Υπερβολλές...Ernesto έγραψε:ΟΚ...γιατί δεν λέει κάποιος στο φίλο ότι η μηχανή που πήρε, είναι, πιθανότατα, μόνο...για στιγμιαίο.
Σαφώς και δεν περιμένει κανείς "σωστό" εσπρέσσο απ'αυτή τη μηχανή, αλλά με 50ευρώ δεν παίρνεις ούτε brikka...
Επί τη ευκαιρία να ενημερώσω πως την πήρα κ εγώ τη μηχανή, αφού διάβασα πολύ θετικά σχόλια και εδώ, αλλά και σε άλλα φόρουμ.
Πεταμένα λεφτά θα μου πείτε....ε προτίμησα να πετάξω 50 αντί 90 σε μια saeco(τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά έχουν να δεν κάνω λάθος) αφού δεν ήμουν σε φάση να ξοδευτώ αυτό τον καιρό. Θα "μαθητεύσω" πάνω της κανα χρόνο και βλέπουμε.
Σαν πρώτες εντυπώσεις να πω πως ο καφές που βγάζει το pressurized σύστημα δε μου άρεσε καθόλου!
Έτσι έσπευσα απ'την πρώτη κιόλας μέρα χρήσης να ελευθερώσω το καλαθάκι. Ήδη μετά από μια βδομάδα δοκιμών ο καφές που βγάζω μου αρέσει πολύ.
Έχει γεμάτο σώμα(με το pressurized είναι νερομπούλι)και βελούδινο ξανθοκαφέ καιμάκι, το οποίο απλά διαλύεται σχετικά γρήγορα πράγμα που υποθέτω πως οφείλεται στο μέτριο καφέ που χρησιμοποιώ(rioba).
Περιμένω συγγενείς από Αθήνα για τις γιορτές και τους παρήγγειλα ένα σακουλάκι sweet blue να δω τη διαφορά
Το καλαθάκι μετά την επέμβαση χωράει 17-18γραμ. καφέ και οι χρόνοι της εκχύλισης μου βγαίνουν σχετικά σωστοί.
Εν ολίγοις θεωρώ πως για τα 95ευρώ που έδωσα για μηχανή και μύλο πίνω μια χαρά καφέ!
Λάζαρε αν έχεις όρεξη να ψαχτείς μη διστάσεις να πάρεις ένα χειροκίνητο μύλο και να ελευθερώσεις το καλαθάκι.
Το αποτέλεσμα είναι η μέρα με τη νύχτα πραγματικά!!
Φυσικά όλα αυτά χάρη στο υλικό που βρήκα στο φόρουμ