Saeco HD8323 - Pressurized vs Non-Pressurized Portafilter
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Saeco HD8323 - Pressurized vs Non-Pressurized Portafilte
Σε παρακαλώ ενημέρωσε το προφίλ σου με το μικρό σου όνομα και πόλη όπως αυτό αναφέρεται στους κανονισμούς του forum. Ευχαριστώ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Re: Saeco HD8323 - Pressurized vs Non-Pressurized Portafilte
Eγώ αγαπητέ Στέφανε ένα πράγμα (εκτός των άλλων) δεν κατάλαβα. Το grinder ενσωματώνεται στη μηχανή; Φαινεται ότι η άλεση γινεται αυτομάτως από τη Saeco. Kάνω λάθος;
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Saeco HD8323 - Pressurized vs Non-Pressurized Portafilte
Ναι. Έχει ξεχωριστό μύλο.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Re: Saeco HD8323 - Pressurized vs Non-Pressurized Portafilte
Πριν από λίγες μέρες αγόρασα αυτή την καφετιέρα κ έχω κάποιες απορίες σχετικά με την όλη διαδικασια. Αρχικα εχω αγορασει απο σουπερ μαρκετ καφε illy αλεσμενο αλλα δεν ειμαι τοσο ευχαριστημένος με το καϊμάκι που κανει. Με την μετατροπη σε non-pressurized θα δω διαφορα με τον καφε που χρησιμοποιώ ή θελει οποσηποτε να αλλαξω μαρκα καφε η πχ να παιρνω καφε σε κοκους και να εχω κ μύλο αλεσης καφε και κατι ακομα χρειαζεται τοσο πολυ πιεση του καφε οπως στο βιντεο. εχω διαβασει στο φορουμ οτι αν πιεστει πολυ ο καφες θα μειωθει ο χρονος εκχυλησης ή δν θα βγαλει καφε?
Re: Saeco HD8323 - Pressurized vs Non-Pressurized Portafilte
Καλημερα.
Το οτι δεν ειδες καιμακι στον καφε σου βασικα ωφειλεται στην ελειψη φρασκαδας.
Με τη να μετατροπη σιγουρα θα δεις διαφορα σε οποιονδηποτε καφε και αν χρησιμοποιουσες,ΑΛΛΑ..
Αν θες να πιεις καλο espresso θελεις και ενα αναλογο μυλο και σιγουρα καλο φρεσκο καφε σε κοκκο.
Οσο για το tamping σε ενα non presurized basket θελει γυρω στα 15 κιλα πιεσης.Απο εκει και περα το αν θα μπουκωσει ειναι θεμα αλεσης
Το οτι δεν ειδες καιμακι στον καφε σου βασικα ωφειλεται στην ελειψη φρασκαδας.
Με τη να μετατροπη σιγουρα θα δεις διαφορα σε οποιονδηποτε καφε και αν χρησιμοποιουσες,ΑΛΛΑ..
Αν θες να πιεις καλο espresso θελεις και ενα αναλογο μυλο και σιγουρα καλο φρεσκο καφε σε κοκκο.
Οσο για το tamping σε ενα non presurized basket θελει γυρω στα 15 κιλα πιεσης.Απο εκει και περα το αν θα μπουκωσει ειναι θεμα αλεσης
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Saeco HD8323 - Pressurized vs Non-Pressurized Portafilte
Χρόνια πολλά και καλορίζικη η μηχανή.
Ο καφές που πήρες επειδή είναι ήδη κομμένος και έχει χάσει σχεδόν,αν όχι όλη την ουσία του (μπαγιάτικος),δεν θα σου βγάλει πολύ κρέμα.
Οπότε αν μετατρέψεις σε ΝΡ το PF δεν θα δείς διαφορά,μπορεί προς το χειρότερο.
Με PPF δεν χρειάζεται να πατήσεις τον καφέ δυνατά,όσο θα πατούσες με NPPf γύρω στα 15kg.
Μπορείς να δοκιμάσεις με καλό φρέσκο καφέ.Ψάξε στα συγκεκριμένα νήματα που μπορείς να βρείς.
Η καλύτερη λύση όμως θα ήταν να μετατρέψεις σε NP το PF,να πάρεις έναν μύλο κατάλληλο για εσπρέσο,αγορά φρέσκου (με RD=roast date) καλού καφέ σε κόκκο και κόψιμο στο σπίτι την συγκεκριμένη ποσότητα που θέλεις κάθε φορά.
Η πιο οικονομική λύση είναι ο χειροκίνητος porlex. viewtopic.php?f=6&t=1583&start=30#p38274
Ο καφές που πήρες επειδή είναι ήδη κομμένος και έχει χάσει σχεδόν,αν όχι όλη την ουσία του (μπαγιάτικος),δεν θα σου βγάλει πολύ κρέμα.
Οπότε αν μετατρέψεις σε ΝΡ το PF δεν θα δείς διαφορά,μπορεί προς το χειρότερο.
Με PPF δεν χρειάζεται να πατήσεις τον καφέ δυνατά,όσο θα πατούσες με NPPf γύρω στα 15kg.
Μπορείς να δοκιμάσεις με καλό φρέσκο καφέ.Ψάξε στα συγκεκριμένα νήματα που μπορείς να βρείς.
Η καλύτερη λύση όμως θα ήταν να μετατρέψεις σε NP το PF,να πάρεις έναν μύλο κατάλληλο για εσπρέσο,αγορά φρέσκου (με RD=roast date) καλού καφέ σε κόκκο και κόψιμο στο σπίτι την συγκεκριμένη ποσότητα που θέλεις κάθε φορά.
Η πιο οικονομική λύση είναι ο χειροκίνητος porlex. viewtopic.php?f=6&t=1583&start=30#p38274
Re: Saeco HD8323 - Pressurized vs Non-Pressurized Portafilte
ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Θα ηθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα την επομενη φορα σκέφτομαι να δοκιμασω ese pods για να εχω αυτη τη φρεσκαδα π ισως την χανω αμα αγορασω καφε γιατι μετα το ανοιγμα της συσκευασιας κ με την παροδο 2-3 ημερων η φρεσκαδα και το αρομα του καφε σιγα σιγα χάνεται. Έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ ή θα με συμβούλευες να τα αποφυγω?
αρχικα επειδη λογο κοστους θα ηθελα να αποφυγω την αγορα μυλου ισως προβω σε αγορα σε βαθος χρονου
χρονια πολλα (παραλειψη μου)
αρχικα επειδη λογο κοστους θα ηθελα να αποφυγω την αγορα μυλου ισως προβω σε αγορα σε βαθος χρονου
χρονια πολλα (παραλειψη μου)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος xarisvectragtsv6 την Τετ Δεκ 26, 2012 11:06 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Saeco HD8323 - Pressurized vs Non-Pressurized Portafilte
Δεν είναι πιο φρέσκα τα pods.Είναι πάλι μπαγιάτικος.Κομμένος απο πρίν και συσκευασμένος χωρίς να ξέρεις πότε ψήθηκε.
Δεν έχεις να χάσεις κάτι όμως δοκιμάζοντας.
Δεν έχεις να χάσεις κάτι όμως δοκιμάζοντας.
Re: Saeco HD8323 - Pressurized vs Non-Pressurized Portafilte
Off topic:xarisvectragtsv6 έγραψε:Θα ηθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα την επομενη φορα σκέφτομαι να δοκιμασω ese pods για να εχω αυτη τη φρεσκαδα π ισως την χανω αμα αγορασω καφε γιατι μετα το ανοιγμα της συσκευασιας κ με την παροδο 2-3 ημερων η φρεσκαδα και το αρομα του καφε σιγα σιγα χάνεται. Έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ ή θα με συμβούλευες να τα αποφυγω?
Τα ese pods σου εξασφαλίζουν οτι, τα φακελάκια που θα ανοιχτούν 15-20+ μέρες αργότερα, θα έχουν την ίδια ποιότητα με τα φακελάκια που ανοίχτηκαν αμέσως μετά την αγορά.
Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με αλεσμένο καφέ (συσκευασία 250gr), αφού με το που θα ανοίξεις τη συσκευασία, όλο το περιεχόμενο θα έρθει σε επαφή με τον αέρα, οπότε και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για να εξαθλιωθεί ο καφές.
Ωστόσο ενδέχεται να είναι κατιτίς καλύτερη λύση απο συσκευασία 250 gr.
Re: Saeco HD8323 - Pressurized vs Non-Pressurized Portafilte
Τελικά με το καϊμάκι την βρήκα τη λύση με ppf. Με μετατροπη σε non pressurized απλά δεν μου βγάζει καϊμάκι (δεν ξέρω το γιατί αγόρασα και Tamper για καλύτερο πάτημα αλλά μάταια) και αναγκαστικα το παράτησα το όλο θέμα. Πάντως και με ppf και με χρηση φρεσκοκομμένο καφέ φτιάχνει πολύ καλό espresso