Περίεργο... Πρόβλημα παρασκευής Espresso.. (Αρχάριος)
Περίεργο... Πρόβλημα παρασκευής Espresso.. (Αρχάριος)
Καλησπέρα guys... Έχω αγοράσει την Gaggia Viva, με τον KG79 μύλο (έκανα mod) εδώ και 20 μέρες, με 1/4 της στροφής πιό λεπτή κοπή από ότι ήδη είχε εργοστασιακά. Έχω περίεργο αποτέλεσμα όμως στον καφέ. Με light tamping, στο finest (μετά το mod), έχω στα 17 sec εκχύλισης 60 ml ρόφημα με την κρέμα μαζί (η οποία φαίνεται καλή στην όψη). 16gr καφέ με 46 gr τελικό ρόφημα ζυγισμένα. Το τελικό αποτέλεσμα γευστικά βγαίνει ελάχιστα πικρό. Από ότι έχω διαβάζει στο Internet δεν βγάζω άκρη και overextraction και χαμηλός χρόνος εκχύλισης.... Any help; Το Potafilter είναι pressurized έχει non pressurized basket. Τέλος μένουν μετά την εκχύλιση κάποιοι κόκκοι καφέ στην κεφαλή (grouphead) που συνδέεται το Potafilter. Είναι φυσιολογικό;
Re: Περίεργο... Πρόβλημα παρασκευής Espresso.. (Αρχάριος)
Το basket είναι σαν το 2ο αρχείο που επισυνάπτω στο Post το Νοn Pressurised, ενώ το Potafilter, είναι σαν το 1ο αρχείο που επισυνάπτω . Eυχαριστώ για το γρήγορο Feedback στο θέμα.
-
- Δημοσιεύσεις: 164
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 18, 2020 10:13 pm
- Όνομα: Θοδωρής
- Μηχανή:: Flair58 &BambinoPlus
- 2η Μηχανή:: LavazzaBlue
- Μύλος:: J-Max & ZP6 special
- 2ος Μύλος:: Sette30 & Aergrind
Re: Περίεργο... Πρόβλημα παρασκευής Espresso.. (Αρχάριος)
Κανονικά αν βάλεις unpressurized basket τότε πρέπει να κάνεις unpressurized και το portafilter.
Αν δεν έχεις μύλο που να κόβει αρκετά λεπτά τότε είναι δύσκολο να βρεις που είναι το πρόβλημα αν είναι αλλού.
Γιατί κάνεις light tamping και όχι κανονικό; Λόγω του pressurized portafilter; Η μηχανή τρέχει λογικά στα 12-15 bar, εγώ θα πίεζα και πιο δυνατά από το απλό tamping (πχ. 30+ κιλά αντί 20)
Αν δεν έχεις μύλο που να κόβει αρκετά λεπτά τότε είναι δύσκολο να βρεις που είναι το πρόβλημα αν είναι αλλού.
Γιατί κάνεις light tamping και όχι κανονικό; Λόγω του pressurized portafilter; Η μηχανή τρέχει λογικά στα 12-15 bar, εγώ θα πίεζα και πιο δυνατά από το απλό tamping (πχ. 30+ κιλά αντί 20)
Re: Περίεργο... Πρόβλημα παρασκευής Espresso.. (Αρχάριος)
Καλησπέρα. Aκολούθησα τις οδηγίες τις μηχανής. Για Ground coffee είτε Pods. Αλλάζει το Basket ανά περίπτωση. Το Potafilter είναι της μηχανής. Δεν είναι όμως παράδοξο να είναι ελάχιστα βέβαια πικρός ο καφές με 17 sec εκχύλιση? Θεωρητικά αν κάνω πιό δυνατό Tamping, δεν θα γίνει πιό πικρός λόγω Overextraction;
-
- Δημοσιεύσεις: 164
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 18, 2020 10:13 pm
- Όνομα: Θοδωρής
- Μηχανή:: Flair58 &BambinoPlus
- 2η Μηχανή:: LavazzaBlue
- Μύλος:: J-Max & ZP6 special
- 2ος Μύλος:: Sette30 & Aergrind
Re: Περίεργο... Πρόβλημα παρασκευής Espresso.. (Αρχάριος)
Οι οδηγίες λένε μόνο για αλλαγή του basket; Το portafilter αυτό της Saeco στο εσωτερικό του έχει ειδικό σχεδιασμό με πρόσθετο πλαστικό ειδικά για το pressurized κομμάτι, το οποίο βέβαια αν το βγάλεις απ' οτι είδα κάπου είναι δύσκολο να το ξαναπροσθέσεις.
Χωρίς ένα σωστό point of reference προσωπικά μου είναι δύσκολο να πω γιατί βγαίνει πικρός, ούτε ξέρω αν είναι έγινε σωστά το mod στο μύλο, αλλά σίγουρα δεν έχει σωστή εκχύλιση στη μηχανή.
Χωρίς ένα σωστό point of reference προσωπικά μου είναι δύσκολο να πω γιατί βγαίνει πικρός, ούτε ξέρω αν είναι έγινε σωστά το mod στο μύλο, αλλά σίγουρα δεν έχει σωστή εκχύλιση στη μηχανή.
Re: Περίεργο... Πρόβλημα παρασκευής Espresso.. (Αρχάριος)
Καλημέρα.
Το Μοd φαίνεται οπτικά και όταν πιάνω τον καφέ τουλάχιστον, στο αποτέλεσμα του κοψίματος να λειτουργεί (γενικά πάντω η KG79 δεν φαίνεται να κόβει ομοιόμορφα τον καφέ σε σχέση με έναν καλό μύλο). Τώρα όσον αφορά τις οδηγίες αναγράφεται και στο Manual και στο βίντεο που ακολουθεί... (είναι από της Gaggia το κανάλι), βάζει 1 rubber insert Και 1 Single basket για ESE Pods, ενώ για ground coffee βάζει μόνο 1 unpressurised basket... Θα δοκιμάσω και με τριμμένο από Super MArket να δω διαφορά...
https://www.youtube.com/watch?v=biGaU_WcxK0
Το Μοd φαίνεται οπτικά και όταν πιάνω τον καφέ τουλάχιστον, στο αποτέλεσμα του κοψίματος να λειτουργεί (γενικά πάντω η KG79 δεν φαίνεται να κόβει ομοιόμορφα τον καφέ σε σχέση με έναν καλό μύλο). Τώρα όσον αφορά τις οδηγίες αναγράφεται και στο Manual και στο βίντεο που ακολουθεί... (είναι από της Gaggia το κανάλι), βάζει 1 rubber insert Και 1 Single basket για ESE Pods, ενώ για ground coffee βάζει μόνο 1 unpressurised basket... Θα δοκιμάσω και με τριμμένο από Super MArket να δω διαφορά...
https://www.youtube.com/watch?v=biGaU_WcxK0