Καλησπέρα σε όλους τους φίλους,
Έχω μια απορία, που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μήπως και καταλάβω τι συμβαίνει!
Στα μαγαζιά έξω, όταν παίρνω έναν διπλό εσπρέσο, η ποσότητα στο κύπελο είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι θα περίμενα από την τήρηση 1:2 αναλογίας. Η γεύση τους είναι συνήθως ήπια και μαλακή. Από ό,τι λένε, συνήθως βάζουν 17.5-18 gr καφέ.
Αν εγώ στο σπίτι πάω να πάρω 50gr-60gr καφέ, είναι πάντα πολύ πικρός (over-extracted), ή και νερουλός, ακόμη και με 19 gr στο πορταφίλτερ... Έχω δοκιμάσει πολλές ποικιλίες κόκκων.
Πως λέτε να τα καταφέρνουν ;
Golden ratio: Σπίτι vs Μαγαζιά έξω
-
- Δημοσιεύσεις: 96
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 20, 2021 1:11 am
- Μηχανή:: Gaggia New Baby06
- 2η Μηχανή:: Caffe Verganano
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
Re: Golden ratio: Σπίτι vs Μαγαζιά έξω
Δες και πάρε τον ίδιο καφέ... ρωτά την συνταγή.
Τι μηχανή έχεις? Σε πόσα δευτερόλεπτα σου βγαίνει?
Τι μηχανή έχεις? Σε πόσα δευτερόλεπτα σου βγαίνει?
-
- Δημοσιεύσεις: 28
- Εγγραφή: Παρ Ιούλ 09, 2021 10:04 pm
- Μηχανή:: Gaggia Classic, PID
- Μύλος:: SAGE smart grinder p
Re: Golden ratio: Σπίτι vs Μαγαζιά έξω
Gaggia classic με pid
Πήρα τους ίδιους κόκκους, και ακολούθησα την ίδια συνταγή:
18gr in, 55gr out, 30sec
Πήρα τους ίδιους κόκκους, και ακολούθησα την ίδια συνταγή:
18gr in, 55gr out, 30sec
-
- Δημοσιεύσεις: 291
- Εγγραφή: Σάβ Μάιος 28, 2022 11:32 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit Pl41 Plust Pid
- Μύλος:: Lagom P64
- Τοποθεσία: Greece
Re: Golden ratio: Σπίτι vs Μαγαζιά έξω
παιζει ρολο και η θερμοκρασια , και ο μυλος , και το Portafilter και όλα.