Newbie-εσπρεσσομηχανή 0-1 help!!!

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
kimonas
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 21, 2017 9:01 pm
Όνομα: Κίμωνας

Re: Newbie-εσπρεσσομηχανή 0-1 help!!!

Δημοσίευση από kimonas » Πέμ Δεκ 07, 2017 7:50 am

veba έγραψε:Καλημέρα

Θα κοιτάξω μήπως βρεθεί σχέδιο για να δούμε τι χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής. Είναι εύκολο (και φθηνός) να τοποθετήσεις έναν καινούριο και να δουλεύει σωστά η μηχανή σου. (έστω και πρόχειρα)
Καλημέρα και σε ευχαριστώ για όλη την βοήθεια

kimonas
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 21, 2017 9:01 pm
Όνομα: Κίμωνας

Re: Newbie-εσπρεσσομηχανή 0-1 help!!!

Δημοσίευση από kimonas » Κυρ Δεκ 10, 2017 12:43 pm

Καλημέρα,
Εχτές μετά από επικοινωνία με τον φίλο και συμφορουμίτη Κώστα (simergr) κι αφού τον ρώτησα για κάποια pid μιας και η παραγγελία για opv μπήκε,πήρα την Βραζιλιάνα μου και πήγα στον χώρο του.
Την άνοιξε ο Κώστας με εμένα μπροστά,της άνοιξε το μποιλερ έβγαλε τον θερμοστάτη εκτός από το τυφλό που μπαίνει μέσα στο μποιλερ (ήθελε να ελέγξει μήπως έχει πιάσει άλατα το τυφλό και γι'αυτό να μην μπορεί να ρυθμιστεί η θερμοκρασία με την βίδα που έδειξε και ο φίλος ο Μάνος)αλλά από την εσωτερική πλευρά της κεφαλής του μποιλερ το καθάρισε (όχι ότι είχε ιδιαίτερα άλατα αφού είχα κάνει καλή αφαλάτωση.Καθαριστηκε και το μποιλερ ότι τυχόν είχε.Και ο θερμοστάτης από την πίσω πλευρά του είχε μια 3 βίδες όπου τις 2 τις είχε με κάτι σαν κερί ή κατασκευάστρια και την μια ελεύθερη. Στο πλαϊνό του ο θερμοστάτης είχε τυπωμενη την θερμοκρασία που είναι ρυθμισμένος 110 oC. Τελικά ο Κώστας γύρισε την βίδα ένα κλικ έβγαλε και την τριοδη και την καθάρισε εσωτερικά,άλλαξε στο μποιλερ την φλάντζα και το έκλεισε συναρμολόγησε την μηχανή ξανά και την δοκιμάσαμε να δούμε θερμοκρασία.Το θερμόμετρο στην εξοδο portafilter προς το φλυτζάνι έδειξε τους 87oC κάτι που έδειξε πως η θερμοκρασία πήγε εκεί που έπρεπε. Κάναμε και μια δοκιμή με καφέ φροσκοαλεσμένο και βγήκε όπως έπρεπε (υπήρχε η παραπάνω πίεση κάτι που σήμαινε ότι ήθελε πιο ψιλοκομμένο καφέ, αλλά δεν έφερνε το καμένο).
Μέσα στην εβδομάδα προφανώς θα έρθει και η opv οπότε θα κατέβει και η πίεση στα 9 bar και θα είμαστε εντάξει και σε αυτή την παράμετρο.στο τέλος βγήκε και η σίτα του group και η φλατζα η οποία ήταν σαν καινούργια ξανά μπήκε στην θέση της και η σίτα και την πήρα σπίτι της.
Έχω κάνει 2 καφεδάκια τα οποία είναι πολύ καλά σε σχέση με ότι ήξερα μέχρι τώρα εγώ, περιμένω βέβαια την opv και έχω ήδη βάλει σαν προτεραιότητα έναν μύλο για να μπορώ να πάρω τα αποτελέσματα που της πρέπει.
Τα καφεδάκια που κάνω με 17 γρ καφέ (δεν είναι φρέσκοαλεσμένος αλλά κάνω έναν συμβιβασμό) στο διπλό παίρνω 60 ml καφέ αλλά λόγω της αυξημένης πίεσης σε σύντομο χρονικό διάστημα γύρω στα 15 με 17 δευτερόλεπτα.
Το ποστ αυτό το δημοσίευσα καθώς είχα και με τον veba επικοινωνία μέσω μηνυμάτων (ο άνθρωπος είχε όλη διάθεση να με βοηθήσει με την μηχανή και τον ευχαριστώ για κοπο-χρονο)
Και μου είπε πως θα ήταν καλό να το δημοσίευσα ούτως ώστε όποιος θέλει να μπορεί να συμμετέχει στην συζήτηση.
Σίγουρα η μηχανή ακόμη δεν είναι στην κατάσταση που της πρέπει αλλά δεν αποδείχθηκε τελικά μια λάθος αγορά αφού και με μικρό σχετικά κόστος αγοράστηκε και με μικρό κόστος θα είναι πιο σωστή.
Σε ερώτηση μου προς τον Μάνο(veba) μετά από το θέμα που δημοσίευσε για την gaggia classic και τις θερμοκρασίες που μέτρησε για τον ατμό στην brazilia καθώς δεν έχει 2 θερμοστάτες και ήθελα να μάθω πως λειτουργεί μου εξήγησε πως πατώντας το μπουτον του ατμού και γεφυρώνεται ο θερμοστάτης ανεβάζοντας την θερμοκρασία ώστε να δημιουργηθεί ο ατμός.Βεβαια αυτό δεν είναι και το πιο σωστό καθώς χρειάζεται προσοχή και η επισήμανση του ηταν ότι το σωστό θα ήταν να μπει ένας δεύτερος θερμοστάτης που θα ελέγχει τον ατμό.
Δεν κατάφερα να βγάλω φωτογραφίες από την διαδικασία όλη και θα προσπαθήσω να επανέλθω όταν μπει η opv.

Άβαταρ μέλους
veba
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: Δευ Οκτ 27, 2014 10:50 pm
Όνομα: Μάνος
Επικοινωνία:

Re: Newbie-εσπρεσσομηχανή 0-1 help!!!

Δημοσίευση από veba » Κυρ Δεκ 10, 2017 2:34 pm

kimona

Συμφωνώ που δημοσίευσες τα μηνύματα που ανταλλάξαμε μια και ο σκοπός σε ένα forum είναι η δημόσια εξέλιξη του θέματος άσχετα με το τι έχει γράψει ο καθένας μας.
Πολλές φορές διαβάζοντας κάτι βλέπεις πράγματα υπο άλλη γωνία ,σκέψη κλπ, και αυτό είναι και το ωραίο.

Απάντηση