Krups Vivo F880

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Krups Vivo F880

Δημοσίευση από Christos » Τρί Απρ 13, 2010 11:37 pm

Πρώτη δοκιμή με 12.2 g φρεσκοκομμένου καφε Αldi. Μου έκανε εντύπωση πόσο μικρό ήταν το καλαθάκι της, Μετά βίας και χωράει 14 g. Ο μύλος ήταν ρυθμισμένος στο κόψιμο που έχω για την Gaggia (3-) και ειλικρινά πίστευα ότι η μικρούλα Krups δεν θα τα κατάφερνε. Μπορεί να χρειάστηκαν 40+ sec για 60 ml και ο καφές να έβγαινε σταγόνα-σταγόνα, αλλά τελικά η μηχανούλα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ο καφές βγήκε αρκετά ελαφρύς, κάπως υποτονικός θα έλεγα, αλλά πινόταν και ιδιαίτερα προς το τέλος του. Σίγουρα θα πρέπει την επόμενη φορά να γεμίσει στο maximum της χωρητικότητας του το pf και η εκχύλιση να σταματήσει πολύ πριν τα 60 ml. Πάντως καμία σχέση με την παρασκευή του ίδιου καφέ με την Baby. Θα ξαναδοκιμάσω και με άλλο καφέ.

Και μερικά πραγματάκια που πρόσεξα στην μηχανή.
α) Πολυ καλή ποιότητα πλαστικών,
β) αποσπόμενο δοχείο νερού, χωρίς σωληνάκια.
γ) αποσπόμενο και με εύκολο καθαρισμό drip tray
δ) pf απλό με δύο καλαθάκια για μονή και διπλή δόση. Ξεκάθαρα πράγματα.
ε) boiler νερού.
Συνημμένα
DSC_0621.JPG
DSC_0625.JPG
DSC_0626.JPG
DSC_0627.JPG
DSC_0630.JPG
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

mx1001

Re: Krups Vivo F880

Δημοσίευση από mx1001 » Τετ Απρ 14, 2010 1:26 pm

Christos έγραψε:Πρώτη δοκιμή με 12.2 g φρεσκοκομμένου καφε Αldi. Μου έκανε εντύπωση πόσο μικρό ήταν το καλαθάκι της, Μετά βίας και χωράει 14 g. ... Ο καφές βγήκε αρκετά ελαφρύς, κάπως υποτονικός θα έλεγα, αλλά πινόταν και ιδιαίτερα προς το τέλος του....
1. Πωπω χάλια αποτέλεσμα ... καλα έκανες και την αλλαξες ... σε καταλαβαίνω απόλυτα ... ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΣ ? :D

2. Υποτονικός δεν είναι , εσείς έχετε συνηθίσει με αυτα τα ματζαφλάρια pf που μπορούν να βάλουν μισό κιλό καφέ , και τα 20gr σφηνάκι το θεωρίτε OK . Χθες που είδα 14gr σε διπλό basketάκι και τρόμαξα ... 20 γρ καφές απάτητος πρεπει να εχει περισσότερο όγκο από το σφηνάκι της φωτο !!!

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Απρ 15, 2010 12:40 am

Αλλαγή καφέ σήμερα, κόκκοι από καφεκοπτείο οι οποίοι ψήθηκαν 8 ημέρες πριν. Τον μύλο τον άφησα στο πολυ ψιλό κόψιμο που χρησιμοποιώ για τον Aldi. Δεν υπάρχουν πληροφορίες επαρκείς για τον καφέ, αλλά σίγουρα έχει robusta. H μυρωδιά του θα έλεγα ήταν δυσάρεστη που όμως έφτιαχνε αρκετά μετά το κόψιμο. Φούλαρα το καλαθάκι με 14.3 g και μετά σπό ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ !!! έκλεισα την αντλία για να μην την παραζορίσω. Φυσικά όπως φαίνεται και από τις φωταγραφίες ο καφές παρασκευάστηκε σταγόνα-σταγόνα και δεν κατάφερε να φτάσει τα 60 ml σε ποσότητα.
Το αποτέλεσμα όμως ήταν ένας γευστικός καφές αν και μονότονος και με καθόλου οξύτητα. Η κρέμα επίσης οπτικά έγινε καλή. Άμα δείτε τις φωτό της κρέμας θα παρατηρήσετε δύο άσπρα "ματάκια" πάνω της που δημιουργήθηκαν από τις ελάχιστες σταγόνες που έπεσαν αφού είχα κλείσει την μηχανή και υποδηλώνουν ότι σωστά σταμάτησα, από χρονικής άποψης, την εκχύλιση.
Πάντως ο φρεκοψημένος - φρεσκοκομμένος καφές ακόμα και εάν αυτός έχει robusta μέσα, μπορεί να δώσει αξιοπρεπές αποτέλεσμα, που να πίνεται ευχάριστα δηλαδή, ακόμα και με μια μέτρια μηχανή.
Συνημμένα
DSC_0634.JPG
DSC_0636.JPG
DSC_0635.JPG
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Απρ 15, 2010 8:24 pm

Και για λόγους σύγκρισης, ο ίδιος καφές με ίδιο κόψιμο με την Gaggia New Baby. 16g και χρόνος εκχύλισης 24 s μόνο. Οπτικά σχεδόν τέλεια εκχύλιση, αλλά η διαφορά στην γεύση, αν και καλύτερη στην περίπτωση της baby, δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Η πλάκα είναι ότι αυτόν τον καφέ τον πήρα έτσι για κανα-δυό δοκιμές και τελικά μου άρεσε και θα τον καταναλώσω όλο. Μόνο αυτήν την μυρωδιά να μην είχανε οι κόκκοι και θα ήμουνα πολύ ευχαριστημένος.
DSC_0639.JPG
H στάθμη είναι πιο χαμηλά από οτι φαίνεται στην φωτογραφία. Ο καφές συμπεριφέρεται σαν Guinnes μπύρα. Πολύ κρέμα που όμως υποχωρεί. Η φωτογραφία τραβήχτηκε μετά από 4 λεπτά από την παρασκευή του καφέ.
DSC_0644.JPG

efthymis

Δημοσίευση από efthymis » Τρί Δεκ 14, 2010 6:16 pm

Μια αναζητηση στο google μ'εβγαλε εδω!!! Χρηστο απ'οτι καταλαβα εχεις (η ειχες) αυτη τη μηχανη... Ειναι σιγουρα ελευθερο +53mm το φιλτρακι ετσι?? Θα παω μαλλον αυριο να παραλαβω, αν κ μου ειπαν τιμη 7€... ελπιζω να μη μου πουν με ενθουσιασμο "ερχεται πλεον με το super crema filter για καλυτερο αποτελεσμα" :lol: :lol:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Τρί Δεκ 14, 2010 6:34 pm

Είναι σίγουρα ελεύθερο. Γιατί 53mm; νομίζω ότι είναι 51mm.

Update.
:OOPS: Σου είπα ότι είναι 53mm, μάλλον εκ παραδρομής.
viewtopic.php?f=2&p=6321#p6309
Τώρα και εγώ δεν θυμάμαι πιο είναι το σωστό. Περίμενε θα το κοιτάξω.

Λοιπόν θα πρέπει να θυσιάσεις χρόνο και 7 ευρώ. Θέλει 51mm tamper άρα η διάμετρος η εσωτερική θα είναι γύρω στα 52mm. Τεσπά πρέπει να το δοκιμάσεις αν όχι για εσένα αλλά για το φουκαριάρικo το forum. :lol:

efthymis

Δημοσίευση από efthymis » Τρί Δεκ 14, 2010 7:34 pm

Περιμενα τοση ωρα να δω απαντηση κ τελικα ειχε δοθει με edit!! :lol:

Εγω το ξανα-μετρησα το δικο μου με το τριγωνο και ειναι 52,5mm η εσωτερικη διαμετρος οποτε σιγουρα θα κανει!! ουφ παλι καλα με ειχαν ζωσει τα φιδια :lol:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Τρί Δεκ 14, 2010 7:48 pm

Ευθύμη, δεν μπορώ να το μετρήσω αυτήν την στιγμή αλλά και από google που έκανα search επίσημα το θεωρούν 51mm και όχι 53mm. Ακόμα και εγώ σε άλλο post το αναφέρω σαν 51mm.
viewtopic.php?f=15&t=314&start=40#p4136
Συγγνώμη για το λάθος μου να γράψω 53mm. Εσύ αποφασίζεις.

efthymis

Δημοσίευση από efthymis » Τρί Δεκ 14, 2010 8:03 pm

Οχι δεν πειραζει :)

Για τη δικια μου δε θυμαμαι να εχω διαβασει σε καποιο βιβλιαρακι για τη διαμετρο του, γι'αυτο πιανω το χαρακα. Απο τη στιγμη που -γιατι το εχω διαβασει κι αλλου- τα καλαθακια ειναι +1mm απο την ονομαστικη διαμετρο, αντε να εχει διαφορα μισου χιλιοστου με αυτο που εχω, οποτε δε νομιζω να υπαρχει προβλημα. Εχω κι εγω την περιεργεια να δω τι θα γινει, μη νομιζεις, αφου πριν δω την απαντηση -και φοβομουν πως μιλαμε για μεγαλη διαφορα- ειχα αρχισει να σκεφτομαι να αγορασω ενα ιδιο μ'αυτο που εχω και να παω να το κοψω καπου με λειζερ :lol: :lol:

Αυριο ελπιζω να ερθω με καλα νεα!!! Ευχαριστω κ παλι για τη βοηθεια :)

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Τρί Δεκ 14, 2010 8:29 pm

Και εγώ έχω περιέργεια. Πάντως και το plan Β το έχουμε συζητήσει. :lol:
viewtopic.php?f=4&t=130&p=6345#p6337

Απάντηση