τα πράγματα και στην θερμοκρασία.
Οταν κάποιος έχει εμπειρία μπορεί να κόψει τον καφέ εκεί που πρέπει ώστε να υπάρξει κάποιο καλό αποτέλεσμα.
Σε μια τέτοια μηχανή εαν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο αλεσμένο καφέ ή χάρτινη μερίδα τότε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με μίας ακριβότερης μηχανής εαν χρησιμοποιήσουμε και σε αυτήν χάρτινη μερίδα ή έτοιμο αλεσμένο καφέ.
Οταν όμως θέλουμε να ανεβάσουμε τον καφέ ή να τον φτάσουμε στα όρια του τότε πρέπει και η μηχανή έχει κάποιες προδιαγραφές.
Η κάθε κατηγορία δεν πιστεύω ότι αναιρεί την άλλη , και μπορείς να κάνεις και πειραματισμό και βελτιώσεις, πάντα στα πλαίσια τις κατηγορίας.
Με μία καλή μηχανή και αντίστοιχο μύλο μπορείς να φτάσεις οποιονδήποτε καφέ στα όρια του παίρνοντας τα μέγιστα.
Φυσικά για να βρεθεί το όριο του κάθε καφέ πρέπει να το ξεπεράσεις με άστοχες προσπάθειες.
Οι παράγοντες είναι πάρα πολλοί και μεταβάλλονται συνεχώς.
Έχουν να κάνουν με τον καφέ , το κόψιμο , το περιβάλλων , (θερμοκρασία , υγρασία κλπ) και πολλά άλλα.
Μία μικρή μηχανή είναι κατασκευασμένη συνήθως για έναν έτοιμο αλεσμένο καφέ ή χάρτινη μερίδα κλπ. Μπορείς πχ το πρωί μέσα σε 5- 10 λεπτά να την ενεργοποιήσεις και να βγάλεις καφέ.
Ακόμη και το πλαστικό portafilter έχει καλύτερη συμπεριφορά ως προς τις απώλειες για την χρήση που προορίζετε.
Αν προσπαθήσουμε να πετύχουμε με μύλο χρόνους και επιδόσεις μεγαλύτερης μηχανής , θα δούμε ότι είναι δύσκολο.
Η πίεση της αντλίας σε αυτές φτάνει στο portafilter χωρίς έλεγχο. Η ροή του καφέ που σε μία μηχανή που δεν θα υπήρχε λόγο πολύ λεπτής άλεσης , σε μία μικρή θα υπάρξει ροή αφού θα φτάσουν στο portafilter 15 -18 Bar. Αντίστοιχα είναι τα πράγματα και στην θερμοκρασία.
Οταν κάποιος έχει εμπειρία μπορεί να κόψει τον καφέ εκεί που πρέπει ώστε να υπάρξει κάποιο καλό αποτέλεσμα.
Σε μια τέτοια μηχανή εαν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο αλεσμένο καφέ ή χάρτινη μερίδα τότε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με μίας ακριβότερης μηχανής εαν χρησιμοποιήσουμε και σε αυτήν χάρτινη μερίδα ή έτοιμο αλεσμένο καφέ.
Οταν όμως θέλουμε να ανεβάσουμε τον καφέ ή να τον φτάσουμε στα όρια του τότε πρέπει και η μηχανή έχει κάποιες προδιαγραφές.
Η κάθε κατηγορία δεν πιστεύω ότι αναιρεί την άλλη , και μπορείς να κάνεις και πειραματισμό και βελτιώσεις, πάντα στα πλαίσια τις κατηγορίας.