Καφετιέρα espresso LIDL.

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
dimidekas

Re: Καφετιέρα espresso LIDL.

Δημοσίευση από dimidekas » Τετ Δεκ 21, 2011 8:58 pm

Ernesto έγραψε:ΟΚ...γιατί δεν λέει κάποιος στο φίλο ότι η μηχανή που πήρε, είναι, πιθανότατα, μόνο...για στιγμιαίο.
Υπερβολλές...
Σαφώς και δεν περιμένει κανείς "σωστό" εσπρέσσο απ'αυτή τη μηχανή, αλλά με 50ευρώ δεν παίρνεις ούτε brikka...
Επί τη ευκαιρία να ενημερώσω πως την πήρα κ εγώ τη μηχανή, αφού διάβασα πολύ θετικά σχόλια και εδώ, αλλά και σε άλλα φόρουμ.
Πεταμένα λεφτά θα μου πείτε....ε προτίμησα να πετάξω 50 αντί 90 σε μια saeco(τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά έχουν να δεν κάνω λάθος) αφού δεν ήμουν σε φάση να ξοδευτώ αυτό τον καιρό. Θα "μαθητεύσω" πάνω της κανα χρόνο και βλέπουμε.
Σαν πρώτες εντυπώσεις να πω πως ο καφές που βγάζει το pressurized σύστημα δε μου άρεσε καθόλου!
Έτσι έσπευσα απ'την πρώτη κιόλας μέρα χρήσης να ελευθερώσω το καλαθάκι. Ήδη μετά από μια βδομάδα δοκιμών ο καφές που βγάζω μου αρέσει πολύ.
Έχει γεμάτο σώμα(με το pressurized είναι νερομπούλι)και βελούδινο ξανθοκαφέ καιμάκι, το οποίο απλά διαλύεται σχετικά γρήγορα πράγμα που υποθέτω πως οφείλεται στο μέτριο καφέ που χρησιμοποιώ(rioba).
Περιμένω συγγενείς από Αθήνα για τις γιορτές και τους παρήγγειλα ένα σακουλάκι sweet blue να δω τη διαφορά :cfstd:
Το καλαθάκι μετά την επέμβαση χωράει 17-18γραμ. καφέ και οι χρόνοι της εκχύλισης μου βγαίνουν σχετικά σωστοί.
Εν ολίγοις θεωρώ πως για τα 95ευρώ που έδωσα για μηχανή και μύλο πίνω μια χαρά καφέ!
Λάζαρε αν έχεις όρεξη να ψαχτείς μη διστάσεις να πάρεις ένα χειροκίνητο μύλο και να ελευθερώσεις το καλαθάκι.
Το αποτέλεσμα είναι η μέρα με τη νύχτα πραγματικά!!
Φυσικά όλα αυτά χάρη στο υλικό που βρήκα στο φόρουμ :respekt:

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Τετ Δεκ 21, 2011 9:23 pm

Εδώ που διαβασες καλά λόγια για την silvercrest και μου ξέφυγε; :lol:

Η Saeco δεν είναι ίδια με την Silvercrest...H μία έχει μπόιλερ και η άλλη thermoblock.
Οπως δεν είναι η Gaggia evolution ίδια με την saeco... η μια και η άλλη ορειχάλκινα και η άλλη έχει αλουμινένιο γκρούπ και πλαστικοαλουμινένιο πορταφίλτερ
κλπ κλπ

dimidekas

Δημοσίευση από dimidekas » Πέμ Δεκ 22, 2011 1:55 am

viewtopic.php?f=5&t=423&hilit=silvercrest
noulis4 έγραψε: Silvercrest
Χαρακτηριστικά
Ισχύς: 1100W
Πίεση: 15 bar
Χωρητικότητα νερού: 1.5L
Ρύθμιση ατμού
Ενδεικτικές λυχνίες
Μπόιλερ και pf από αλουμίνιο
φίλτρα από ανοξείδωτο ατσάλι
υπόλοιπα μέρη από πλαστικό

Ernesto
Όνομα: Μακης
Μηχανή:: Euromatic Gold Prima

Δημοσίευση από Ernesto » Παρ Δεκ 23, 2011 1:21 am

Christos έγραψε:Που φαίνεται ότι κάποιος κατηγορεί τους καφέδες; :a014:
ΟΚ ανακαλώ σε αυτό. :c034:

lazvb

Δημοσίευση από lazvb » Κυρ Ιαν 01, 2012 3:25 pm

καλη χρονια σε ολα τα μελη με υγεια...οντως υπηρξε προβλημα με τη συγκεκριμενη καφετιερα espresso η νεα που σταλθηκε προς αντικατασταση δουλευει καλα...οκ σιγουρα δεν κανει και πολυ σπουδαιο καφε αλλα ειναι καλη για να ξεκινησεις και να πειραματιστεις πανω στον espresso...θα μου επιτεψετε να διαφωνησω με καποιους και να πω οτι το value for money ειναι αρκετα καλο αρκει να εισαι αρχαριος ειτε να μην εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις...κλεινωντας θα πω για το service της silver crest.απλα ΑΨΟΓΟ παραδιδουν μαθηματα επικοινωνιας και εξυπηρετησης ακομα και σε επωνυμες εταιρειες με πολυ πιο βαρια brands (αλλων καταναλωτικων προοιοντων φυσικα)...ετσι για να μη γκρινιαζουμε μονο να λεμε και τα καλα

leonidou

Δημοσίευση από leonidou » Τετ Μαρ 21, 2012 3:24 pm

Πρόβλημα με την Silvercrest. Πριν από 3 βδομάδες είχα δει την silvercrest στο lidl και παρόλο που έχω nespresso την αγόραση λόγω της καλής της τιμής. Μέχρι χθες όλα καλά ο καφές καλός και το φυσούνι για capuccino ok. Σήμερα το φυσούνι αποφάσισε να μην βγάλει ατμό. Μάλλον έυγαζε αναιπέσθητα λίγο ατμό. Την πήγα στο lidl αλλά δυστηχώς δεν είχαν άλλη για να μου την αλλάξουν και με παρέπεμψαν στο service.

Ερώτηση, έχει συμβεί σε κάποιον άλλο κάτι τέτοιο; :OOPS:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τετ Μαρ 21, 2012 8:52 pm

Καλωσόρισες στο forum. Ενημέρωσε το προφίλ σου με το μικρό σου όνομα και την πόλη σου όπως αυτό αναφέρεται στους κανονισμούς.

Στο θέμα σου κατά πάσα πιθανότητα θα έφυγε ή θα έσπασε κανένα σωληνάκι ή σύνδεσμος από το boiler προς το ακροφύσιο. Δεν θυμάμαι να έχει αναφερθεί κάτι εδώ στο forum για αυτήν την μηχανή αλλά παρόμοιο πρόβλημα μπορεί να συμβεί και σε ακριβότερες μηχανές. Οπότε μην την λειτουργείς και δώσε την για service.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Τετ Μαρ 21, 2012 10:22 pm

Απο τη στιγμη που εβγαζε εστω και λιγο ατμο χωρις να βλεπεις καποια διαρροη η ατμους μεσα απο τη μηχανη τοτε κατα πασα πιθανοτητα εχει βουλωσει κατι ειτε απο σκουπιδι ειτε απο αλατα.Ενεργοποιησε την αντλια χωρις να εχεις πατησει το κουμπι του ατμου και με ανοιχτη την βανα του ατμου για να δεις αν τρεξει νερο με πιεση απο το ακροφυσιο.Αν δεν τρεξει πολυ η τρεξει λιγο τοτε ελεγξε την τρυπουλα που βγαινει εξω ο ατμος βαζωντας ενα ψιλο συρματακι για να ελευθερωσεις την διαδρομη της αν ειναι κλειστη.Εννοω την τρυπουλα απο το πλαστικο ακροφυσιο αλλα και απο την μεταλλικη καταληξη αφου βγαλεις βεβαια το πλαστικο.Αν δεν κανεις τιποτε με αυτα τοτε τα ξαναλεμε.Παντα βεβαια υπαρχει και η επιλογη του service οπως ειπε και ο προλαλησας. ;)

leonidou

Δημοσίευση από leonidou » Πέμ Μαρ 22, 2012 11:18 am

Τώρα που το λέτε θυμάμαι κάποιες διαρροές ατμών/υπερθέρμανσης και σε συνδιασμό με το γεγονός ότι είναι πολύ καινούρια (μάλλον όχι άλατα) θα παραμείνω με την επιλογή service. Για να το δοκιμάσουμε και αυτό.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα

leonidou

Δημοσίευση από leonidou » Τρί Απρ 03, 2012 8:35 am

Τελικά μου δώσανε μια άλλη μηχανή (μοντέλο Α1 χωρίς χρονοδιακόπτη) με την υπόσχεση να την αντικαταστίσουν και αυτή όταν υπάρχει μοντέλο με χρονοδιακόπτη. Μέχρι τώρα όλα καλά. Για να δούμε αν θα αντέξει;

Απάντηση