Gaggia Classic 2015 + Graef CM800
Gaggia Classic 2015 + Graef CM800
Καλησπέρα σε όλους!
Έχω μία Gaggia Classic 2015 και τον Graef CM800.
Τη μηχανή την έχω εδώ και κανα δυο χρόνια, αλλα είχα βολευτεί καλύτερα με μία Poemia που είχα φέρει το κόψιμο να βγάζει τέλειο καφέ για τα γούστα μου.
Η μηχανή χάλασε και έτσι έβγαλα και πάλι απο το ντουλάπι την Gaggia...
Δυστυχώς ότι και να έχω κάνει, δεν έχω καταφέρει ακόμα να κάνω καλό καφέ. Έχω παίξει σχεδόν με όλες τις ρυθμίσεις του μύλου σε κόψιμο, ο καφές βγαίνει γρήγορα (σε 4-5 δευτερόλεπτα γεμίζει το φλυτζάνι του 2ου espresso).
Έχω δοκιμάσει και με το pressurized portafilter και το non...
Ένας απο τους λόγους που είχα βάλει εξαρχής την Gaggia στο ντουλάπι ήταν αυτός. Δεν μπορούσα να βγάλω σταθερά καλό καφέ.
Καμία ιδέα για το τί μπορώ να κάνω; Είμαι έτοιμος να αγοράσω νέα Philips Poemia
Ευχαριστώ!
Φιλικά,
Βαγγέλης
Έχω μία Gaggia Classic 2015 και τον Graef CM800.
Τη μηχανή την έχω εδώ και κανα δυο χρόνια, αλλα είχα βολευτεί καλύτερα με μία Poemia που είχα φέρει το κόψιμο να βγάζει τέλειο καφέ για τα γούστα μου.
Η μηχανή χάλασε και έτσι έβγαλα και πάλι απο το ντουλάπι την Gaggia...
Δυστυχώς ότι και να έχω κάνει, δεν έχω καταφέρει ακόμα να κάνω καλό καφέ. Έχω παίξει σχεδόν με όλες τις ρυθμίσεις του μύλου σε κόψιμο, ο καφές βγαίνει γρήγορα (σε 4-5 δευτερόλεπτα γεμίζει το φλυτζάνι του 2ου espresso).
Έχω δοκιμάσει και με το pressurized portafilter και το non...
Ένας απο τους λόγους που είχα βάλει εξαρχής την Gaggia στο ντουλάπι ήταν αυτός. Δεν μπορούσα να βγάλω σταθερά καλό καφέ.
Καμία ιδέα για το τί μπορώ να κάνω; Είμαι έτοιμος να αγοράσω νέα Philips Poemia
Ευχαριστώ!
Φιλικά,
Βαγγέλης
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Gaggia Classic 2015 + Graef CM800
Άσε το pressurized στην άκρη και πιάσε το non με ένα διπλό καλαθάκι.
Αγόρασε ένα ποιοτικό καφέ, κατά προτίμηση φρεσκοψημένο.
Ζύγισε και κόψε μια διπλή δόση πχ 18gr στο πιο fine που μπορεί να φτάσει ο μύλος. Λογικά θα σου μπουκώσει τη μηχανή, οπότε ξεκινάς και κάνεις δοκιμαστικά κατεβαίνοντας προς το coarse για να πιάσεις χρόνους/γραμμάρια/γεύση.
Αν με την πιο fine ρύθμιση δεν μπουκώσει μηχανή και τρέχει νερό, τότε ο μύλος μάλλον έχει θέμα. Κάπου-κάπως-κάποτε είχαν αναφερθεί κάτι αποστάτες που βοηθάνε το ένα μαχαίρι να έρθει πιο κοντά στο άλλο. Ρίξε ένα ψάξιμο.
Μόνο σε παρακαλώ μην κάνεις καμιά και πάρεις philips..
Αγόρασε ένα ποιοτικό καφέ, κατά προτίμηση φρεσκοψημένο.
Ζύγισε και κόψε μια διπλή δόση πχ 18gr στο πιο fine που μπορεί να φτάσει ο μύλος. Λογικά θα σου μπουκώσει τη μηχανή, οπότε ξεκινάς και κάνεις δοκιμαστικά κατεβαίνοντας προς το coarse για να πιάσεις χρόνους/γραμμάρια/γεύση.
Αν με την πιο fine ρύθμιση δεν μπουκώσει μηχανή και τρέχει νερό, τότε ο μύλος μάλλον έχει θέμα. Κάπου-κάπως-κάποτε είχαν αναφερθεί κάτι αποστάτες που βοηθάνε το ένα μαχαίρι να έρθει πιο κοντά στο άλλο. Ρίξε ένα ψάξιμο.
Μόνο σε παρακαλώ μην κάνεις καμιά και πάρεις philips..
Re: Gaggia Classic 2015 + Graef CM800
Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Θα αρχίσω δοκιμές λοιπόν από το μηδέν.
Σχετικά με την Philips, πιστεύω ότι είναι παρεξηγημένη μηχανή. Σίγουρα δεν είναι κατηγορίας Gaggia, αλλά εδώ και δύο χρόνια πίνω έναν αξιόλογο καφέ, σε αρκετές περιπτώσεις καλύτερο από των καφετεριών της περιοχής μου.
Σχετικά με την Philips, πιστεύω ότι είναι παρεξηγημένη μηχανή. Σίγουρα δεν είναι κατηγορίας Gaggia, αλλά εδώ και δύο χρόνια πίνω έναν αξιόλογο καφέ, σε αρκετές περιπτώσεις καλύτερο από των καφετεριών της περιοχής μου.
Re: Gaggia Classic 2015 + Graef CM800
Συγνώμη για την παρέμβαση και το "off topic" αλλά ακούμε πολλές φορές να συγκρίνουν τους καφέδες με αυτούς των καφετεριών!
Στη συντριπτική πλειοψηφία των καφετεριών σερβίρουν κακό καφέ, και νομίζω ότι είναι πολύ κακό μέτρο σύγκρισης,
τουλάχιστον για αυτούς που έχουν φτάσει σε αυτό εδώ το forum που σημαίνει ότι "ψάχνονται" για κάτι καλύτερο.
Πάρτε φρεσκοψημένο καφεδάκι να απογειωθείτε.....
Στη συντριπτική πλειοψηφία των καφετεριών σερβίρουν κακό καφέ, και νομίζω ότι είναι πολύ κακό μέτρο σύγκρισης,
τουλάχιστον για αυτούς που έχουν φτάσει σε αυτό εδώ το forum που σημαίνει ότι "ψάχνονται" για κάτι καλύτερο.
Πάρτε φρεσκοψημένο καφεδάκι να απογειωθείτε.....
- Jazz
- Δημοσιεύσεις: 1084
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 12, 2016 4:12 pm
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Gaggia Classic 2015 + Graef CM800
Ό,τι είπε ο Παύλος!!
Δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μέτρο σύγκρισής σου οι καφετέριες του ποδαριού! Γιατί εκεί νερόπλυμα σου σερβίρουν. Οπότε και στο σπίτι σου, δύσκολα θα πάρεις χειρότερο αποτέλεσμα με έναν -ακόμα και- λειψό εξοπλισμό.Εφόσον έφτασες μέχρι εδώ, και λογικά λοιπόν φαίνεται ότι σε ενδιαφέρει το θέμα, είναι κρίμα να 'παγιδευτείς' στα συνηθισμένα λάθη που κάνει η πλειονότητα του κόσμου.
Η Poemia έβγαζε "τέλειο" καφέ για τα γούστα σου, γιατί δεν απαιτούσε πολλά πολλά. Είτε της έβαζες 'σωστά' αλεσμένο καφέ, είτε όχι, εκείνη θα έκανε αυτό που ήταν 'προγραμματισμένη' να κάνει (pressurised system και πάρτε καφέ που θέλει να λέγεται espresso...). Εφόσον μιλάμε για espresso και όχι για ρόφημα τύπου espresso, το όλο θέμα είναι μετρημένα κουκιά όσον αφορά τις αρχικές απαιτήσεις παρασκευής.
Για να βγαίνει ο καφές στη Gaggia, σε ~4 sec, σημαίνει ότι είναι υπερβολικά χοντροκομμένος, σε μια πρώτη ανάγνωση. Κάνε λοιπόν αρχικά αυτό που σου είπε ο Αποστόλης. Αν κοντά στο σημείο επαφής των μαχαιριών, τα spouts κατουράνε, και ο καφές (~ 16-17 gr θα βάλεις) βγαίνει σε χρόνο dt, τότε κοιτάμε το μύλο. Νομίζω ότι ο graef (και ο 702 και ο 800 αν δε κάνω λάθος) μέσα στη συσκευασία αγοράς, έχει κάτι σαν δαχτυλίδια/δακτυλίους. Αυτά, εφόσον τοποθετηθούν (ανάλογα με τις ανάγκες) στο μύλο (στα μαχαίρια), τότε αλλάζει ο εύρος κοπής, το οποίο πλέον σου δίνει μεγαλύτερη κλίμακα fine. Στη παραπάνω λοιπόν περίπτωση, θα πρέπει να τοποθετήσεις αρχικά ένα από αυτά.
Βρήκες τέτοια δαχτυλίδια στη συσκευασία/κουτί του graef?
Κάνε τα παραπάνω, και πες μας μετά, για να βοηθήσουμε αναλόγως!
Δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μέτρο σύγκρισής σου οι καφετέριες του ποδαριού! Γιατί εκεί νερόπλυμα σου σερβίρουν. Οπότε και στο σπίτι σου, δύσκολα θα πάρεις χειρότερο αποτέλεσμα με έναν -ακόμα και- λειψό εξοπλισμό.Εφόσον έφτασες μέχρι εδώ, και λογικά λοιπόν φαίνεται ότι σε ενδιαφέρει το θέμα, είναι κρίμα να 'παγιδευτείς' στα συνηθισμένα λάθη που κάνει η πλειονότητα του κόσμου.
Η Poemia έβγαζε "τέλειο" καφέ για τα γούστα σου, γιατί δεν απαιτούσε πολλά πολλά. Είτε της έβαζες 'σωστά' αλεσμένο καφέ, είτε όχι, εκείνη θα έκανε αυτό που ήταν 'προγραμματισμένη' να κάνει (pressurised system και πάρτε καφέ που θέλει να λέγεται espresso...). Εφόσον μιλάμε για espresso και όχι για ρόφημα τύπου espresso, το όλο θέμα είναι μετρημένα κουκιά όσον αφορά τις αρχικές απαιτήσεις παρασκευής.
Για να βγαίνει ο καφές στη Gaggia, σε ~4 sec, σημαίνει ότι είναι υπερβολικά χοντροκομμένος, σε μια πρώτη ανάγνωση. Κάνε λοιπόν αρχικά αυτό που σου είπε ο Αποστόλης. Αν κοντά στο σημείο επαφής των μαχαιριών, τα spouts κατουράνε, και ο καφές (~ 16-17 gr θα βάλεις) βγαίνει σε χρόνο dt, τότε κοιτάμε το μύλο. Νομίζω ότι ο graef (και ο 702 και ο 800 αν δε κάνω λάθος) μέσα στη συσκευασία αγοράς, έχει κάτι σαν δαχτυλίδια/δακτυλίους. Αυτά, εφόσον τοποθετηθούν (ανάλογα με τις ανάγκες) στο μύλο (στα μαχαίρια), τότε αλλάζει ο εύρος κοπής, το οποίο πλέον σου δίνει μεγαλύτερη κλίμακα fine. Στη παραπάνω λοιπόν περίπτωση, θα πρέπει να τοποθετήσεις αρχικά ένα από αυτά.
Βρήκες τέτοια δαχτυλίδια στη συσκευασία/κουτί του graef?
Κάνε τα παραπάνω, και πες μας μετά, για να βοηθήσουμε αναλόγως!
-
- Δημοσιεύσεις: 248
- Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 08, 2015 3:22 pm
- Όνομα: GEORGIOS
- Μηχανή:: Lelit Plus PID/
- 2η Μηχανή:: elektra microcasa
- Μύλος:: eureka mignon
- 2ος Μύλος:: COMPAK K3
- Οι καφέδες μου:: tigrato
Re: Gaggia Classic 2015 + Graef CM800
https://www.youtube.com/watch?v=zgnMFu47mL4
η μηχανη μια χαρα καφε κανει.και εγω την ιδια εχω.μηπως βαζεις λιγο καφε και δεν πατας με το ταμπερ.
στο βιντεο ειναι με καφε απο μπραζιτα.κρεμμα φουλ
η μηχανη μια χαρα καφε κανει.και εγω την ιδια εχω.μηπως βαζεις λιγο καφε και δεν πατας με το ταμπερ.
στο βιντεο ειναι με καφε απο μπραζιτα.κρεμμα φουλ