Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf
- Edesso
- Δημοσιεύσεις: 1083
- Εγγραφή: Τετ Φεβ 13, 2013 4:46 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Espresso Baby DIY
- 2η Μηχανή:: V60/Bonavita
- Μύλος:: Comandante C40
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
- Τοποθεσία: Έδεσσα
Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf
Οχι φιλε μου λαθος σκεπτικο ολα λαθος,
Και βεβαια θα αποζητας το τελειο εσπρεσσο γιατι θα μπορεσεις να τον παρασκευασεις με τα σωστα εργαλεια.
Χωρις μυλο δε προκειτε ποτε να εισαι ετοιμος οπως το λες και να βελτιωσεις την τεχνικη σου ποτε δε θα τα καταφερεις μονο θα μπερδευεσαι και θα πετας 10 καφεδες οπως γραφεις
Μαζι σου στο να παρεις πολυ καλο μυλο, για να τα καταφερεις μη ξαναπαρεις αλεσμενο, μαζευε λεφτα, γυρισε το στο τσαι
Και να ξερεις μετα το μυλο η μηχανη σου εχει σειρα για αλλαγη
Και βεβαια θα αποζητας το τελειο εσπρεσσο γιατι θα μπορεσεις να τον παρασκευασεις με τα σωστα εργαλεια.
Χωρις μυλο δε προκειτε ποτε να εισαι ετοιμος οπως το λες και να βελτιωσεις την τεχνικη σου ποτε δε θα τα καταφερεις μονο θα μπερδευεσαι και θα πετας 10 καφεδες οπως γραφεις
Μαζι σου στο να παρεις πολυ καλο μυλο, για να τα καταφερεις μη ξαναπαρεις αλεσμενο, μαζευε λεφτα, γυρισε το στο τσαι
Και να ξερεις μετα το μυλο η μηχανη σου εχει σειρα για αλλαγη
espresso junkie...
-
- Δημοσιεύσεις: 100
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 06, 2015 11:00 pm
- Όνομα: γιωργος
- Μηχανή:: saeco 8423/11
- Μύλος:: graef cm702
- Τοποθεσία: θεσσαλονικη
Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf
Μεχρι να παρεις μυλο, οταν ξαναπας taf ζητα λιγο πιο λεπτη αλεση αν τον αλεθουν εκεινη την ωρα και δεν ειναι ετοιμος συσκευασμενος (μεχρι να πετυχεις αλεση που δε θα βγαινει γρηγορα ο καφες) . Υποψην οτι ισως καλυτερα μεχρι να παρεις μυλο να παιρνεις λιγο καφε καθε φορα να μη σου μπαγιατευει, και χαρμανια για να μη πετας λεφτα ασκοπα σε specialty.
Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf
Πρώτος στόχος μύλος λοιπόν!
Αυτή η εκχύλιση πώς σας φαίνεται; Βγαίνει κανένα συμπέρασμα;
https://m.youtube.com/watch?feature=you ... 2-yuWAxatw
Αυτή η εκχύλιση πώς σας φαίνεται; Βγαίνει κανένα συμπέρασμα;
https://m.youtube.com/watch?feature=you ... 2-yuWAxatw
- sakis1988
- Δημοσιεύσεις: 108
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 21, 2014 7:02 pm
- Όνομα: Σάκης
- Μηχανή:: Βezzera Unica pid
- Μύλος:: Ascaso i1
- 2ος Μύλος:: PORLEX mini
- Οι καφέδες μου:: Mokka
Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf
τρεχει πολυ γρηγορα ο καφες.σιγουρα χρειαζεται λεπτοτερο κοψιμο.
50 -60 ml στο ποτηρι οχι παραπανω.
ποσα γραμμαρια περιπου εβαλες?
50 -60 ml στο ποτηρι οχι παραπανω.
ποσα γραμμαρια περιπου εβαλες?
only espresso
Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf
Έβαλα 18 γρ καφέ. Το σφηνάκι είναι χωρητικότητας 65 ml.
Ο καφές είναι από TAF. Μου το έκοψαν στο 2,7. Εμένα μου φάνηκε χοντρός. Στο Coffe Lab στο περιστέρι μου το είχαν κόψει στο 2.1 νομίζω σε ίδιο μύλο. Δεν επέμεινα γιατί μπορεί να έκανα και λάθος!
Αν είναι αρκετά χοντρός, τότε και περισσότερο καφέ να βάλω δεν έχει κανένα νόημα, αν έχω καταλάβει καλά!
Έχει κάποιος άποψη για το νούμερο που πιθανόν να ήταν το καλύτερο να κοπεί απο Taf?
Ο καφές είναι από TAF. Μου το έκοψαν στο 2,7. Εμένα μου φάνηκε χοντρός. Στο Coffe Lab στο περιστέρι μου το είχαν κόψει στο 2.1 νομίζω σε ίδιο μύλο. Δεν επέμεινα γιατί μπορεί να έκανα και λάθος!
Αν είναι αρκετά χοντρός, τότε και περισσότερο καφέ να βάλω δεν έχει κανένα νόημα, αν έχω καταλάβει καλά!
Έχει κάποιος άποψη για το νούμερο που πιθανόν να ήταν το καλύτερο να κοπεί απο Taf?
- sakis1988
- Δημοσιεύσεις: 108
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 21, 2014 7:02 pm
- Όνομα: Σάκης
- Μηχανή:: Βezzera Unica pid
- Μύλος:: Ascaso i1
- 2ος Μύλος:: PORLEX mini
- Οι καφέδες μου:: Mokka
Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf
ενας χειροκινητος μυλος εχει 50 ευρω (porlex) γιατι αδικα
παιδευεσαι και τζαμπα χρηματα θα σκορπας στους καφεδες.εγω τον ειχα ενα χρονο και ημουν πολυ ευχαριστημενος.
προσωρινα μεχρι να παρεις εναν ηλεκτρικο μυλο παρε εναν χειροκινητο να κανεις την δουλεια σου.
παιδευεσαι και τζαμπα χρηματα θα σκορπας στους καφεδες.εγω τον ειχα ενα χρονο και ημουν πολυ ευχαριστημενος.
προσωρινα μεχρι να παρεις εναν ηλεκτρικο μυλο παρε εναν χειροκινητο να κανεις την δουλεια σου.
only espresso
-
- Δημοσιεύσεις: 100
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 06, 2015 11:00 pm
- Όνομα: γιωργος
- Μηχανή:: saeco 8423/11
- Μύλος:: graef cm702
- Τοποθεσία: θεσσαλονικη
Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf
Μη συγκρινεις νουμερα κοπης ακομα και σε ιδιους μυλους! Παντα υπαρχει διαφορα (εστω και ελαχιστη). Την επομενη φορα πες να στον κοψουν στο 2-2.2. Σιγουρα θα σου ριξει τον χρονο.chrismyrts έγραψε:Έβαλα 18 γρ καφέ. Το σφηνάκι είναι χωρητικότητας 65 ml.
Ο καφές είναι από TAF. Μου το έκοψαν στο 2,7. Εμένα μου φάνηκε χοντρός. Στο Coffe Lab στο περιστέρι μου το είχαν κόψει στο 2.1 νομίζω σε ίδιο μύλο. Δεν επέμεινα γιατί μπορεί να έκανα και λάθος!
Αν είναι αρκετά χοντρός, τότε και περισσότερο καφέ να βάλω δεν έχει κανένα νόημα, αν έχω καταλάβει καλά!
Έχει κάποιος άποψη για το νούμερο που πιθανόν να ήταν το καλύτερο να κοπεί απο Taf?
Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf
Και λογικά θα αλλάξει και τελείως ο καφές!
Πιο αργή εκχύλιση, άρα καλύτερες γεύσεις και καιμακι???
Πιο αργή εκχύλιση, άρα καλύτερες γεύσεις και καιμακι???
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf
οχι πολύ καλή μηχανή, μπαγιάτικος καφες κομμένος την προηγουμενη μέρα, και χοντροκομμένος. και αναρωτιέσαι ακόμα τι κάνεις λάθος;
λες οτι δεν εχεις έλεγχο της ροής. έλεγχος της ροής γίνεται μόνο με τον μύλο.
και οικονομία για να μαζέψεις λεφτά για μύλο δεν κάνεις πετώντας 10 καφέδες τη μέρα.
και το βίντεο είναι απαγοητευτικό. θα βρεις πολλά βιντεάκια απο σωστές εκχειλήσεις στο youtube. τα πρωτα δευτερόλεπτα πρέπει να πέφτουν μόνο λίγες σταγόνες, πυχτό καφέ. σαν μέλι. να στάζουν αργά και να σε γεμίζουν αρώματα. αν πέφτει μαύρο ζουμί, ή μπαγιάτικο καφέ έχεις ή χοντροκομμένο.
απο βιντεάκι και μόνο αν το δεις, θα σου τρέξουνε τα σάλια
όσο για τις μικρές ποσότητες προαλεσμένου, είμαι και εκει αντίθετος. το είχα προτείνει σε φίλο. και πήρε πολλά σακουλάκια των 60 γραμμαρίων σε διαφορετική άλεση το καθένα. και πάλι άκρη δε βγήκε. ο ενας πίκριζε, ο άλλος ξύνιζε, ο λεπτός έβγαζε πιο γρήγορη εκχείληση απο τον χοντροκομμένο, και μετα απο μια μέρα μπαγιατέψαν και χάσαμε τη μπάλα και ολα αυτα μεσω τηλεφώνου.
δε γίνεται χωρίς μύλο. μονο αν αλέθεις 10 δευτερόλεπτα πριν την εκχείληση θα καταλάβεις τι γίνεται.
και μλερα με τη μέρα ο καφες μπαγιατέυει και θέλει όλο και πιο ψιλή άλεση. αρα ο προαλεσμένος, μέρα με τη μέρα θα πέφτει όλο και πιο γρήγορα (με λιγότερη πίεση, και λιγότερο καιμάκι)
λες οτι δεν εχεις έλεγχο της ροής. έλεγχος της ροής γίνεται μόνο με τον μύλο.
και οικονομία για να μαζέψεις λεφτά για μύλο δεν κάνεις πετώντας 10 καφέδες τη μέρα.
και το βίντεο είναι απαγοητευτικό. θα βρεις πολλά βιντεάκια απο σωστές εκχειλήσεις στο youtube. τα πρωτα δευτερόλεπτα πρέπει να πέφτουν μόνο λίγες σταγόνες, πυχτό καφέ. σαν μέλι. να στάζουν αργά και να σε γεμίζουν αρώματα. αν πέφτει μαύρο ζουμί, ή μπαγιάτικο καφέ έχεις ή χοντροκομμένο.
απο βιντεάκι και μόνο αν το δεις, θα σου τρέξουνε τα σάλια
όσο για τις μικρές ποσότητες προαλεσμένου, είμαι και εκει αντίθετος. το είχα προτείνει σε φίλο. και πήρε πολλά σακουλάκια των 60 γραμμαρίων σε διαφορετική άλεση το καθένα. και πάλι άκρη δε βγήκε. ο ενας πίκριζε, ο άλλος ξύνιζε, ο λεπτός έβγαζε πιο γρήγορη εκχείληση απο τον χοντροκομμένο, και μετα απο μια μέρα μπαγιατέψαν και χάσαμε τη μπάλα και ολα αυτα μεσω τηλεφώνου.
δε γίνεται χωρίς μύλο. μονο αν αλέθεις 10 δευτερόλεπτα πριν την εκχείληση θα καταλάβεις τι γίνεται.
και μλερα με τη μέρα ο καφες μπαγιατέυει και θέλει όλο και πιο ψιλή άλεση. αρα ο προαλεσμένος, μέρα με τη μέρα θα πέφτει όλο και πιο γρήγορα (με λιγότερη πίεση, και λιγότερο καιμάκι)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος UltiMo_ την Σάβ Ιαν 16, 2016 2:31 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
When life throws you curves, aim for the apex
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Gaggia carezza deluxe - espresso με non-pressurised pf
εχε στο μυαλό σου οτι όταν βρεις την τέλεια άλεση, αν αλέσεις λίγο πιο ψιλά, η μηχανή θα μπουκώσει. η τέλεια άλεση ειναι οριακά ή μέγιστη που μπορεί να σου δώσει καφέ.
άρα κανένας καφεκόπτης δε θα πάρει το ρίσκο να αλέσει τόσο ψιλά όσο το θες. γιατι αν σου μπουκώσει η μηχανη και δε βγαίνει καφές, θα του ζητάς και τα ρέστα.
άρα σου λέει, ας τον αλέσω χοντρό να πιεί ο άνθρωπος το ζουμί του, να εχω και εγω το κεφάλι μου ήσυχο.
άρα κανένας καφεκόπτης δε θα πάρει το ρίσκο να αλέσει τόσο ψιλά όσο το θες. γιατι αν σου μπουκώσει η μηχανη και δε βγαίνει καφές, θα του ζητάς και τα ρέστα.
άρα σου λέει, ας τον αλέσω χοντρό να πιεί ο άνθρωπος το ζουμί του, να εχω και εγω το κεφάλι μου ήσυχο.
When life throws you curves, aim for the apex