Προερχόμενος απο el-cheepo Delonghi Espresso μηχανή, αποφάσισα να κανω το βήμα και να αγοράσω μια Gaggia Classic - την καλή την παλια- , και μαζι οτι σαβούρα ειχε να μου δώσει το μελος "rallakias" ( μυλο, πατητήρι, χρονόμετρο, ζυγαριά).
Μετα απο εντατικά μαθήματα απο τον Βασίλη, και κανα μισόκιλο καφέ στον νεροχύτη, εχω καταφέρει και εχω μια σχετική σταθερότητα και επαναληψιμότητα σε αποτέλεσμα, τουλάχιστο γύρω απο την θεωρία ενός "καλου" φλιτζανιού.
Σε γενικές γραμμες ο στόχος ειναι:
- Ratio γύρω στο 2,25
- Χρόνος διύλησης απο 25-30 sec
- No Channeling
Προσπαθώ και καταγράφω ρυθμίσεις/παρατηρήσεις ετσι ώστε να έχω ενα ιστορικό στο οποίο μπορώ να ανατρέξω, και να βγάλω κάποια συμπεράσματα. Τωρα τελευταία προσθέτω και βίντεο απο την διύληση με naked pf, για καλύτερο documentation.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... =745904592
Αν και τα φλιτζάνια μου, δεν ειναι κακα, αντιμετωπίζω ενα μόνιμο πρόβλημα στην γλώσσα μου, σχετικά με ξινίλα. Απ'όσο καταλαβαίνω αυτό "δείχνει"" προς υποδιύληση ή/και χαμηλή θερμοκρασία διύλισης. Βεβαια υπαρχει περίπτωση να μπερδεύω την οξύτητα του καφε, με ξινίλα, παρολλα αυτα αυτο δεν αλλάζει το γεγονός οτι το καλύτερο φλιτζάνι για μένα θα ήταν φλιτζάνι λιγότερο ξινό στην γεύση μου.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να διορθωθεί ?