Newbie-εσπρεσσομηχανή 0-1 help!!!
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Newbie-εσπρεσσομηχανή 0-1 help!!!
Εγώ είχα δύο χρόνια Krups και αξιοπρεπή καφεδάκια δεν δοκίμασα ούτε καν μέτρια.
Πραγματικός Espresso χωρίς μύλο δεν υπάρχει.
Πραγματικός Espresso χωρίς μύλο δεν υπάρχει.
Re: Newbie-εσπρεσσομηχανή 0-1 help!!!
Αυτό το καταλαβαίνω,δεν είναι τυχαίο που όλα τα μαγαζιά που θέλουν να πουλάνε καφέ έχουν κι έναν μύλο μαζί.Κι εγώ αν δεν χαλούσε η krupps όσο κι αν ήθελα μια άλλη μηχανή για καφέ δεν θα αγόραζα μια άλλη μηχανή αλλά ένα μύλο.
Τώρα όμως λεφτά δεν υπάρχουν, ευελπιστώ στα Χριστούγεννα να καταφέρω κι αν όχι σίγουρα μέσα στην άνοιξη θα τον έχω πάρει τον μύλο,αλλά μέχρι τότε είναι το ερώτημα,τι θα κάνω; Θα κοιτάω απλά την μηχανή που έχω χωρίς να μπορώ να πιω από αυτή καφέ και θα αγοράζω από εξω έτοιμο;
Τώρα πώς να δω αν η μηχανή που έχω μπορεί να βγάλει καφεδάκια με κάποιες διορθώσεις η αλλιώς να την πάω σε κάποιο τεχνικο αυτό είναι το θέμα μου κι ας μένω σε καφέδες που γίνονται χωρίς την παρουσία μύλου.
Τώρα όμως λεφτά δεν υπάρχουν, ευελπιστώ στα Χριστούγεννα να καταφέρω κι αν όχι σίγουρα μέσα στην άνοιξη θα τον έχω πάρει τον μύλο,αλλά μέχρι τότε είναι το ερώτημα,τι θα κάνω; Θα κοιτάω απλά την μηχανή που έχω χωρίς να μπορώ να πιω από αυτή καφέ και θα αγοράζω από εξω έτοιμο;
Τώρα πώς να δω αν η μηχανή που έχω μπορεί να βγάλει καφεδάκια με κάποιες διορθώσεις η αλλιώς να την πάω σε κάποιο τεχνικο αυτό είναι το θέμα μου κι ας μένω σε καφέδες που γίνονται χωρίς την παρουσία μύλου.
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Newbie-εσπρεσσομηχανή 0-1 help!!!
αγορασε καφε με πιο ψιλα κοψιματα να δεις εαν υπαρχει διαφορα στην ροη και το αποτελεσμα που να σε ικανοποιει κατα το δυνατον περισσοτερο, και μετα σε πρωτη σου προτεραιοτητα η αγορα μυλου.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
Re: Newbie-εσπρεσσομηχανή 0-1 help!!!
Ευχαριστώ,αυτό θα κάνω και έχω ήδη βάλει προτεραιότητα τον μύλο.Ηδη κοιτάζω από τώρα κάποιους και θα επανέλθω στο σωστό νήμα για να πάρω τις γνώμες σας όταν ειναι η ώρα.
Re: Newbie-εσπρεσσομηχανή 0-1 help!!!
Σήμερα πήρα καφέ απο φίλο μου κομμένο από μαγαζί με μυλο san marco στην πιο ψιλή διαβάθμιση (στο 10 μου είπε ) και πήγα σπίτι μου και έβαλα να κάνω δοκιμή.Οταν λοιπόν ξεκίνησε η εκχύλιση για πρώτα 10 δευτερόλεπτα περίπου είχε πάλι την ίδια ορμή η εκχύλιση που είδα και την προηγούμενη φορά και μετά σταμάτησε η εκχύλιση.
Όταν έβγαλα το pf άφησα να τρέξει λίγο νερό από το γκρουπ για να καθαρίσω από υπολείμματα και εκεί παρατήρησα ότι το νερό βγαίνει μαζί με πολύ ατμό,για να είμαι ακριβής πιο πολύ ατμός βγαίνει παρά νερό.
Έχει κανείς καμιά ιδέα;
Όταν έβγαλα το pf άφησα να τρέξει λίγο νερό από το γκρουπ για να καθαρίσω από υπολείμματα και εκεί παρατήρησα ότι το νερό βγαίνει μαζί με πολύ ατμό,για να είμαι ακριβής πιο πολύ ατμός βγαίνει παρά νερό.
Έχει κανείς καμιά ιδέα;
Re: Newbie-εσπρεσσομηχανή 0-1 help!!!
Καλησπέρα kimonas
Αν υποθέσουμε ότι κάτι συμβαίνει με την μηχανή και όχι με τον καφέ, τότε αυτό που μπορεί να συμβαίνει είναι να φτάνει όλη η δύναμη -πίεση της αντλίας σου στο ντουζ. Για να μην ξεπερνάμε τα 9 bar προς τον καφέ υπάρχει συνήθως στης μηχανές κάποιος τρόπος διαφυγής της παραπανίσιας πίεσης. Σε κάποιες μηχανές υπάρχει ρυθμιζόμενη βαλβίδα, και σε άλλες υπάρχει εξάρτημα που εμποδίζει πιέσεις πάνω από 10 bar να φτάσουν στον καφέ. Υπάρχει πιθανότητα η πίεση στον καφέ να περνάει τα 16 bar, έτσι η ροή στον καφέ να μην είναι σωστή.
Αν υποθέσουμε ότι κάτι συμβαίνει με την μηχανή και όχι με τον καφέ, τότε αυτό που μπορεί να συμβαίνει είναι να φτάνει όλη η δύναμη -πίεση της αντλίας σου στο ντουζ. Για να μην ξεπερνάμε τα 9 bar προς τον καφέ υπάρχει συνήθως στης μηχανές κάποιος τρόπος διαφυγής της παραπανίσιας πίεσης. Σε κάποιες μηχανές υπάρχει ρυθμιζόμενη βαλβίδα, και σε άλλες υπάρχει εξάρτημα που εμποδίζει πιέσεις πάνω από 10 bar να φτάσουν στον καφέ. Υπάρχει πιθανότητα η πίεση στον καφέ να περνάει τα 16 bar, έτσι η ροή στον καφέ να μην είναι σωστή.
Re: Newbie-εσπρεσσομηχανή 0-1 help!!!
Καλησπέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση
Αυτό υποθέτω πως μόνο μέσα από τεχνικό μπορώ να το βρω σωστά;
Αυτό υποθέτω πως μόνο μέσα από τεχνικό μπορώ να το βρω σωστά;
Re: Newbie-εσπρεσσομηχανή 0-1 help!!!
Και αυτό που παρατήρησες , ότι βγαίνει και ατμός μαζί είναι κάτι που τεχνικά έχει σημασία.
Όμως από μία περιγραφή δεν είναι εύκολο να υποθέσουμε κάτι . Επίσης την μηχανή σου δεν την γνωρίζω. Όμως θα κοιτάξω να βρω το σχέδιο και έτσι θα μπορώ να έχω μια γνώμη αν θές. Δεν είναι δύσκολο να δούμε κάποια πράγματα , όπως να μετρήσουμε ή να φτιάξουμε αν χρειάζεται την πίεση.
Όμως από μία περιγραφή δεν είναι εύκολο να υποθέσουμε κάτι . Επίσης την μηχανή σου δεν την γνωρίζω. Όμως θα κοιτάξω να βρω το σχέδιο και έτσι θα μπορώ να έχω μια γνώμη αν θές. Δεν είναι δύσκολο να δούμε κάποια πράγματα , όπως να μετρήσουμε ή να φτιάξουμε αν χρειάζεται την πίεση.
Re: Newbie-εσπρεσσομηχανή 0-1 help!!!
Αυτό https://m.youtube.com/watch?v=EZv2ggGM67E είναι και ένα βιντεάκι που τράβηξα,ίσως βοηθήσει λιγάκι, στο manual που έδωσα link στο πρώτο μήνυμα έχει κάποιο σχέδιο
Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου.
Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου.
Re: Newbie-εσπρεσσομηχανή 0-1 help!!!
καλημέρα
Αυτό που βλέπω στο βίντεο μου δίνει την εντύπωση ότι η θερμοκρασία είναι μεγάλη για τον καφέ.
Αυτό που βλέπω στο βίντεο μου δίνει την εντύπωση ότι η θερμοκρασία είναι μεγάλη για τον καφέ.