Σελίδα 69 από 156

Re: Lelit pl41 plust

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 14, 2018 7:49 pm
από dkstopo
Σε παλιότερη μηχανή είχα κάνει αφαλάτωση μόνο στην αντλία βάζοντας το σωληνάκι που πάει στο μποιλερ να ρίχνει το νερό πίσω στο τανκ.
Είχα βάλει 300ml νερού με ένα φακελάκι για αφαλάτωση και το έκανα πολλούς κύκλους με παύσεις.
Με τον τρόπο αυτό είχε στρώσει πολύ ο θόρυβος της αντλίας. (Η δικιά μου ακούγονταν σαν τρακτερ)

Γενικά μια χαρά νομίζω ότι ακουγεται η μηχανή σου
https://youtu.be/1QqtXjOlJdA

Κάντης κανα 2 αφαλατώσεις σχολαστικά απανωτές και βλέπεις.

φιλικά Κώστας

Re: Lelit pl41 plust

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 14, 2018 8:48 pm
από nodasgr
Η αληθεια ειναι οτι προσφατα εκανα την 1η αφαλατωση μετα απο κανενα 6μηνο χρησης , λιγο το αμελησα αλλα επισης χρησιμοποιουσα και εμφιαλωμενο με χαμηλη σκληροτητα οποτε σκεφτηκα οτι δε θα ηταν και τοσο επειγον . Θα το δοκιμασω παντως , σ ευχαριστω

Re: Lelit pl41 plust

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 02, 2018 11:08 pm
από dimitrisnd
Εκτός από τα διάφορα εμπειρικά συμπεράσματα, έχει μετρήσει κανείς την διαφορά θερμοκρασίας offset με scase?
Οι πλειοψηφία εμπειρικά από τα διάφορα νήματα καταλήγω πως προτείνει 5 βαθμούς κελσίου, σωστά?

Re: Lelit pl41 plust

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 02, 2018 11:50 pm
από Jazz
Νομίζω κανείς μας δεν έχει μετρήσει με scase.
Πάντως είναι πάνω από 5 βαθμούς που αναφέρεις. 8° σίγουρα. Σκέψου ότι οι περισσότεροι δουλεύουν με PID > 101. Αν ήταν 5 οι βαθμοί, θα σήμαινε ότι εκχυλίζουμε τουλάχιστον στους 96°C. Πράγμα που δεν ισχύει.

Re: Lelit pl41 plust

Δημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 03, 2018 12:27 am
από dimitrisnd
οκ, σε ευχαριστώ πολύ.
Εγώ θα έλεγα πχ για medium roast 93 βαθμους ήτοι 98. για light 94-95=99-100 σε pid ανευ offset.

Re: Lelit pl41 plust

Δημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 03, 2018 10:45 pm
από Jazz
Με offset = 0, και 98<PID<100, και φρέσκο specialty ποντάρω σε Ξινίλα. Ειδικά σε light roast πχ, με pid=99, νομίζω θα πάρεις ξύδι. Δεν έχω πέσει ποτέ σε φρέσκο single origin κάτω από 101. Δοκίμασε βέβαια εννοείται, με διαφορετικές ρυθμίσεις στο pid (με τον ίδιο καφέ), για να δεις μόνος σου που έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Εσύ και ο ουρανίσκος σου θα σου δώσουν την πιο 'σωστή' απάντηση. :oneup:

Πάντως, έχοντας πλέον σχεδόν 2 χρόνια τη μηχανή, γευστικά και φυσικά με κάθε επιφύλαξη αισθητηριακού λάθους, έχω εκτιμήσει πως η διαφορά offset που ψάχνουμε πρέπει να είναι μεταξύ 8 -9 °C. (με τη βοήθεια η αλήθεια είναι και ενός πολύ γνώριμου blend του οποίου το προφίλ δύναμαι να γνωρίζω καλά, καθότι το δουλεύω σε καθημερινή βάση)
Ας μας γράψουν όμως και άλλοι κάτοχοι την άποψη τους.

Re: Lelit pl41 plust

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Αύγ 04, 2018 2:11 am
από dimitrisnd
Με dark roast specialty φρέσκο (7 ημερών) brazil, παίρνω το καλύτερο αποτέλεσμα σε 99, παραπάνω βγάζει πικρίλα, βέβαια ακόμα προσπαθώ να σταθεροποιήσω και να καταλήξω άλλες παραμέτρους με κυριότερο την ποσότητα σε χρόνο, καθότι πρωτάρης στο άθλημα, δουλεύοντας με κάμποσο πιο σοβαρά μηχανήματα από ότι ήξερα.

Re: Lelit pl41 plust

Δημοσιεύτηκε: Δευ Αύγ 06, 2018 9:18 pm
από tasosonic
εγώ τη δουλεύω από 101 μέχρι 105 C. Καμιά 10αρια βαθμούς κάτω πρέπει να είναι οι πραγματικοί..

Re: Lelit pl41 plust

Δημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 08, 2018 1:41 pm
από nodasgr
Με το κολλημα του puck στη ντουζιέρα δε θα βγαλουμε ποτε ενα πορισμα :lol: Καποια στιγμη θα το στειλω για ρυθμιση της opv να μου φυγει και αυτη η σκεψη και να μην υπαρχει κατι αλλο να σκεφτω οτι μπορει να φταιει :a042:

Re: Lelit pl41 plust

Δημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 08, 2018 4:40 pm
από dkstopo
nodasgr έγραψε:
Τετ Αύγ 08, 2018 1:41 pm
Με το κολλημα του puck στη ντουζιέρα δε θα βγαλουμε ποτε ενα πορισμα :lol: Καποια στιγμη θα το στειλω για ρυθμιση της opv να μου φυγει και αυτη η σκεψη και να μην υπαρχει κατι αλλο να σκεφτω οτι μπορει να φταιει :a042:
δοκίμασε να μην σφίγγεις τόσο το πακ ή να κοψεις λίγο πιο πιο χοντρά