Σελίδα 29 από 44

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 12, 2015 8:44 pm
από user76
Christos έγραψε:Κανονικά ναι, άμα είναι σαν αυτό των Gaggia. Αλλά γιατί να ασχολείσαι με το pressurized;
επειδή είμαι αρχάριος, είπα να πάρω έτοιμο αλεσμένο καφέ για να δοκιμάσω την μηχανή και το κόψιμο του καφέ και μετά να πάω σε non pressurized...
είδα σε ένα βίντεο ότι για να κάνεις pressurized, πρέπει να βάλεις στην τρύπα του pf ένα πλαστικό πραγματάκι αλλιώς τινάζει ο καφές...ισχύει και που το βρίσκεις αυτό ;;;δεν θυμάμαι να είταν μέσα στις συσκευασίες :coffee:
και κάτι άλλο...επιτρέπεται το tamping σε pressurized ;;;

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 17, 2015 11:48 am
από james20
Καλημέρα σας :) όταν λέτε 14-19 g καφέ εννοείτε το σπυρί ή τον καβουρδισμένο;

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 17, 2015 11:55 am
από Christos
Καλημέρα και καλωσόρισες στο forum.
Το σπυρί είναι καβουρδισμένο. Εννοούμε 14-19g τελικής σκόνης καφέ, όπως αυτή προκύπτει από την άλεση των καβουρδισμένων σπυριών.

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 17, 2015 12:03 pm
από james20
αααα νόμιζα ότι σπυρί-κόκος ήταν το ίδιο...Ευχαριστώ και πάλι καλή σας ημέρα!

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 18, 2015 2:25 pm
από user76
με τον ίδιο αλεσμένο καφέ αλλά με διαφορετικά γραμμάρια στο pf, παίρνουμε ίδια ποσότητα ml εκχύλισης ;; π.χ για διπλό, παίρνουμε ίδια ml στα 14 γραμμ. και ίδια στα 17 γραμμ. ;;;

για να πετύχουμε στα 60ml διπλο καφέ πιο ελαφρύ ή πιο βαρύ, πρέπει να αυξάνουμε ή να μειώνουμε τα γραμμάρια ή να κόβουμε πιο πολύ ή πιο λίγο τον καφέ στο άλεσμα ;;;

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 15, 2015 4:45 pm
από ioannk
Επειδη δεν εχω εσπρεσσο ποτηρακι με αναγραφόμενα ml. θελω να μετράω την ποσοτητα ροφηματος σε γραμμαρια. Ετσι βάζω για διπλό εσπρεσσο 17-18gr καφε .
Πρεπει να περιμενω 50-60gr ροφηματός ή κατι αλλο?

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 15, 2015 5:43 pm
από Edesso
1/2 δηλ 35γρ για αρχη και εισαι καλα σε 25-30" , σιγα σιγα μπορεις να μειωσεις τα γρ του ροφηματος αν θες πιο γεματο σωμα και εντονες γευσεις

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 03, 2016 2:18 pm
από lazostat
Στο πρώτο ποστ μιλάτε για πίεση και θερμοκρασία, αλλα είναι παράγοντες που δεν μπορώ να υπολογίσω με την μηχανή που διαθέτω. Philips Saeco 8423/11.

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 04, 2016 2:05 am
από lazostat
Παιζει ρολο εαν η μηχανη ειναι ημι-αυτοματη ή αυτοματη; Τι ακριβως μηχανη ειναι αυτη που εχω εγω;

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 14, 2016 8:05 pm
από lazostat
triptsis έγραψε:1/2 δηλ 35γρ για αρχη και εισαι καλα σε 25-30" , σιγα σιγα μπορεις να μειωσεις τα γρ του ροφηματος αν θες πιο γεματο σωμα και εντονες γευσεις
Αν το αφησω 30 δευτερολεπτα θα βγαλει 100γρ καφε! Και στα 25 δευτερολεπτα που το αφηνω παλι 65+ βγαζει!! Γιατι γινεται αυτο; Κανω κατι λαθος;

Ειτε 10γρ καφε βαλω, ειτε 17γρ καφε, παλι βγαζει αρκετη ποσοτητα στα 25 δευτερολεπτα. Εχω μπερδευτει!!!

Απο το 15ο δευτερολεπτο και μετα ο καφες βγαινει πιο ανοιχτοχρωμος και μετα ριχνει μονο αφρο νομιζω.

Εχω την Saeco 8423.