Ντελικατος καφες,αρκετα ισορροπημενος και πολυ καλο σωμα..
Οντως αντεχει μακριες εκχυλισεις..βασικα νομιζω σε οδηγει εκει απο μονος του..
Εκτιμω πως θελει λιγο περισσοτερο χρονο απο τους αλλους να degassaρει..
Νέος καφές DATERRA SOLSTICE
- geathana
- Δημοσιεύσεις: 142
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 01, 2020 11:44 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: ECM Technika V
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Woodsman TAlΩς
- 2ος Μύλος:: Comandante C40
- Οι καφέδες μου:: Round cup, Samba, Mokka, Area 51
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Νέος καφές DATERRA SOLSTICE
Μόλις τελείωσα ένα σακουλάκι. Πραγματικά, βγάζει οξύτητα πορτοκαλιού πολύ ισορροπημένη. Τελείως διαφορετικό προφίλ από τις υπόλοιπες Βραζιλίες που έχω δοκιμάσει. Είτε σε σφιχτές εκχυλίσεις των 45" είτε ακολουθώντας τη συνταγή με γύρω στα 30" πήρα πάντα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ristretto δε δοκίμασα.
Όσον αφορά το v60 για μένα μου έδωσε λίγα πράγματα σε σχέση με παραδοσιακά φρουτώδεις καφέδες που κάνω pour over. Σε άλλα 2 άτομα που τον κέρασα, τους άρεσε πάρα πολύ.
Όσον αφορά το v60 για μένα μου έδωσε λίγα πράγματα σε σχέση με παραδοσιακά φρουτώδεις καφέδες που κάνω pour over. Σε άλλα 2 άτομα που τον κέρασα, τους άρεσε πάρα πολύ.
Re: Νέος καφές DATERRA SOLSTICE
Καλησπέρα καμία προτάσσει για AEROPRESS για τον συγκεκριμένο καφέ?
Όπως γραμμάρια καφέ ,νερού, θερμοκρασία και ώρα.
Όπως γραμμάρια καφέ ,νερού, θερμοκρασία και ώρα.
Re: Νέος καφές DATERRA SOLSTICE
Καλησπέρα Γιώργο,
Νερό στους 85°C
Προσθέτεις αρχικά 60 gr νερό
25 sec για το blooming
Αργό ανακάτεμα για 5 sec
Προσθέτεις επιπλέον 140 gr νερό
Πιέζεις σταθερά για περίπου 60 sec
Φιλικά
Μάνος
Νερό στους 85°C
Προσθέτεις αρχικά 60 gr νερό
25 sec για το blooming
Αργό ανακάτεμα για 5 sec
Προσθέτεις επιπλέον 140 gr νερό
Πιέζεις σταθερά για περίπου 60 sec
Φιλικά
Μάνος