Άλλο γραμμάρια, άλλο ml. Τα 60ml είναι ένας γενικός μπούσουλας, ο οποίος περιλαμβάνει και την κρέμα. Καφέδες με πλούσια κρέμα μπορεί να σε μπερδέψουν, οπότε για να έχεις μετρήσιμη επαναληψιμότητα ασχολήσου μόνο με τα γραμμάρια. Προζυγίζεις "χ" ποσότητα και παίρνεις "ψ" ποσότητα καφέ με την ζυγαριά κάτω απ' το φλιτζάνι, ώστε να βλέπεις ακριβώς που θα σταματήσεις. Ξεκίνα με αναλογία 1:2 και ανέβαινε για να βρεις τις γεύσεις που σε ικανοποιούν.
Στο πάτημα θα βάζεις δύναμη περίπου 15 κιλά. Αν χτυπήσεις το στεγνό "μπισκότο" θα πρέπει να βγει ένα σώμα (όπως βγαίνει μετά την εκχύλιση).