rohnson R-967 φουσκάλες στην κρέμα

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Αχιλλέας Π.
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Τετ Δεκ 20, 2017 8:18 am

rohnson R-967 φουσκάλες στην κρέμα

Δημοσίευση από Αχιλλέας Π. » Τετ Φεβ 07, 2018 5:32 pm

Γεία σας! Έχω την rohnson r-967 στην κατοχή μου. Έχω δοκιμάσει πόλλα είδη καφέ αλλά βγένω πάντα με το ίδιο αποτέλεσμα, φουσκάλες στην κρέμα. Τι θα μπόρουσα να κάνω; φτέει το φίλτρο-καλάθι;

Άβαταρ μέλους
cosini
Δημοσιεύσεις: 400
Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: Cosini DB espresso
2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
Οι καφέδες μου:: all
Τοποθεσία: αθηνα
Επικοινωνία:

Re: rohnson R-967 φουσκάλες στην κρέμα

Δημοσίευση από cosini » Τετ Φεβ 07, 2018 7:48 pm

Μπορείς να δείς εδώ viewtopic.php?f=5&t=5671
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση

Αχιλλέας Π.
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Τετ Δεκ 20, 2017 8:18 am

Re: rohnson R-967 φουσκάλες στην κρέμα

Δημοσίευση από Αχιλλέας Π. » Τετ Φεβ 07, 2018 10:21 pm

Θελεις να μου πεις για το non pressurized portafilter; Το φιλτρο τις μηχανης μου ειναι pressurized;

Αχιλλέας Π.
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Τετ Δεκ 20, 2017 8:18 am

Re: rohnson R-967 φουσκάλες στην κρέμα

Δημοσίευση από Αχιλλέας Π. » Τετ Φεβ 07, 2018 10:25 pm

Ειναι χαμηλής ποιοτητας (οπως μου εδειξες στο λινκ με την saeco) ωστε εχει τετοια προβληματα (ελπιζω να καταλεβενεις, δεν ξερω αν το διατυπονο σωστα...);

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8794
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: rohnson R-967 φουσκάλες στην κρέμα

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Φεβ 08, 2018 12:42 am

Άμα η γεύση σε ικανοποιεί, οι φουσκάλες δεν είναι θέμα.
Τώρα για καλό espresso ψάξε για πληροφορίες στο forum. Θέλεις καλό καφέ σε σπυρί, θέλεις καλό μύλο να αλέσεις τον καφέ πριν την εκχύλιση, θέλεις λίγο καλύτερη μηχανή από αυτήν που έχεις και γενικά η όλη φάση θέλει το μεράκι και το διαβασματάκι της.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
cosini
Δημοσιεύσεις: 400
Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: Cosini DB espresso
2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
Οι καφέδες μου:: all
Τοποθεσία: αθηνα
Επικοινωνία:

Re: rohnson R-967 φουσκάλες στην κρέμα

Δημοσίευση από cosini » Πέμ Φεβ 08, 2018 10:05 am

Αχιλλέας Π. έγραψε:Ειναι χαμηλής ποιοτητας (οπως μου εδειξες στο λινκ με την saeco) ωστε εχει τετοια προβληματα (ελπιζω να καταλεβενεις, δεν ξερω αν το διατυπονο σωστα...);
Είναι χαμηλής απόδοσης αλλά ακολουθώντας τις οδηγίες που αναφέρονται στο λίνκ θα πάρεις οτι καλύτερο μπορεί αυτή η μηχανή να σου δώσει. επισης θα πρεπει ο καφες να ειναι κομμενος τοσο ψιλα ωστε να παιρνεις απο 15γρ περιπου 25-30ml σε 25-30 sec.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση

Αχιλλέας Π.
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Τετ Δεκ 20, 2017 8:18 am

Re: rohnson R-967 φουσκάλες στην κρέμα

Δημοσίευση από Αχιλλέας Π. » Πέμ Φεβ 08, 2018 11:45 am

Πρεπει να ειναι ψιλα κομμενος ο καφες αλλα η συγκεκριμενη εσπρεσιερα εχει φιλτρο με διπλο πατω και οταν ο καφες ειναι πολυ ψιλος βουλονει...

Άβαταρ μέλους
cosini
Δημοσιεύσεις: 400
Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: Cosini DB espresso
2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
Οι καφέδες μου:: all
Τοποθεσία: αθηνα
Επικοινωνία:

Re: rohnson R-967 φουσκάλες στην κρέμα

Δημοσίευση από cosini » Πέμ Φεβ 08, 2018 1:38 pm

να ψάξεις στό ιντερνετ εαν υπάρχει τρόπος να αφαιρέσης το φίλτρο.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση

Αχιλλέας Π.
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Τετ Δεκ 20, 2017 8:18 am

Re: rohnson R-967 φουσκάλες στην κρέμα

Δημοσίευση από Αχιλλέας Π. » Πέμ Φεβ 08, 2018 2:05 pm

Δεν θα ηταν καλητερο να βαλω ενα
non pressurized φιλτρο που θα εχω και καλητερα αποτελεσματα...;

Άβαταρ μέλους
cosini
Δημοσιεύσεις: 400
Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: Cosini DB espresso
2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
Οι καφέδες μου:: all
Τοποθεσία: αθηνα
Επικοινωνία:

Re: rohnson R-967 φουσκάλες στην κρέμα

Δημοσίευση από cosini » Πέμ Φεβ 08, 2018 2:28 pm

αν μπορείς ναί .
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση

Απάντηση